Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΡΟ ΣΥΜΠΑΝ


“ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ, ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ: ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ, ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ: «ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΘΕΟ! ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΘΕΟ!». ΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ ΟΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ, ΛΕΕΙ:
«ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤAΙ Ο ΘΕΟΣ; ΣΑΣ ΛΕΩ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ – ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ». ΚΑΘΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ: «ΗΡΘΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ».

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ. ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Ο ΘΕΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΡΙΜΟ ΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΩΣ ΘΕΪΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΧΙ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ. ΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ. ΤΩΡΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΗ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ, Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ. Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΝΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ. Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΘΕΟ. ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ Σ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ. ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ – ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙ, ΕΠΑΙΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΤΟΤΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΘΕΟ, ΥΣΤΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ. Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΜΩΣ, Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΕΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΕΪΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΙΑ ΕΝΗΛΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΩΡΙΜΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΔΑ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΝΙΤΣΕ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ, ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ. Ο ΜΙΣΟΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΣΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΩΤΑΜΑ ΒΟΥΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. ΕΙΠΕ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ». ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΩΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗ. ΕΙΠΕ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ».

Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΥΧΡΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΙΟ ΨΥΧΡΟΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ Ο ΓΚΩΤΑΜΑ ΒΟΥΔΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΧΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΘΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΘΟΣ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. ΛΕΕΙ: «ΝΑΙ, Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ». ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΕΪΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!

ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΟΜΩΣ, Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΩΡΙΜΗ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΪΣΤΗΣ. Ο ΘΕΪΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, «ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ», ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΚΑΙ Ο ΑΘΕΪΣΤΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΕΟΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΘΕΪΣΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.

ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΑ ΔΥΟ - ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗ ΘΕΟ, ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΣΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ; ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΘΕΪΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΤΟΤΕ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΗ. ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΑ. ΤΟΤΕ, ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΤΟ ΟΛΟ – ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ – ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΪΚΟ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.

Η ΓΙΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ: «ΓΙΝΕ ΤΥΦΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ». ΛΕΕΙ, «ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ» ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΠΛΩΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΟΥ – ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΪΚΟΤΗΤΑ.

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ. Ο ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΠΕ: «ΗΡΘΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΜΟΥ».

Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΜΗ. Η ΔΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΒΙΚΕΣ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ, ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ.

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΣΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ, ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ, Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ, Ο ΛΑΟ ΤΣΟΥ, ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΤΟ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΟ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΕΣΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ, ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. Ο ΚΤΗΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, Ο ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΝΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΘΥΜΟΥ.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΘΕΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΤΗΤΙΚΟΣ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΩΪΣΤΗΣ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΪΚΟΣ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΘΕΟ. ΟΛΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. «ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΔΑΜ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ». ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΛΙΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΝ, ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ; Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: «ΜΗ ΦΑΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ». ΚΑΙ Ο ΑΔΑΜ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ. ΑΠΛΟ, ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ, Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΑΜ. Ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ. ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ.

ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ; Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ; ΤΟΤΕ, ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ; ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΘΕΟ. ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΝΟΥ, ΜΕ ΤΟN ΜΙΚΡΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟN ΘΕΟ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑN ΘΕΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ.

ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑΣ, ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ, ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΕΣΥ, ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ.

Η ΓΙΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ: ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΪΣΜΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΪΣΤΗΣ. ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΪΣΤΗΣ. ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΑΜ. Ο ΑΔΑΜ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο ΑΔΑΜ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ. ΑΡΧΙΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΒΟ. ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΓΚΑ, Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΓΚΑ, Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΓΚΑ. Η ΓΙΟΓΚΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΥΦΛΕΣ ΠΙΣΤΕΙΣ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΪΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΑΠΟΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΣ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑΣ.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ. ΑΠΛΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΖΕΣΤΗ.

Η ΓΙΟΓΚΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΥΠΑΡΞΗ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΗΔΗ.

ΟΙ ΥΠΑΡΞΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΟΙ ΥΠΑΡΞΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ.

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ. ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΟΘΕΙ. Ο ΒΡΑΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΕΝΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΟΗΜΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΛΑΦΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ, Η ΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ: «ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ». ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΣΥ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ. ΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΟΣΜΕΝΟ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΡΑΧΟΣ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ, ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ. ΕΝΑΣ ΒΡΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ, ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ. ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, ΟΤΙ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΟ.

ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ.

ΕΣΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ – Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ – ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΓΙΟΓΚΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ. ΑΛΛΙΩΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΖΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

Ο ΦΡΟΥΝΤ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΟΤΙ Ο ΦΡΟΥΝΤ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΟΥΝΤ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ. ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ. ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.

ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΡΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.

«Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ», ΕΙΠΕ Ο ΝΙΤΣΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ. ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΑΠΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ”. 
ΟSΗΟ - “THE ALPHA AND THE OMEGA”