Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ






ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ PAC-MAN ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ  ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ!

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ PAC-ΜΑΝ ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ PIXELS! - http://neoellhn.blogspot.com/2015/08/pixels.html



ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;


Ο Κρόνος καταβρoχθίζει τον γιο του (Ισπανικά: Saturno devorando a un hijo) είναι το όνομα ενός πίνακα του Ισπανού ζωγράφου Φρανθίσκο Γκόγια. Απεικονίζει τον ελληνικό μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Τιτάνας Κρόνος (στον τίτλο το όνομα του Τιτάνα έχει αντικατασταθεί από το Saturno, που προέρχεται από το ρωμαϊκό Saturn), φοβούμενος ότι τα παιδιά του θα τον ανέτρεπαν παίρνοντας αυτά την εξουσία, τα έτρωγε αμέσως μετά τη γέννησή τους.


Ο πίνακας του Ρούμπενς με το ίδιο θέμα


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς την αναφορά του συνδέσμου του δημιουργού.