Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ email ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;





H ηλεκτρονική ταυτότητα του δημιουργού της γνωστής λίστα μεταρρυθμίσεων Βρουφάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φαίνεται να δείχνει ότι τελικά συντάκτης του δεν ήταν ο υπυργός οικονομικών της Ελλάδας, αλλά ο Ντέκλαν Κοστέλο (http://www.zerohedge.com/news/2015-02-24/stunning-reason-why-eurogroup-rushed-approve-greek-reform-package)

Ο κ. Κοστέλο ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1991. Σήμερα είναι επικεφαλής στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον Συντονισμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής υπηρεσίας, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη του οικονομικού πλαισίου για την ανάλυση της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο ΕΕ και των κρατών μελών προς την αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού (η λεγόμενη στρατηγική της Λισαβόνας), καθώς και την ανάπτυξη των πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας που επιτηρεί και τις αποκαλούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, ο Ντέκλαν Κοστέλο και η υπηρεσία του συνέταξε το κείμενο με την υπογραφή Βαρουφάκη, το έστειλε στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών για να σταλεί πίσω για να φανεί ότι συντάχθηκε και στάλθηκε από την ελληνική πλευρά. Το συνταραχτικό αυτό γεγονός οδήγησε τον κ. Βαρουφάκη να απαντήσει στο δημοσιεύμα, σχολιάζοντας: "Sorry to disappoint! Our reform list was sent to D Costello as a Word docx - which he converted into pdf! That's all!" (Συγγνώμη που απογοητεύω! Η λίστα μεταρρυθμίσεων στάλθηκε στον Ντέκλαν Κοστέλο ως αρχείο word.docx - το οποίο μετατράπηκε από αυτόν σε pdf! Αυτό είναι όλο!)



Μάλιστα. Τα κείμενα του υπουργού και του υπουργείου στέλνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού με τη μορφή word, αδιαβάθμιτα και χωρίς καμιά προστασία; Πάντως ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί ότι ο Κοστέλο είναι υπεύθυνος για την Ελλάδα. Όσο για την μετατροπή από word σε pdfενός κειμένου, είναι αστεία σαν δικαιολογία. Διότι, όπως ορθώς του απάντησαν (http://www.zerohedge.com/news/2015-02-24/about-authorship-infamous-greek-reforms-memo) η μετατροπή δεν αλλάζει την ταυτότητα του αρχικού δημιουργού του κειμένου. Κι αυτός δεν είναι ο κ. Βαρουφάκης, αλλά ο Ντέκλαν Κοστέλο.

Βεβαίως, θα μπορούσε ο κ. Βαρουφάκης να αποστομώσει τους πάντες με το να παρουσιάσει τα draft του υπουργείου του από τις προηγούμενες ημέρες, όπου αυτός και οι σύμβουλοί του συζήτησαν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Θα το κάνει; Μέχρι να το κάνει, τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί αποδεικνύουν κατάφωρα πόσο υποτελής είναι και η καινούργια κυβέρνηση. Είμαστε χειρότερα από αποικία της ΕΕ και απλά παίζεται θέατρο για να κοιμούνται ήσυχα οι ιθαγενείς.