Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

"ΕΣΠΑΣΕ" ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ




Ιδιωτική εταιρεία προσέλαβε σύμβουλο ο Βαρουφάκης στο υπουργείο

Την ανάθεση στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Γιάνης Βαρουφάκης


Όπως είπε εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς «δεν είναι κάτι που έχει προκύψει μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος, δεν έχει συζητηθεί και δεν χρειάστηκε να συζητηθεί και ελπίζω να μην χρειαστεί να συζητηθεί».




Σημειώνεται επίσης πως η Lazard παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατούσαν οι ιδιώτες το 2012. Είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και συνέχισε και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου μέχρι που ολοκληρώθηκε το PSI. 


LAZARD - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ.



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ





"Αυτήν λοιπόν προτίμησε ο Βαρουφάκης. Αντί να υπάρξει μια εισαγγελική και λογιστική έρευνα αστραπή για τα δημοσιονομικά του κράτους ώστε να διαπιστώσουμε το ακριβές μέγεθος της ληστείας με το δημόσιο χρήμα, να καταμεριστούν ευθύνες ποινικές, να δημευθούν περιουσίες, κοκ, τι κάνουν; Προσλαμβάνεται ξανά μια από τις εταιρείες συμβούλων που αποδεδειγμένα διευκόλυνε και συγκάλυψε τη λεηλασία".
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ