Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ




Όλα στο φως της δημοσιότητας – Αυτό είναι το κατάπτυστο έγγραφο που υπέγραψε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ
Το έγγραφο «κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης» μεταξύ Ελλάδας και EFSF δημοσιοποιείται επίσημα με καθυστέρηση τριών μηνών.Στη Βουλή μεταβιβάστηκε, για πρώτη φορά, από την κυβέρνηση η συμφωνία για την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015 του τρέχοντος προγράμματος. Δημοσιοποιείται επίσημα με καθυστέρηση τριών μηνών, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης όλη αυτή την περίοδο να κατατεθεί στη Βουλή και να πραγματοποιηθεί ενημέρωση σε θεσμικό επίπεδο.
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ικανοποιήσει τα αιτήματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Η συμφωνία αναγράφει ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, ενώ το Eurogroup είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.
Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει σχετικά ότι «οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητα» και υπογραμμίζει ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Έλληνα υπουργό οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου».
«Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι», αναφέρει καυστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε στις 27.2.2015 ο κ. Βαρουφάκης σε εκτέλεση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, «όταν η χώρα πήγαινε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά».
«Τα σχετικά έγγραφα εμφανίζονται στη Βουλή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων μηνών και αφού ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών -παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής- αρνήθηκε προκλητικά να ανταποκριθεί σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ. Έστω και με τέτοια καθυστέρηση είναι σημαδιακό το γεγονός ότι το υπογεγραμμένο από τον κ. Βαρουφάκη κείμενο της παράτασης του μνημονίου ήρθε στη Βουλή μέσω της εξεταστικής επιτροπής, η οποία εκ των πραγμάτων ασχολείται και με την παράταση του δεύτερου μνημονίου που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και ερήμην της Βουλής.
eggrafo1eggrafo2eggrafo3