Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΖΗΤΟΥΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ



Ο κ. Τσαγκρινός αναλύει την αξιακή σημασία του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά την εκδήλωση-κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε στις 20/02/"2011" με πρωτοβουλία της οργάνωσης Θύρσος Έλληνες Εθνικοί και της "Πρωτοβουλίας Ελλήνων Πολιτών" για την διάσωση του Ιερού Βωμού των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ - Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ


Στην βορειοδυτική είσοδο της Αγοράς, ανατολικά της Στοάς του Ελευθερίου Διός και νοτίως της Ποικίλης Στοάς κείτονται σήμερα τα κατάλοιπα της νοτιοανατολικής γωνίας του Βωμού των Δώδεκα Θεών. Ο Παυσανίας αναφέρει την ύπαρξη του βωμού στην Αγορά, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω πληροφορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη τον βωμό ανέθεσε ο εγγονός του Πεισιστράτου και υιός του Ιππίου Πεισίστρατος ο Νεώτερος όταν ήταν επώνυμος άρχοντας των Αθηνών (522/1 π.Χ.). Ίσως είναι ο ίδιος βωμός που μνημονεύει ο Παυσανίας ως «Βωμό του Ελέους», που χρησίμευε ως απαραβίαστο άσυλο των ικετών. Η ταύτιση των υπαρχόντων λειψάνων με τον Βωμό των Δώδεκα Θεών οφείλεται στο ενεπίγραφο βάθρο χάλκινου αγάλματος που βρέθηκε στο σημείο όπου είχε στηθεί ως ανάθημα του Λεάγρου («Λέαγρος ανέθεκεν δώδεκα θεοίσιν»). Ο Λέαγρος, τον οποίον επαινούν σε αγγεία τους σημαντικοί κεραμείς του πρώιμου ερυθρόμορφου ρυθμού, όπως ο Ευφρόνιος και ο Ευθυμίδης (περ. 520 π.Χ.), ήταν στα χρόνια του Πεισιστράτου του Νεώτερου ένας ωραίος νέος ηλικίας 15 ετών περίπου. Κρίνοντας από τα σωζόμενα ίχνη επί της βάσης και από το είδος των γραμμάτων της επιγραφής, το ανάθημα πρέπει να σχετίζεται όχι με τα χρόνια της νεότητας του Λεάγρου (δ΄ τέταρτο 6ου αι. π.Χ.) αλλά με την περίοδο της στρατηγείας του αρκετά αργότερα (490/80-470 π.Χ.). Ο βωμός, που τοποθετήθηκε σε σημείο όπου επικοινωνούσαν οι βασικώτερες συγκοινωνιακές αρτηρίες της πόλης, ήταν ονομαστός στην αρχαιότητα και λειτουργούσε ως ορόσημο-αφετηρία για την μέτρηση των οδικών αποστάσεων.

CONRAD ROOKS - SIDDHARTHA [HERMANN HESSE]


PART 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Αυτό είναι το χρονικό της ζωής του Σιντάρτα του Βραχμάνου, που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια στη λιακάδα της ακροποταμίας, στη σκιά του δάσους των μάνγκο, μοιράζοντας τα παιχνίδια του με το φίλο του το Γκοβίντα. Ένα περήφανο αγόρι, δυνατό και όμορφο, χαρισματικό και αγαπημένο από όλους. Με ψυχή φλογερή και φιλόδοξη.


Ένα ανήσυχο πνεύμα από που μιας αρχής αναζητεί επίμονα να ανακαλύψει το δρόμο που τον κάνει να ξεχωρίσει από τους άλλους, να προσεγγίσει το Θείο. Πιστούς βοηθούς σ'αυτό το τόλμημα έχει τις Βέδες, τον ασκητισμό, την αυτοσυγκέντρωση. Οδηγεί το πνεύμα του στο θρόνο του Βούδα και καταφέρνει να ξεχωρίσει.

O SOUTH STREAM "ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. - ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

ΘΑΔΑΙΟΣ ΖΕΛΙΝΣΚΙ - ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

GLASS HARP - TOCCATA & FUGUE IN D MINOR - BACH - BMW 565

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!

ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΪΜΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ


Η ΕΚΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

VASANT SWAHA - ΕΝΑΣ ΒΟΥΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

Ο ΣΚΑΪ ΚΙ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ


Πλέον τον θεωρούν αδύναμο για να κάνει τη "βρώμικη" δουλειά. Πρέπει πλέον να ψάξουν αλλού. Πάπαλα ο Γιώργος. Οσες υπηρεσίες είχε να προσφέρει τις πρόσφερε...

ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ...

ΣΑΜΠΟΤΑΖ... ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

MICROCHIP ID

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ

ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΖΩΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΘΑ "ΚΙΝΕΙ" ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΘΕΟΣ

CHINESE ARTIST DISAPPEARS


Ο κινέζος καλλιτέχνης Liu Bolin βάφει ανθρώπους σύμφωνα με το περιβάλλον στο οποίο τους τοποθετεί. Θα μπορούσε να θεωρηθεί το απόλυτο καμουφλάζ, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο καθώς οι χώροι από τους οποίους αφομοιώνονται τα μοντέλα του, ή οι ανθρώπινοι καμβάδες του, είναι γεμάτοι περίπλοκες εικόνες.

Η ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΜΒΥΣΕΛΛΗ

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΑΣΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΖΩΗ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ... ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ!

TA ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

JAMES WATSON - ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ DNA


Ο κάτοχος νόμπελ Τζέημς Γουότσον ανοίγει το TED2005 με την ειλικρινή και αστεία ιστορία του πως ο ίδιος και ο συνερευτητής του, Φράνσις Κρικ, ανακάλυψαν τη δομή του DNA.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ;

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

DR. QUANTUM - FLATLAND

JOHN HAGELIN - YOU AND I ARE ONE

THE MESSAGE FROM WATER

ΤΑ ΕΘΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΤΑ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΓΗ ΧΑΣΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ".

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΗΘΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η (ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΑ) "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ & ΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΠΛΟΥΤΩΝΕΙΕΣ ΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!

ΚΑΘΟΔΟΣ-ΑΝΟΔΟΣ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟΔΙΚΤΥΩΜΑ ΝΑΩΝ

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ Β' ΜΕΡΟΣ



Συμφωνήσαμε ότι για τους περισσότερους αναζητητές το μείζον θέμα είναι η διάνοιξη της επικοινωνίας με ανώτερες σφαίρες ύπαρξης. Η επίτευξη αυτή θα σήμαινε μια σειρά ευλογημένων πραγματώσεων, οι οποίες, θα άλλαζαν την ουσία της ζωής. Μιλάμε όμως πάντα για ανώτερα πεδία, γιατί τα κατώτερα αστρικά ανοίγουν πολύ εύκολα και ακόμη πιο εύκολα παγιδεύουν σε πολλούς και μεγάλους κινδύνους τον αδαή, τον επιπόλαιο και τον ακάθαρτο. Φυσικά, καθένας που γνωρίζει μερικά βασικά πράγματα στρέφει τους πόθους προς τα πάνω. Εξάλλου, για τον μυημένο και εξαγνισμένο ταξιδιώτη και τα κατώτερα στρώματα αποτελούν πεδία μάθησης και χρήσιμης δράσης. Όταν λοιπόν γίνει δυνατή η πρόσβαση σε ανώτερες σφαίρες, έχει κανείς την ευτυχία της εξόδου από την ένυλη φυλακή του, της εισόδου σε ωραιότερους κόσμους και της εξερεύνησης νέων, αχανών εκτάσεων. Αλλά στη χαρά της επέκτασης προστίθεται νέο, μεγαλύτερο φορτίο ευθυνών και εργασίας.

BUDDHISM ABOUT THE ANCIENT MACEDONIANS

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

PETER BROOK - MAHABHARATA

GLADIATOR


Έπειτα από μία περήφανη νίκη στο πεδίο της μάχης, ο γενναίος στρατηγός Μάξιμος καλείται από τον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο να αναλάβει την εξουσία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Όμως ο γιος του αυτοκράτορα Κόμμοδος βλέποντας ότι χάνει το θρόνο, δολοφονεί τον πατέρα του και γίνεται ο ίδιος αυτοκράτορας, διατάζοντας την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειας του. Γλιτώνοντας από βέβαιο θάνατο, εξαναγκάζεται σε σκλαβιά για να καταλήξει μονομάχος στις αρένες μακριά από τη χώρα του. Όταν ο νέος Καίσαρας θα διοργανώσει αγώνες μονομαχίας στο Κολοσσαίο, η ομάδα των μονομάχων του Μάξιμου θα λάβει μέρος και η ώρα αποκατάστασης της τιμής του γενναίου στρατηγού φτάνει.

THE TRUMAN SHOW


Η ζωή του Τρούμαν είναι ένα καθημερινό σίριαλ, τεράστιας ακροαματικότητας, που γυρίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα studio του κόσμου και ολόκληρο το περιβάλλον του αποτελείται από ηθοποιούς και κομπάρσους.Ώσπου μια μέρα, ένα φλερτ του (δηλαδή, μια κομπάρσα στη ζωή του) του λέει κάποια μισόλογα για την κατάστασή του. Αυτός αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται την άλλου τύπου πραγματικότητα που βρίσκεται έξω από τη δική του και... αποχωρεί από το σίριαλ.

WAITING FOR SUPERMAN


Η μοίρα της χώρας μας δεν θα αποφασιστεί σε πεδίο μάχης, θα οριστικοποιηθεί σε μια σχολική τάξη.  Η ταινία παρακολουθεί τις ιστορίες μικρών μαθητών και παρατηρεί πως το εκπαιδευτικό σύστημα περισσότερο απογοητεύει παρά ενθαρρύνει την επέκταση της γνώσης. Το σύστημα πάσχει κι από εγκαταστάσεις κι από αβάστακτους ακαδημαϊσμούς. Η ταινία παρουσιάζει την "Αχίλλειο Πτέρνα" αυτής της μεγάλης υπερδύναμης που λέγεται Ηνωμένες πολιτείες της  Αμερικής. Αφηγείται με συγκλονιστικό τρόπο τα προβλήματα της εκπαίδευσης στις Η.Π.Α.

THE LAST AIRBENDER


Η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του Aang, ενός 10χρονου παιδιού, που τυχαίνει να είναι ο διάδοχος μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Ο Aang θα πρέπει να αφήσει την ξενοιασιά της παιδικής ηλικίας στην άκρη και να σταματήσει το Έθνος της Φωτιάς πριν υποδουλώσει τα Έθνη του Νερου της Γης και του Αέρα.

JAMES H. AUSTIN - ZEN AND THE BRAIN

ROBERT K.G. TEMPLE - THE SIRIUS MYSTERY

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙ-ΛΕΙΖΕΡ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟ ΦΩΣ

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ


Watch

UFO & DOGON



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

JONATHAN GOLDMAN - CROWN OF CREATION

FINCA BELLAVISTA - A TREEHOUSE COMMUNITY


Όχι πολύ μακριά από την ακτή του Ειρηνικού, στις παρυφές της ζούγκλας της Κόστα Ρίκα βρίσκεται ένα πρότυπος οικισμός που σκοπό έχει να αναδείξει τη ζωή μακριά από τον πολιτισμό και τα αστικά κέντρα. Η Finca Bellavista είναι μια κοινότητα που διατηρεί ένα χωριό με σπίτια πάνω στα δέντρα που συνδέονται μεταξύ τους με αερογέφυρες.
Οι ιδρυτές της Matthew και Erica Hogan όταν την δημιούργησαν δεν έκαναν μια κλειστή κοινότητα στην οποία θα ζουν αυτοί και κάποιοι που θα επιλέγουν, αντίθετα είναι εξελισσόμενη και δέχεται όσους θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής. Υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα προς αγορά και οι νέοι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν που θα εντάξουν το δικό τους σπίτι, μπορούν όμως να διαλέξουν το να μείνουν με ενοίκιο σε κάποια από τα κενά υφιστάμενα σπίτια σε έναν χώρο που παρουσιάζει εντυπωσιακά αυξανόμενο αριθμό κατοίκων.
Η διαβίωση πάντως δεν είναι απόλυτα πρωτόγονη και μακριά από την τεχνολογία. Υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, για περιορισμένη όμως χρήση, όπως υπάρχει και η δυνατότητα ζεστού ντουζ, ακόμη και σύνδεση WiFi. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκαταστάσεων έχουν γίνει από τους ίδιους τους κατοίκους.

A BUG'S LIFE - "THEN THEY ALL MIGHT STAND UP TO US"

NATIVE AMERICAN - LY-O-LAY-ALE-LOYLA

JOHN LENNON & YOKO ONO: GIVE PEACE A CHANCE

ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΓΗ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ