Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

TO BBC "ΠΑΡΑΦΡΑΣΕ" ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ capital controls





Κάντε το Capital Control τωρα αν μπορείτε ......Βρηκα το τυρί ,κρατα την ανάσα σου και ελα να σου δείξω την απάτη του δημοψηφίσματος !

 





Στην προαναγγελία συνέντευξής του στο BBC ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάστηκε να δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξέταζε και το ενδεχόμενο κλεισίματος των τραπεζών και την επιβολή capital controls σε περίπτωση που η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ κατέληγε σε μία αρνητική για την Ελλάδα απόφαση. 

Ωστόσο στη συνέντευξη αυτό που ο Γιάνης Βαρουφάκης απλά είπε ήταν ότι αν η ΕΚΤ δεν ενέκρινε την παράταση του ELA, η κυβέρνηση από σήμερα θα εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος. Η ΕΚΤ σε κάθε περίπτωση αποφάσισε τη συνέχεια των ενέσεων ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω ELA.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Μαρκ Μάρντελ πήρε συνέντευξη από τον Γιάννη Βαρουφάκη κι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter προαναγγέλοντας τη μετάδοση ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για capital controls, αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα, αφήνοντας ερωτηματικά για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο εξής.





«Η ΕΚΤ σκέφτεται να κόψει τη χρηματοδότηση στις τράπεζες. Αν το κάνει αυτό η Ευρώπη έχει αποτύχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας την εν εξελίξει συνεδρίαση της ΕΚΤ, έγραψε επίσης ο Μαρκ Μάρντελ.



Κατά τη συνέντευξη που μεταδόθηκε μετά τα tweets του Βρετανού δημοσιογράφου κατέστη σαφές ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ανέφερε πουθενά ότι είναι σχέδιο της κυβέρνησης να eφαρμόσει capital controls ή να κλείσει τις τράπεζες. Αυτό που είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ότι σε μία άρνηση της ΕΚΤ για συνέχεια της χρηματοδότησης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινούσε από σήμερα συνεδριάσεις προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα για το πως θα θωρακιστεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η δήλωση αυτή ήταν και που πλασαρίστηκε «εντέχνως» από τον δημοσιογράφο του BBC.

«Τα capital controls στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την ίδια την έννοια», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο twitter αποσαφηνίζοντας τη σύγχιση γύρω από τις υποτιθέμενες δηλώσεις του.


Η Φρανκφούρτη αποφάσισε τελικά την παράταση της παροχής έκτακτης χρηματοδότησης προς της ελληνικές τράπεζες μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA  κατά τη σημερινή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της για την Ελλάδα. Ο ELA πήρε παράταση μένοντας στα ίδια επίπεδα με την ΠΑρασκευή (89 δις), προσδοκώντας θετικές εξελίξεις και μια πιθανή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

Για σήμερα στις 16:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Σταθερότητας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Στο συμβούλιο συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο επικεφαλής του Ταμείου και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.