Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ




ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Κυβερνητικός παράγοντας: «Η Κωνσταντοπούλου δεν μας αφήνει να φέρουμε την παράταση στη Βουλή»



Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Εμπόδια στην κατάθεση της νέας συμφωνίας κυβέρνησης –θεσμών στην Βουλή υψώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπλοκάροντας ουσιαστικά την επικύρωση της παράτασης. 
Ενδεικτικό είναι το σχόλιο ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα στο Newpost ο οποίος αναφέρει πως «η Κωνσταντοπούλου δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης» αποδίδοντας την στάση της στην επιμονή της πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επικυρώσει καμία συμφωνία με τους δανειστές ακόμη κι αν αυτή είναι επωφελής και σωτήρια για την χώρα. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμφωνίας καθώς η βασική προϋπόθεση της ψήφισης από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια είναι και η κύρωση της και από το Ελληνικό κοινοβούλιο. 
Στο μεταξύ το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στον πρωθυπουργό ο οποίος έχει συγκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα. 
Μάλιστα η άρνησή της προκαλεί ενόχληση αφού η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δανειστές που επικυρώνουν την συμφωνία μέσα από τα δικά τους κοινοβούλια δεν πρόκειται να δεχθούν από την ελληνική κυβέρνηση να περάσει την συμφωνία μόνο στα χαρτιά…


Η συνολική στάση της Προέδρου της Βουλής έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό- σε σημείο δυσφορίας- στο Μέγαρο Μαξίμου που διαπιστώνει ότι τελικώς η Κωνσταντοπούλου αντί να βοηθά το κυβερνητικό έργο επιλέγει μία απολύτως προσωπική στρατηγική που λειτουργεί υπονομευτικά για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. 

Το «κατά» της Κωνσταντοπούλου στην ενδεικτική ψηφοφορία για την συμφωνία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια καθώς δημιουργεί προβλήματα εντυπώσεων και κυρίως ουσίας σε μία περίοδο που το μέτωπο θα πρέπει να εμφανίζεται αρραγές. 
Η δυσαρέσκεια σχετίζεται και με την ακατανόητη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που ανάγκασε δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης να την «αδειάσουν» καθαρά διαχωρίζοντας την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την προσωπική θέση της Κωνσταντοπούλου. 
Στο Μαξίμου βλέπουν ότι η πρόεδρος της Βουλής κάνει «προσωπικά παιχνίδια» και μάλιστα παίρνει και αυθαίρετες πρωτοβουλίες για την δική της προβολή, όπως για παράδειγμα να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση ή ακόμη ακόμη να επιδιώξει επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτού καν αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.