Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ





Η προπαγάνδα της ψευτοαριστερής Χούντας που με ψεύτικες υποσχέσεις νίκησε τις εκλογές συνεχίζει να αλλάζει καθημερινά τις ανακοινώσεις της με σκοπό να εκθέτει όσους προσπαθούν να τις κρίνουν. 

Προσπαθώ να μένω κάθε φορά στα σίγουρα γεγονότα γιατί το παιγνίδι της προπαγάνδας απο το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει γίνει ορατό από μίλια.

Το παιγνίδι της προπαγάνδας απο το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει γίνει ορατό. Για το λόγο αυτό, προσπαθώ να μένω κάθε φορά στα βεβαιωμένα γεγονότα. Σε λίγο το παιγνίδι αυτό, θα το καταλάβουν και άλλοι. Αηδιαστικοί έχουν γίνει.

Συνοπτικά σας αναφέρω τα εξής:

  1. Kανείς δεν γνωρίζει την επίσημη τελική μορφή της παράτασης της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση στο υπάρχον μνημόνιο. Είναι λάθος και χάσιμο χρόνου να κρίνει κανείς διαρροές στον τύπο και σε φίλα της κείμενα ιστολόγια. Σαν διεθνής σύμβαση, η συμφωνία πρέπει να έλθει στη Βουλή προς συζήτηση. Δεν υπόκειται στο ενωτικό Δίκαιο;
  2. Η αντιπολίτευση μπορεί να κάνει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με πρόφαση την απόκρυψη του πραγματικού κειμένου της παράτασης της δανειακής σύμβασης.
  3. Η πρόταση του ΚΚΕ για κύρωση της νέας συμφωνίας με ονομαστική ψηφοφορία δεν είναι ίδια με τη πρόταση μου για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Είναι ύποπτη.
  4. Μια ανάγνωση της δανειακής σύμβασης που διέρρευσε στο διαδίκτυο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η αληθινή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η νέα σύμβαση είναι χειρότερη απο τη προηγούμενη.
  5. Απο τα 7 δις ευρώ για τα οποία ήδη έχω μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο τα οποία η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μέσα στο Μάρτιο, μόνο το 1,5 δις ευρώ αφορά το IMF. Tα 5,5 δις ευρώ αφορούν τους κατόχους εντόκων γραμματίων του δημοσίου π,χ. τα ταμεία και οι τράπεζες. Γιατί λένε ψέμματα;
  6. Ενδιαφέρον έχει η πώληση απο τις τράπεζες δανείων ναυτιλιακών εταιρειών (κόκκινων δανείων) σε αυτές (σε χαμηλότερες τιμές) με σκοπό την εύρεση χρημάτων. Αυτό αδικεί τους κατόχους μικρών κόκκινων δανείων για τους οποίους δεν υπάρχει ρύθμιση.
  7. Η φορολόγηση των εφοπλιστών και ο έλεγχος των δανείων των μηντιαρχών δεν προχωρά.
  8. Οι πληρωμές επιδομάτων μετατέθηκαν για την άλλη εβδομάδα. Πρός το παρόν… Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα πράγματα στην Αργεντινή.
  9. Η χρήση 3 δις ευρώ απο τα συνολικά 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι έχει το ΤΧΣ (τα οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να επιστρέψει!) για την διαγραφή του 50% των μικρών κόκκινων δανείων και τη μετατροπή τους σε πράσινα, μειώνει την εξασφάλιση των καταθέσεων σε περίπτωση χρεοκοπίας.
  10. Ο ελάχιστος μισθός θα φτάσει τα 750 ευρώ στο τέλος του 2016, όταν δηλαδή η υποτίμηση του ευρώ θα έχει φτάσει στο μέγιστό της. Η υποτίμηση οφείλεται στην απόφαση της ΕΚΤ να κόψει χρήμα και να το μοιράσει (60 δις ευρώ το μήνα νέο χρήμα πέφτει κάθε μήνα στην αγορά).

Ωμή παραβίαση του Συντάγματος η μη κύρωση της άγνωστης και ανεπίσημης παράτασης της δανειακής σύμβασης στη Βουλή. Θα παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση για να φύγουν οι ψεύτες με τα SWAPS; Τί είναι SWAPS;

SWAPS σημαίνει και αντικατάσταση κρατικού χρέους με ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη. Δηλαδή, τα εγγυημένα κέρδη απο οικονομικές δραστηριότητες π.χ. διόδια, υδρογονάνθρακες, ΔΕΚΟ αλλά και φόρους θα οδεύουν κατευθείαν για την αποπληρωμή ομολόγων του δημοσίου! Ότι έγινε με τα SWAPS Σημίτη για το αεροδρόμιο Βενιζέλος και τη Goldman – Sachs. Tο φόρο δεν θα τον παίρνει το κράτος αλλά οι δανειστές.


SWAPS σημαίνει IMF και ΟΟΣΑ. Για το λόγο αυτό δίνουν και έκτακτη βοήθεια σε χρήματα οι ΗΠΑ. Για να ξεπερασθεί η παγίδα των 7 δις ευρώ που “δεν” υπάρχουν. Στο διαδίκτυο κάποια sites έγραψαν, ότι ανθρωποι που εργάζονταν παλαιότερα σε κυβερνητικές οργανώσεις των ΗΠΑ και τώρα παριστάνουν τον οικονομολόγο (χωρίς πτυχίο BSc καν σε κάτι) έχουν αναλάβει την εργολαβία. Δεν αποκλείεται. Είναι πολλά τα λεφτά.