Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ




Μακριά από φανατισμούς και μισαλλοδοξίες με γνώμονα μια ψύχραιμη και αντικειμενική ανάλυση σκοπεύουμε να καταδείξουμε τεκμηριωμένα τα αρνητικά ζητήματα τα οποία χρήζουν μιας ενδελεχούς ανάλυσης καθώς είναι πολύπλευρα και πολυδιάστατα.

1. Κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

Η αύξηση παρουσιάζεται κυρίως στα αδικήματα κατά περιουσίας όπως ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι εξ αυτών «αναγκάζονται» να προσφύγουν στο έγκλημα διότι αδυνατούν να έχουν τα προς το ζείν. Οι αλλοδαποί υπολογίζονται βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γύρω στο 10% του πληθυσμού και είναι υπεύθυνοι για το 42% των ανθρωποκτονιών, 30% των απατών, 43% των βιασμών, 44% των διαρρήξεων, 32% των κλοπών τροχοφόρων, το 50.6% των ληστειών, 40.7% των υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και το 26.3% των υποθέσεων παράνομης οπλοκατοχής

2. Κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.

Η ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων ισλαμιστών στα αστικά κέντρα και ειδικότερα σουνιτών και σιιτών εγείρει σοβαρότατους κινδύνους κοινωνικής και εθνικής αποσταθεροποίησης καθότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους και συγκεκριμένα των θρησκευτικών τους πιστεύω μπορούν να καθοδηγηθούν με στόχο την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Χαρακτηριστικά μέσω των λαθρομεταναστών και του θρησκευτικού τους φανατισμού μπορούν εύκολα να υποκινηθούν εξεγέρσεις και επεισόδια στα αστικά κέντρα με σκοπό την πρόκληση ταραχής στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας.

3. Αύξηση των ασθενειών.

Βάσει του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και του Υπουργείου Υγείας είναι πασιφανέστατη η αύξηση των μολυσματικών ασθενειών και λαθρομετανάστες. Δραματική είναι η κατάσταση η οποία επικρατεί στο κέντρο των Αθηνών και ειδικότερα στις γειτονιές του 6ου ΔΔ. (πλατεία Αμερικής, πλατεία Βάθης, άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, Πατησίων, Μουσείο, κτλ) εξ αιτίας της υγειονομικής βόμβας των λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Επικαιρη Ερώτηση του Θάνου Πλεύρη «Έντονο πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής εξ αιτίας της παρουσίας κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο των Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία παρατηρείται αύξηση του AIDS κατά 580 %, αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων εξ αιτίας της παράνομης πορνείας στην περιοχή, αύξηση των υψηλής μεταδοτικότητας ασθενειών, αύξηση της ηπατίτιδας, της φυματίωσης και της ψώρας. Εξ αιτίας δηλαδή των λαθρομεταναστών έχει μεταβληθεί πλήρως ο επιδημιολογικός χάρτης του κέντρου των Αθηνών, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

4. Γκετοποίηση και ερημοποίηση περιοχών.

Ήδη πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν γκετοποιηθεί εξαιτίας της μαζικής ύπαρξης παρανόμων αλλοδαπών οι οποίοι σχηματίζουν τις δικές τους κοινότητες και δεν αφομοιώνονται με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Επίσης, πολλές είναι οι περιοχές όπως τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας τα οποία έχουν καταληφθεί από παρανόμους αλλοδαπούς.

5. Aύξηση ανεργίας.

Οι λαθρομετανάστες αφενός λόγω της ανάγκης ευρέσεως εργασίας και αφετέρου εξαιτίας των πολύ χαμηλών μισθών που έχουν στις χώρες τους (πχ στο Πακιστάν ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 200 δολάρια τον μήνα) έχουν αυξήσει την ανεργία ειδικά σε εργασίες του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

6. Φοροδιαφυγή.

Οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν συστηματικά μη δηλώνοντας τα εισοδήματα τους (ακόμα και όσοι έχουν πολιτογραφηθεί και πλέον είναι Έλληνες υπήκοοι) όμως το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής προέρχεται από το παρεμπόριο. Ειδικότερα, 31 δις το παρεμπόριο (Εφημερίδα «Καθημερινή» 30 Ιουνίου 2011) ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κάνει λόγο για 20 δις. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ, την οποία φέρνει στο φως η «PRESS Time» μιλάει για 25 δις.

7. Εισφοροδιαφυγή.

Πάνω από 10 δισ. ευρώ «χάνει» το ΙΚΑ εξ αιτίας της εισφοροδιαφυγής (6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση) που αυξήθηκε το 2011 στο 30% από 25% το 2010 και των μειώσεων των μισθών και των θέσεων εργασίας (επιπλέον 4,2 δισ. ευρώ στη διετία). Μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν βρέθηκε να απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό. Το 2011 ελέγχθηκαν συνολικά από την ΕΥΠΕΑ 21.063 επιχειρήσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι 1.313 (το 6%) δεν είχαν καν μητρώο εργοδότη στο ΙΚΑ. Εντοπίστηκαν 20.567 ανασφάλιστοι (8.225 αλλοδαποί και 12.342 Ελληνες) σε σύνολο 68.345 απασχολουμένων (30% ανασφάλιστοι). Από τους καταγεγραμμένους ανασφάλιστους το 40% ήταν αλλοδαποί χωρίς επίσημα έγγραφα αποδεικνύοντας ότι μεγάλος αριθμός μεταναστών εξακολουθεί να διαμένει και να εργάζεται παράνομα στη χώρα. Από τους καταγεγραμμένους ανασφάλιστους από την ΕΥΠΕΑ, το 40% είναι αλλοδαποί που διαφεύγουν οποιασδήποτε επίσημης καταγραφής δικαιολογώντας τη δυσαναλογία μεταξύ αδειών εργασίας και αιτήσεων νομιμοποίησης του μεγάλου αριθμού μεταναστών που εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται παράνομα στη χώρα.

8. Εκροές συναλλάγματος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Ελλάδας τα μεταναστευτικά εμβάσματα που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό Ι.Δ.2. «Λοιποί τομείς» δείχνουν αναλυτικά ότι τα εν λόγω ποσά ξεπερνάνε για την 12ετία 2000-2011 τα 11,4 δις. Κατά μέσο όρο 950 εκ το χρόνο.

9. Διόγκωση κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα στο συντριπτικό ποσοστό τους είναι αλλοδαποί (από τους 12.000 οι 7.000 και πλέον είναι αλλοδαποί. Τα στοιχεία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης) είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι πρόκειται να επακολουθήσει σε ότι αφορά την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη. Οι αλλοδαποί αποτελούν το 45% του έγκλειστου πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι φυλακίζονται 450 αλλοδαποί ανά 100.000, τη στιγμή που για τους Έλληνες η αναλογία είναι 55 ανά 100.000 κατοίκους. Τα ποσοστά αλλοδαπών κρατουμένων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι: Ιταλία 33%, Γαλλία 21%, Δανία 17,5%, Αγγλία 13,6% και Ισπανία (με ανάλογο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης) 29,7%. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ευελπιστεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους (κυρίως βαλκανικές), μόλις εφαρμοστεί η απόφαση της Ε.Ε. για μεταφορά κρατουμένων.

10. Ισλαμική Τρομοκρατία. Τα όσα συμβαίνουν την Ευρώπη -και όχι μόνον στην Γαλλία- είναι ενδεικτικά του κλίματος με το οποίο θα ζήσει η Δύση στο μέλλον. Όσοι εθελοτυφλούσαν, ίσως τα τελευταία γεγονότα να τους προβληματίσουν. Η προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ευρώπης δεν ξεκίνησε από το Ισλαμικό Κράτος. Υπήρξαν προειδοποιήσεις, αλλά οι «δήθεν» έκαναν πως δεν τις πρόσεξαν. Περισσότερο ειλικρινής -και αφοπλιστικός- ήταν ο Καντάφι, όταν είπε κάποτε στον Μπερλουσκόνι πως η Λιβύη συγκρατεί τους Αφρικανούς μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη, και αν τους αφήσει, σε λίγο χρόνο θα μεταναστεύσουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι, και η ήπειρος θα γίνει ισλαμική.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτό το οποίο απαιτείται είναι η χάραξη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής και αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης μακριά από φανατισμούς ή συναισθηματισμούς αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση τη διασφάλιση της Εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Απαιτείται σοβαρότητα και υιοθέτηση εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής.