Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

                                                
Η Κατάργηση της Δικαιοσύνης from Intellectum Journal on Vimeo.

Ψηφίστε Εδώ για να Σταματήσουμε το Νομοσχέδιο:


Με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση, καταργείται η εξέταση των μαρτύρων στα ακροατήρια των δικαστηρίων σε όλες τις αστικές και εμπορικές δίκες. Στο εξής η «μαρτυρία» τους θα περιλαμβάνεται σε ένορκες βεβαιώσεις τους, δηλαδή σε χαρτιά χωρίς καμιά αξιοπιστία που θα συντάσσονται στα δικηγορικά γραφεία, με βάση τα οποία οι Δικαστές θα μπορούν να κρίνουν ποιος έχει «δίκιο». 

Επίσης, το νέο νομοσχέδιο διευκολύνει τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των οφειλετών. Αυτά στο εξής θα εκτίθενται στα 2/3 της εμπορικής τους αξίας, που είναι ελάχιστη στην περίοδο της κρίσης, και όχι στην αντικειμενική τους με βάση την οποία φορολογούνται οι πολίτες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Τέλος, προβλέπει: α) ότι οι Τράπεζες θα εισπράττουν πρώτες τα χρήματα των πλειστηριασμών και όχι οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία ή το Δημόσιο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, πράγμα που θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τη βλάβη οικονομικά αδύναμων ανθρώπων και την περαιτέρω αύξηση της φορολογίας και β) ότι θα μπορεί να εξωθεί, από τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου που εκπλειστηριάστηκε, ο μισθωτής-επαγγελματίας που το μίσθωσε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μίσθωσης και το μέγεθος της επένδυσης που έχει κάνει σε αυτό.

Οι Δικηγόροι σε πανελλήνιο δημοψήφισμά τους αποδοκίμασαν με το συντριπτικό ποσοστό 95% το νομοσχέδιο και βρίσκονται εδώ και 15 μέρες σε απεργία διαρκείας για το ζήτημα αυτό που δεν αφορά ούτε οικονομικές ούτε συντεχνιακές διεκδικήσεις, μολονότι οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Στέκονται έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία και την υπερασπίζονται. 
_________________________________________________________
Οι συντελεστές
Α. Μπιλίσης, Η. Σαρακενίδης, Μ. Πρωτοπαπαδάκη, Β. Τσιλώνης, Σ. Καραμπάσογλου, Κ. Μπλατσούκας. Π. Ραδίσης, Σ. Καζαντζίδης, Β. Μπατζογιάννης, Τ. Κυριακίδου, Λ. Σπυρόπουλος, Ν. Βαντεσιούρη, M. Ζολάς, Κ. Βαλσαμίδου.
Για την ανεξάρτητη ομάδα Δικηγόρων Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΑΞΗΣ