Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΒΙΔΕΣ - ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΜΕ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΣ ΕΚΕΙ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΘΕΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΕΑΣ (ΘΗΛΕΙΑΣ ΑΡΧΗΣ) ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΧΟΡΕΨΑΝ ΟΛΟΓΥΜΝΟΙ ΟΛΟΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ

ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΑΠΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΡΟΝΟΥ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΘΗΛΕΙΑ ΑΡΧΗΣ, ΤΗΣ ΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ Ή ΠΥΡΡΙΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ, ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΗ ΛΥΚΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΥΡΡΙΧΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΝ.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΣΙΟΔΟΥ Ο ΧΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΚΕΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΟΧΟΡΕΥΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ (ΜΥΗΜΕΝΩΝ) ΥΠΟΔΗΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ. ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΧΕΡΙΩΝ – ΠΟΔΙΩΝ, ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ – ΘΩΡΑΚΑ, ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ, ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΑΧΑ ΕΧΕΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ, ΑΡΜΟΝΙΚΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΕΣΩΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΟΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΤΑ... ΝΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΡΙΧΗΣ ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΑΘΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η ΓΙΟΓΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ (ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ) ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΛΥΚΙΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ «ΤΕΡΜΙΛΕΣ». Ο ΔΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. Ο ΙΝΔΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ SUNIT KUMAR CHATTERJI ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «RACE MOVEMENTS AND PREHISTORIC CULTURE» ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΜΟ «THE VEDIC AGE» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» «HISTORY AND CULTURE OF THE INDIAN PEOPLE», ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ.

ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΥΗΣΩ ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ YOGA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΕΟΚΡΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΛΑΒΑΙΝΑΝ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΝΔΟΙ, ΟΙ ΤΕΡΜΙΛΕΣ – ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΥOGA SUTRA. ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ YOGA ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ PATANJALI, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ YOGA.

ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ PATANJALI, Η ΓΙΟΓΚΑ – ΣΟΥΤΡΑ, ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ή ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΩ.

Α) ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΤΙ (SAMADHI).

B) ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΝΤΙ (Η ΕΝΩΣΗ Ή ΘΕΩΣΗ).

Γ) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ο ΓΥΜΝΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΝΤΙ – ΕΝΩΣΗ – ΘΕΩΣΗ ΑΠΟΚΤΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΓΚΙ (YOGI).

Δ) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΪΒΑΛΥΑ (KAIVALYA).

ΥΣΤΕΡΑ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Η ΓΙΟΓΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ ΓΚΑΝΤΙ.

ΟΜΩΣ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΙΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΩ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ Π.Χ. Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ
 ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΥΡΡΙΧΙΟ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΕΓΚΛΕΙΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΝΩΑ» ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΠΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ. ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΠΤΩΝ, ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΕΣΩΔΥΝΑΜΗΣ Ή ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ Ή ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΟΣΜΟΥΣ.

Ο ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΔΥΝΑΜΗ Ή Η ΝΟΗΜΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΙΔΡΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΓΑΛΑΞΙΑΚΑ, ΤΑ ΠΑΝΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΝΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΟΓΚΑ. ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΠΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ
 ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΤΑΝ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΤΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΚΤΥΠΑ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΙΝΟΥΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ – ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΤΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕ ΕΝΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ.

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΤΕΟΚΡΗΤΩΝ – ΚΡΗΤΩΝ, ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΜΙΝΩΩΝ... ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΠΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΧΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΡΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΙΕΡΤΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΡΙΧΗ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ. ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΙΡΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ (ΚΡΗΤΗ) ΤΟΥ ΔΙΑ.

ΣΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΕΣΩΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
 ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΗ ΣΟΥΤΡΑ ΓΙΟΓΚΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΗ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΙ – ΜΥΣΤΗ – ΑΣΚΗΤΗ – ΑΝΑΧΩΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ Ή ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Σ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ, ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΓΙΟΓΚΙ Ή Ο ΑΣΚΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ.

Α) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΤΙ. Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΘΕΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΝΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΧΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ.

Β) ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΝΤΙ. Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ. Η ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ. Η ΑΓΑΠΗ. Η ΕΠΙΕΙΚΙΑ. Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ.

Γ) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΟΔΟΥ Ο ΓΥΜΝΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΟΓΚΙ. ΟΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΑΣΜΕΝΟ ΨΗΛΑ ΑΣΚΗΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ, Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...

Δ) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ
 ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΑΪΒΑΛΥΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΑΡΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΓΑΘΑ. ΟΣΟ ΤΑ ΑΠΟΔΙΩΧΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΣΑΝ ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΣΑΝ ΚΑΪΒΑΛΥΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ
 ΓΙΟΓΚΑ.

ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΩΝ ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΩΤΕΡΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ.

Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΙΝΔΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ RAKHAL DAS BANERJI ΣΤΑ 1922 ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΙ ΣΦΡΑΓΙΔΙΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ JOHN MARSHAL. ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΛΙΘΟΥΣ, ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΑ 1932 Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ CHILD ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ MARSHAL ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΒΡΗΚΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ.

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΧΕΝΤΖΟ ΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 4000 ΕΩΣ 6000 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ. Ο ΔΕ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.

ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ, ΟΤΙ Ο ΠΡΟΣΟΥΜΕΡΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΗΛΘΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ, ΒΡΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΟΥΜΕΡΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΜΙΚΡΟΣ. Η ΓΙΟΓΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ, ΕΠΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΟΠΟΥ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. Η ΓΙΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ. ΜΕ ΤΑ ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ ΤΗΣ ΜΙΝΩΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΧΩΡΑΣ ΔΡΑΒΙΝΙΑΚΗΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΟΦΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΠΟΥ ΜΥΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

ΟΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ Η ΓΙΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Ο ΠΥΡΡΙΧΗΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΤΕΟΚΡΗΤΩΝ – ΚΡΗΤΩΝ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ”. 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ – “ΔΡΑΒΙΔΕΣ – ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ΑΘΗΝΑ 1979.