Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΕ GREXIT, ΛΕΕΙ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ.



Με τα λόγια «η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη», ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, απέρριψε την ιδέα για ελληνική έξοδο από το ευρώ.
Ο Pierre Moscovici, μιλώντας στο BBC έκανε λόγο για ότι «θα κάνει τα πάντα» για να αποτρέψει την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.
Όμως συμπλήρωσε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις.
«Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. Το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει το ευρώ», δήλωσε.
Πρόσθεσε δε, ότι «νοιώθουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ, να μην υπάρξει Grexit. Για αυτό τον λόγο θα κάνουμε ότι απαιτείται για να το αποφύγουμε».
Ο γάλλος επίτροπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά ομοίως πρέπει να γίνουν σεβαστές και οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Moscovici έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι, αλλά και η κυβέρνηση να δηλώσει τις προθέσεις της:
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με έναν χαμηλών τόνων, ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Η νέα (ελληνικής) κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τι σκοπεύει να κάνει».