Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ




γιατί η Αριστερά στην Ελλάδα έχει Δεξιά Χέρια…

“Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη που είχε επιτευχθεί στο παρελθόν”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Δρ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 
Ο Δρ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι 
  1. δεν περιμένει από την Αθήνα να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για επιβολή υψηλότερων φόρων στους εφοπλιστές. “Ακόμη και μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν πρόκειται να κρατήσει αυτή την υπόσχεση”, είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και όλο το ακροατήριο έσκασε απο τα γέλια. 
  2. το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δημιουργήθηκε επειδή η χώρα “ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της στο παρελθόν”. 
Δεν συμφωνώ με καμμία απο τις δύο εκτιμήσεις Σόιμπλε.
Όσον αφορά τη πρώτη διαπίστωση, λίγοι στην Ελλάδα θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ “ριζοσπαστική αριστερά”. Oι συναντήσεις που είχε ο Τσίπρας στις ΗΠΑ και τα περίεργα meetings στην Ιταλία προδιέθεταν περισσότερο για μια κευβέρνση ενός ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ. Σιγά-σιγά ο κόσμος στην Ελλάδα διακρίνει, ότι όλα τα κόμματα είναι μια παρέα και ότι άλλοι κάνουν κουμάντο απο πίσω…
Όσον αφορά τη δεύτερη διαπίστωση, την ευθύνη για τη κατάσταση την έχουν 
  1. αυτοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση, οι Έλληνες πολιτικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι υπέγραφαν για να παίρνει η χώρα δάνεια.
  2. αυτοί που στήριξαν τους πολιτικούς που βρέθηκαν διαχρονικά στην εξουσία, όπως επιχειρηματίες και κυκλώματα εντός και εκτός Ελλάδας.
  3. τα ΜΜΕ, μερικά απο τα οποία ενώ ήταν μαζί με το λαό την ίδια ώρα έδιναν περγαμόντο στην εξουσία…
  4. η δικαιοσύνη που δεν λειτουργεί ακόμη και τώρα
  5. η στάση των ακαδημαϊκών, που όπως επι χούντας έτσι και μετά, συμπαρατάχθηκαν με ελάχιστες εξαιρέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση
  6. η στάση της κρατούσας Εκκλησίας, χάριν διατήρησης των προνομίων της 
  7. η έλλειψη παραγωγής και εξαγωγών και η έλλειψη τεχνολογίας
  8. η απουσία ρητρών που θα ελέγχουν τη ροή χρήματος και που θα έδιναν εγγυήσεις διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας σε βιώσιμα επίπεδα κατά τη στιγμή της εισόδου της στην ΕΕ αλλά και στην ευρωζώνη.
Η Γερμανία δεν πρέπει να θεωρείται σαν αποκλειστικός αποδιοπομπαίος τράγος. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει κανένας να ξεκινάει εκ των έσω προς τα έξω και να μοιράσει ευθύνες. Το αντίθετο είναι κοροιδία και δείχνει ότι η χώρα παραμένει Μπανανία. 

Η “βλακεία” είναι ποινικό αδίκημα όταν η πράξη συνδέεται με δίς ευρώ.
Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει τέρμα χωρίς δίχτυα, χωρίς τερματοφύλακα και χωρίς προπονητή. Oι παίχτες παίζουν κατά της νοημοσύνης των πολιτών και κατά της δημοκρατίας, ακολουθούντες εντολές γνωστών κέντρων. Ο μισθός τους θα είναι ανάλογος.