Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

"ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ-ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ"




Νομίζουμε πως κάπως έτσι θα είναι η επόμενη μέρα, εαν επαληθευτούν όσοι λένε ότι εαν ζορίσουν “την μαρξιστική κυβέρνηση” της χώρας, θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα πάμε σε εθνικό νόμισμα. Και βέβαια εκεί θα έχουμε άλλα ζητήματα. Πάντως οι τραπεζίτες κάθονται σε αναμένα κάρβουνα αφού είναι γνωστό σε όλους ότι τα λεφτά τελειώνουν και εαν δεν υπάρξουν αποτελεσματικά μέτρα, πάμε σε κραχ. Αυτά και άλλα πολλά στο φύλλο του Σαββατοκύριακου που κρίνεται ενδιαφέρον όσο ενδιαφέρουσες είναι και οι εξελίξεις.

Πάντως την ίδια τακτική(την πιθανότητα σε δικό μας νόμισμα)φαίνεται πως θα επιλέξουν και άλλες χώρες του Φτωχού Νότου. Εκτός κι αν οι Ευρωπαίοι τσιμπήσουν στην μπλόφα και κάνουν ένα βήμα πίσω, κομμάτι δύσκολο.

Υπάρχει και μια τρίτη σκέψη: Η κυβέρνηση να ετοιμάζει με τα επικοινωνιακά κόλπα Βαρουφάκη(γιατί τέτοια είναι, τα οποία έχουν συγκεντρώσει από χθες υψηλή δημοφιλία στον πόπολο την οποία διαχέουν στο κυβερνητικό σχήμα)μια κατάσταση εθνικής και απόλυτης χρεωκοπίας,  με τράπεζες κλειστές, στομάχια άδεια αλλά στήθη φουσκωμένα από εθνική υπερηφάνεια.

Στον σοσιαλισμό και στον Μαρξισμό, αδέρφια, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, πιθανόν να μας πουν σε λίγο οι νέοι Φρούραρχοι της Ελλάδος και της Αθήνας την ώρα που θα ανεμίζουν τα κόκκινα λάβαρα της νίκης.

Αυτά και άλλα πολλά στο φύλλο που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Φορέστε ζώνες ασφαλείας. Ο αγώνας τουλάχιστον θα έχει συγκινήσεις και πολλές στροφές.

Σ.Χ