Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΟΥΔΟΥΝΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ





ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ. 

ΧΟΡΟΣ - Γέροντες νεκροί - Μύστες
“…Πολλές φορές η πόλη μας έπαθε τα ίδια με τους καλούς της πολίτες, ό,τι έχει πάθει και με τα γνήσια παλιά νομίσματα σε σχέση με τα νέα  [διπλό νόμισμα].
Τα παλιά και γνήσια και γνωστά και τιμημένα και ολοκάθαρα κομμένα ηχούν κουδουνιστά και σ' όλους έχουν πέραση, Έλληνες και ξένους, μα εμείς τα αποφεύγουμε, ζητάμε τα μπρούτζινα τα κομμένα προχτές, πεταχτά και πρόχειρα.
Έτσι με τους πολίτες όσους από γενιά, γνωστικούς και καλούς και δίκαιους ξέρουμε μεγαλωμένους στ' αθλήματα και στα καλά βιβλία, αυτούς αποφεύγουμε και τιμούμε τους κίβδηλους τους ξένους και φτωχούς και νεοφερμένους και άθλιους απ' άθλιους, που ούτε καν χαμάληδες τους θέλαμε πιο πριν”. 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΗΓΑΓΕ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΘΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. 
ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣ; Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ Ή ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΡΑΧΜΗ [ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΚΑ ΛΕΦΤΑ]. ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ή ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Βασισμένο απο ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην Καβάλα 11.9.2015