Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

FINCA BELLAVISTA - A TREEHOUSE COMMUNITY


Όχι πολύ μακριά από την ακτή του Ειρηνικού, στις παρυφές της ζούγκλας της Κόστα Ρίκα βρίσκεται ένα πρότυπος οικισμός που σκοπό έχει να αναδείξει τη ζωή μακριά από τον πολιτισμό και τα αστικά κέντρα. Η Finca Bellavista είναι μια κοινότητα που διατηρεί ένα χωριό με σπίτια πάνω στα δέντρα που συνδέονται μεταξύ τους με αερογέφυρες.
Οι ιδρυτές της Matthew και Erica Hogan όταν την δημιούργησαν δεν έκαναν μια κλειστή κοινότητα στην οποία θα ζουν αυτοί και κάποιοι που θα επιλέγουν, αντίθετα είναι εξελισσόμενη και δέχεται όσους θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής. Υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα προς αγορά και οι νέοι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν που θα εντάξουν το δικό τους σπίτι, μπορούν όμως να διαλέξουν το να μείνουν με ενοίκιο σε κάποια από τα κενά υφιστάμενα σπίτια σε έναν χώρο που παρουσιάζει εντυπωσιακά αυξανόμενο αριθμό κατοίκων.
Η διαβίωση πάντως δεν είναι απόλυτα πρωτόγονη και μακριά από την τεχνολογία. Υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, για περιορισμένη όμως χρήση, όπως υπάρχει και η δυνατότητα ζεστού ντουζ, ακόμη και σύνδεση WiFi. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκαταστάσεων έχουν γίνει από τους ίδιους τους κατοίκους.