Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

H MICROSOFT ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ!




Πήρατε τα Windows 10; Διαβάσατε προσεκτικά τους όρους χρήσης;

Αν όμως κάποιος διαβάσει καλύτερα τους όρους χρήσης του νέου λειτουργικού η Microsoft αναφέρει:

«Από το Insider Program της Microsoft μπορείτε να έχετε όλες τις τελευταίες Preview εκδόσεις των Windows αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες. Σαν αντάλλαγμα, θέλουμε να γνωρίζουμε τι σκέπτεστε. Θα έχετε μια εφαρμογή πολύ εύκολη στη χρήση για να μας μεταβιβάσετε τη γνώμη σας, η οποία θα μας βοηθήσει και θα μας καθοδηγήσει.»

Πόσοι από εσάς διάβασαν τους «Όρους Παροχής Υπηρεσιών» και τη δημοσίευση για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» πριν κατεβάσετε την έκδοση Preview των Windows 10; Υποθέτω ότι κανένας από εσάς, γιατί οι περισσότεροι χρήστες έχουν τη συνήθεια να κάνουν απλά κλικ στο «Συμφωνώ.»

Δείτε λοιπόν σε τι ακριβώς συμφωνήσατε.

Άδεια για χρήση keylogger

Εάν δεν το διαβάσατε στην πολιτική απορρήτου της Microsoft, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία παρακολουθεί κάθε σας κίνηση στην τελευταία έκδοση των Windows 10 Technical Preview. Η Microsoft, κάνει χρήση keylogger για να συλλέγει και να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών.

«Εάν ανοίξετε ένα αρχείο, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με το αρχείο, την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να ανοίξετε το αρχείο, και πόσο καιρό θα το χρησιμοποιείτε. Σκοπός μας είναι η βελτίωση των επιδόσεων. Αν πληκτρολογήσετε κείμενο, θα μπορούμε να συλλέγουμε τους δακτυλογραφημένους χαρακτήρες, για την βελτίωση του autocomplete και του ορθογραφικού ελέγχου» αναφέρει η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ουσιαστικά, με την αποδοχή της πολιτικής των Windows 10 επιτρέπετε στη Microsoft να ελέγχει τα αρχεία σας και να έχει πρόσβαση σε αυτά που πληκτρολογείτε.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Η Microsoft αναφέρει ότι μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία. Η εταιρεία θα παρακολουθεί τις εφαρμογές σας για να δει τη συμβατότητα, και θα συλλέγει πληροφορίες από τη φωνή σας από το μικρόφωνο. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της επεξεργασίας της ομιλίας, σύμφωνα με τη Microsoft.

«Όταν θέλετε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα, η Microsoft θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εσάς, τις συσκευές, τις εφαρμογές και τα δίκτυα σας, τη χρήση των εν λόγω συσκευών, εφαρμογών και δικτύων,» συνεχίζει η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. «Θα συλλέγουμε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, τις προτιμήσεις περιήγησης σας, το ιστορικό αναζητήσεων, τα δεδομένων κλήσεων και SMS, τη διαμόρφωση της συσκευής και δεδομένων του αισθητήρα, αλλά και τη χρήση της εφαρμογής»


Τώρα, βρήκα κι αυτό το ενδιαφέρον βίντεο αλλά καθώς δεν έχω PC, ανήκω στο άλλο γκρουπ θυμάτων παρακολούθησης της Apple, δεν μπορώ να ελέγξω την εγκυρότητα του, το αφήνω στην κρίση σας.


Κάθε ευρώ που δίνουμε στη Microsoft κάνει ακόμα πιο πλούσιο τον Bill Gates, τον πλουσιότερο άντρα στον κόσμο, τον “φιλάνθρωπο”, που αγαπάει τόσο πολύ το ανθρώπινο γένος που θέλει να το μειώσει σε αριθμό. Για το καλό μας, βεβαίως, βεβαίως!