Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ..




Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
“Καλώς το Γιάννη με τα Λεφτά (SWAPS)” του φώναξε ο Ομπάμα
Δώρο και ένα Κινέζικο κομπιουτεράκι να περνάει τις ώρες του όταν θα είναι μόνος…

Καλόν Ύπνο και Βαθύ…
Κοιμηθείτε και η τύχη σας δουλεύει
Δεν ξέρω πραγματικά αν ο “γιατρός” του Βαρουφάκη είναι αριστερός, δεξιός, μεσαίος ή αν καθαρίζει κρεμμύδια στον αφρό, το καλύτερο που όμως έχει να κάνει είναι να πάει στον οδοντίατρο να βάλει μασέλα. Με τόσα σπασμένα δόντια δεν θα έχει μούρη να δείχνει.
Κάθε λεπτό που περνάει η χώρα αδειάζει απο ευρώ οριοθετώντας τη χρονική στιγμή που θα μετακυλήσει στη δραχμή ενώ η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη τις ερευνές της για υδρογονάθρακες στη περιοχή της Κρήτης προκαλώντας πολλούς σεισμούς στη περιοχή, απουσία της Ελλάδας και των ΜΜΕ της ελπίδας και της ατέλειωτης χαράς.
Δεν θέλουν τα διανοητικώς καθυστερημένα της κυβέρνησης  κατά την αφελή άποψη να καταλάβουν ότι πολιτική λύση δεν υπάρχει χωρίς οικονομική περιγραφή με πραγματικούς αριθμούς κάθε συμφωνίας. Στη σπηλιά που ζούσαν δεν είχαν ακούσει για τέτοια πράγματα ποτέ; Όλα γινόντουσαν νύχτα και δεν έβλεπαν; Μόνο ότι τους έμπαινε έβλεπαν;
Η Ελλάδα δεν μπορεί να τους περιμένει να “μάθουν”  την ώρα που η Βασίλισσα της Αγγλίας φορολογείται και οι εφοπλιστές όχι. To τελευταίο γεγονός δεν  φαίνεται να ενοχλεί και την εφημερίδα των εφοπλιστών και των τραπεζιτών FT,  που αγωνίζεται για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή μαζί με τα Hedge Funds, που έχουν ποντάρει σε αυτό. Στη παρέα της καταστροφής και πολλά Ελληνικά ΜΜΕ μαζί με πολιτικούς και οικονομικούς φελούς… που αναδείχτηγκαν απο αυτά θυμίζοντας την εποχή του Αντρέα.
Ελληνική Χρεοκοπία δεν σημαίνει
  1. διαγραφή χρεών για την Ελλάδα αλλά IMF για πάντα (Η Aριστερά του “Κ”, θα γίνει ταινία απο το Κώστα Γαβρά τώρα;). Το Αγγλικό Δίκαιο και τις υπέρ του αναγκαστικού νόμου “αναλαμπές” του Χρεοκόπη των Βαλκανίων στη Βουλή τις ξεχάσατε; 
  2. ότι οι ευρωπαίοι θα χάσουν τα λεφτά τους απο τα Ελληνικά ομόλογα, α) αφού η Ελλάδα για κάθε δάνειο που έπαιρνε απο τον EFSF πλήρωνε και 15% για τη πληρωμή αντίστοιχων CDS και β) αφού οι εσωτερικοί οικονομικοί δολοφόνοι των οποίων οι φίλοι είναι οι ίδιοι με τους σημερινούς της παρούσας κυβέρνησης προέτρεψαν για μεταφορά όλων των χρεών στο Αγγκλικό απο το Ελληνικό Δίκαιο μετά το πρώτο PSI. Τα γράφω αυτά για να μη παραμυθιάζει το Γερμανικό Spiegel τους Γερμανούς πολίτες (Πώς λέγεται αυτό; Προπαγάνδα αλα περγαμόντο;) με ψέμματα και ασχετοσύνες. Απο ότι έχει πάρει το αυτί μου μια Αμερικάνικη, μια Γερμανική και μια Γαλλική Τράπεζα θα έχουν πρόβλημα. Μη νομίζετε ότι οι Γάλλοι “αγαπούν” την Ελλάδα τζάμπα. Έκοβαν τα χέρια Ελλήνων “μεταναστών” στη Μικρά Ασία…
Ελληνική Χρεοκοπία σημαίνει (εκτός αν η χώρα αλλάξει όνομα και μορφή στο χάρτη)
  1. άμεση εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου για την αποπληρωμή των δανειστών σε αντίθεση με αυτό που γινόταν αργά – αργά σήμερα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. H Αργεντινή με το Αγγλικό Δίκαιο θα αποπληρώσει. Δεν σας το είπαν οι εραστές της παραγωγής χρέους, oι αιώνια τεμπέληδες που σας ζούν με δάνεια γιατί στο χωριό τους και στο λαγούμι τους η παραγωγή ήταν είδος σε ανυπαρξία; Aνάπτυξη δεν μπορεί να ξέρουν τι είναι αυτοί που δεν ίδρωσαν ποτέ τους, αυτοί που ζούν κάτω απο το όριο ελάχιστης πνευματικής εργασίας για την επιβίωση.
  2. πτώση των εγγυήσεων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα σε όλα τα “SWAPS αλα Σημίτη” που έχει λάβει μέχρι τώρα. Aυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελαν πιστωτικό γεγονός (μέχρι τώρα) οι κυβερνήσεις της διαπλοκής και της παραγωγής χρέους. 
Γιατί η σημερινή κυβέρνηση καθυστερεί, ψάχνεται και στήνει σκηνικό χρεοκοπίας;
Πάλι δεν καταλάβατε;
Πολλά κοράκια με κοινό παρονομαστή…
Με τα ηλεκτρονικά φρουτάκια στο Ίντερνετ και τις σχετικές άδειες που έδωσε η κυβέρνηση θα έλθει η ανάπτυξη ή με τα ποιοτικά προιόντα που έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά στο κανάλι του περγαμόντου στον “Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε”; Για φορολογία στη χώρα του τζόγου και των πλυντηρίων δεν άκουσα κάτι. Τυχαίο;
Αυτές και μόνο οι επιλογές αποτελούν μειοδοσία. Το μέγεθος της κάθε πράξης και η νομική της ερμηνεία έχει διαφορετική σημασία και τιμή, όταν ένα πλοίο βυθίζεται με απότομη πλέον κλίση. 
Στην Αθηναική Λέσχη τί καπνό φουμάρουν; 
Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει
  1. την  αρχή ενός νέου κύκλου κέρδους για τα Hedge Funds και στο τέλος μια ακόμη χρεοκοπία για τη πλήρη αποτέφρωση, τον εξαγνισμό και την απόλυτη λησμονιά…
  2. τη συνέχεια της παράδοσης του αφορολόγητου του αφορολόγητου “γένους”, της πλέον ρατσιστικής ράτσας που έχω γνωρίσει και αυτών που γλύφουν τα κόκκαλα που απομένουν απο το φαγητό τους με αντιπρόσωπο τον Εθνικό Ταμία και τους αποδοχείς των μερισμάτων
  3. τη δημιουργία μιας Τράπεζας Αριστερής Τσέπης (μπορεί να τη πουν Τράπεζα Κυριαρχίας) με SWAPS στα φανερά πλέον έναντι τιτλοποιήσεων της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας όπως και της Εκκλησίας. Σε αυτό το κύκλο θα συμμετέχουν με διάφορα προσχήματα και σε ανάμεικτα σχήματα εκτός απο τους αφορολόγητους όλων των εποχών και οι παλαιοί και οι νέοι μας φίλοι, που αν και αριστερής προέλευσης θα συνεργαστούν στη σφαγή του πτώματος που λεγόταν Ελλάδα.
Yπάρχουν και πολλά άλλα. Καταλάβετε πρώτα αυτά και να σημειώνετε και τα ονόματα των ηθοποιών που θα ανεβαίνουν στο πάλκο. Αγοράστε και τσιπάκια για όλα τα νούμερα…
“Ναί” σε ένα νέο Μνημόνιο; Δεν παίρνω δημόσια θέση αλλά έχω θέση και σχέδιο για το τί πρέπει να γίνει
Θα περιμένατε να πώ “ναι” σε ένα νέο μνημόνιο. Την πατήσατε. Δεν λέω “ναί”. Δεν λέω “ναί” με τις παρούσες επιλογές σε πρόσωπα, αντιλήψεις, δεδομένα και προδιαγραφές, γιατί στο τέλος του δρόμου το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο, αφού
  1. η κυβέρνηση των τεμπέληδων συνεχίζει να μη θέλει την ανάπτυξη της παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών είτε μέσα είτε έξω απο το ευρώ.  Καμμία στρατηγική και καμμία απόφαση δεν είναι πρός αυτή τη κατεύθυνση. Κάθονται σαν τα βλήτα και κοιτούν τα τραίνα να περνάνε, δημιουργώντας αδιάβατα πλέον εμπόδια σε μια μελλοντική σωστή ανάπτυξη απο οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση είναι συνέχεια των προηγουμένων και τρώει τις σάρκες της χώρας. 
  2. η κυβέρνηση των ανίκανων (το λένε όλοι πλέον) συνεχίζει να θέλει δάνεια και να μιλαει για χρηματοδοτήσεις σαν όλοι να τους τις χρωστάνε. Είναι και θέμα IQ. Απο το 2009 τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν πήγαν σε παραγωγή και εξαγωγές αλλά σε πριμοδοτήσεις φίλων, κοινωφελή έργα, εταιρειίες με πισιά, μισθούς, διαφημίσεις καινοτομιών (προς το παρόν φραπεδάδικα), δρόμους για μεταφορές προιόντων που δεν υπάρχουν, παρκάκια, δενδράκια, πεζοδρόμια για κατσίκες και δεν ξέρω σε τι άλλα άχρηστα θέματα. 
  3. Η κυβέρνηση των ολιγαρχών συνεχίζει να μη φορολογεί τους αφορολόγητους. Αμνησία έχει πάθει και ο πολύς Παπαδημούλης και ο φίλος της Αγγελοπούλου Αλέξης. Αδιαφορία δείχνει για το θέμα και ο άνδρας της πολυσυζητημένης Τασίας. Σε ποιό πλανήτη ζούν όλοι αυτοί; Ποιός τους πληρώνει; 
  4. η Ελλάδα των πολιτικών αιωρημάτων συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των δανείων και των SWAPS, για τα οποία δεν θα δίνει λογαριασμό στις Βρυξέλλες αν φύγει απο την Ευρωζώνη και το δημοσιονομικό σύμφωνο (το οποίο θεωρώ λάθος επι των προδιαγραφών του και είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να υπάρχουν εισηγήσεις απο Ελληνικής πλευράς αλλά δεν θέλουν, γιατί θέλουν SWAPS χωρίς έλεγχο χάριν της Ανάπτυξης της Αριστερής τους τσέπης που θα ξεχυλώσει) 
  5. η Ελλάδα δεν δίνει σημασία στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και κυρίως στην ισοπολιτεία και την ισονομία. Οι νομικοί και φορολογικοί κώδικες δεν έχουν αλλάξει και αυτό περιορίζει τη λειτουργία των νευρώνων σωστής λειτουργίας της δημοκρατίας ενώ ευνοείται το χάος, το σκότος και οι λαμογιές. Πολιτικός λόγος δεν υπάρχει και όταν υπάρχει είναι εκτός πραγματικότητας επιστημονικής και ηθικής του κέρδους για τη χώρα. 
Σε μια δημοκρατία αυτονόητο είναι να πληρώνουν όλοι φόρους. Σε μια διεθνή τάξη δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις. Η Κίνα φορολογεί με 25% τους εφοπλιστές, η Ελλάδα όχι. Η Κίνα μειώνει τη χρήση του καρκινογόνου λιγνίτη, το ίδιο και οι ΗΠΑ. Η Ελλάδα όχι. Η Ελλάδα θα κάνει δουλίτσες με τους Κινέζους (δάνεια και swaps) που κάνουν ανάπτυξη στη χώρα τους με τα κόκκινα δάνειεα εκείνων που δεν ανταποδίδουν τίποτα στη χώρα που τους φιλοξενεί και που χτίζουν στη Κίνα τα σαπάκια τους.
H Eλλάδα πρέπει να ποντάρει στη τεχνολογία για να αυξήσει τη παραγωγή και τις εξαγωγές της. Χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζονται ταχείες λύσεις και ταχείες επιλογές. Σημασία έχει ο διαχειριστής και όχι οι φάτσες που σας μοστράρουν, αυτοί οι στραβοχυμένοι λουκουμάδες που κάνουν βόλτες και αερίζονται δημόσια με τις πλάτες των λαγουμιών που τους ανέδειξαν. Το μήλο πάντα κάτω απο τη μηλιά θα πέφτει…
Μιλώντας πλέον απο θέση “ισχύος” που θα αυξάνει, αφού τα γεγονότα με δικαιώνουν…
Χιλιάδες είναι διαχρονικά τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο βασιληάς είναι χωρίς πόδια, γυμνός, βρώμικος, ασεβής, ανόητος, πολυλογάς, σαλιάρης και αναξιοπρεπής. Είναι φανερό επίσης ότι ο “διαχειριστής” της Ελλάδας λείπει. 
Οι ανίκανοι πρέπει να φεύγουν. Όσο δεν γίνεται αυτό, η χώρα θα πηγαίνει στο επόμενο στάδιο μεγαλύτερης αστάθειας, κατώτερης ποιότητας ζωής, χειρότερης λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών κοκ. 
Βλέπω μεγάλη καταστροφή να έρχεται και δεν βλέπω αντίδοτο απο το παρόν πολιτικό σύστημα των ολιγαρχών, της τρέλλας και της κορδέλλας. Είναι τραγικό να διαβάζω, ότι ο Βούδας της Ραφήνας και ο κύριος των CDS θέλουν να επανέλθουν στα πόστα τους. 
Βλέπω κρεμάλες στο Σύνταγμα και είναι η πρώτη φορά που το γράφω αυτό.
Ας μιλήσουμε για κάτι που εξηγεί πολλά. Δέστε το επόμενο διάγγραμμα που δείχνει πως διαμορφώνεται η αποληρωμή του χρέους μετά τα δύo PSΙ, που θωράκησαν τις εγγυήσεις των δανειστών.
Θα έπρεπε πρίν το 2015 αλλά και τώρα επιθυμία με πράξεις, ώστε η αποπληρωμή των χρεών του 2015 να διαμοιρασθεί στα επόμενα χρόνια. Τότε θα υπήρχαν αποτελέσματα. 
Δεν είναι κουτοί. Τα ξέρουν αυτά όλοι όσοι πέρασαν απο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας αλλά και οι βιολιτζήδες που είναι επάνω τώρα. Απλά όλοι μαζί έστηναν απο χρόνια το σκηνικό της χρεοκοπίας. Για το λόγο αυτό όποτε ήταν να γίνει κάτι σωστό ο αγώνας σταμάταγε. Ο Εθνικός Ταμίας ξέρει πολλά για το θέμα αυτό.
Μια χώρα που δεν παράγει και καμμία προοπτική δεν αναπτύσσεται για να παράγει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρεοκοπήσει ξανά και ξανά και ξανά.
Μερικές προτάσεις
Mια ορθολογισμένη χρονικά ανακατανομή στη αποπληρωμή του χρέους είναι απαραίτητη για να υπάρχει σταθερό ύψος αποπληρωμής του χρέους ανά έτος (με σαφή και δημόσια αναφορά και σε αποπληρωμές SWAPS κλπ κατά έτος), συν μια συζήτηση για την επανενημέρωση του δημσιονομικού συμφώνου που υπέγραψε ο Λουκάς της Τριμερούς των Ηλιθίων, συν κάποια ενεργειακά θέματα που αφορούν το Βορρά και το Νότο, συν κάποια θέματα ανάπτυξης (όχι με ρήτρες και τρίχες κατσαρές, με άλλα κόλπα). Αυτά όλα δεν μπορεί ούτε ο Σόιμπλε να τα διαχειρισθεί. Να είμαστε σοβαροί όλοι
Δυστυχώς όμως η “θεωρία” δεν πλησιάζει τη “πράξη” και τις υπάρχουσες πρακτικές. Το δάσος καίγεται. Σε αυτή τη περίπτωση αλλάζει το σχέδιο. Λυπάμαι αλλά αυτό το μέρος δεν μπορώ να σας το αναπτύξω. Ρωτείστε κάποιον άλλο. Υπάρχει; 
Γιατί μας δανείζουν;
Γιατί θέλουν να μας βουλιάξουν με το Αγγλικό Δίκαιο περισσότερο. To απάντησα και αυτό και ας μην είμαι απο τη Κώ. Nα μη ρωτάμε για να ρωτάμε. Η οικονομία του λόγου παράγει σωστότερες αποφάσεις. Στην Ελλάδα μιλάτε πολύ και δεν ακούγονται αυτοί που πρέπει να ακουσθούν. Είναι καιρός να γίνει το αυτονόητο.
Χρεοκοπία. Άλλο το 2009 άλλο τώρα…
Είναι διαφορετικό να γίνει μια χρεοκοπία όταν δεν υπάρχει Αγγλικό Δίκαιο και χιλιάδες SWAPS και άλλο όταν υπάρχουν αυτά ή όταν αυξάνονται. Το λέω αυτό γιατί πρώτος είπα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη το 2009. Τώρα όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει. Αν δεν ξέρουν τί να κάνουν, να βάλουν σκουλαρίκια και το κυριότερο να κάνουν στην άκρη. Ξέρουν όλοι τί εννοώ.
Στο κείμενο έχω δώσει μερικές ιδέες. Οι ιδέες αυτές είναι όπλα. Τα όπλα θέλουν το διαχειριστή τους. Στα χέρια ενός ηλίθιου ή ενός φλούφλη μπορεί να κάνουν κακό.
Υ. Πρέπει να υπάρχουν πολλά κρυφά SWAPS. Καλά κάνει ο Καραμανλής και δεν μιλάει.