Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΝΒΑΛΝΤ
Η παγκόσμια ιστορία δείχνει ότι κανένα έθνος δεν έμαθε κάτι από τα λάθη του.

Με βάση άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ρωσικό μέσο RT,  ήδη στο ναζιστικό στρατόπεδο του Μπούχενβαλντ φιλοξενούνται 21 πρόσφυγες.


Φαντάζομαι ότι ένας τόσος μικρός αριθμός προσφύγων δεν δικαιολογεί την τεράστια ύβρη προς την ιστορία και προς τα θύματα του ναζιστικού ολοκαυτώματος.

"Είναι μία λύση ανάγκης, μα είναι αναπόφευκτη", δήλωσε χωρίς ντροπή ο δήμαρχος της περιφέρειας Mitte  του Βερολίνου κος Christian Hanke.

Kαι αμέσως συμπληρώνει για να μην παρεξηγηθεί το μελλοντικό εύρος της λύσης: " Yπάρχει αρκετός χώρος στα υπόστεγα."

Υπενθυμίζεται ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης λειτούργησε από το 1937 έως το 1945 και "φιλοξένησε"  250.000 ανθρώπους κατά τη λειτουργία του.

Από αυτούς καταγράφηκε ότι πέθαναν από την "καλή μεταχείριση" 55.000 άνθρωποι.

Η λύση της μεταφοράς 21 προσφύγων στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου εξεταζόταν από τον Ιανουάριο αυτού του έτους, καθώς είχαν υποβληθεί στο δήμο 200 αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του δήμου, η λύση αυτή οφείλεται σε πρακτικούς λόγους, καθώς ο δήμος δεν διέθετε τα κονδύλια για τη στέγαση τους.

Κάθε πρόσφυγας λαμβάνει κάθε μήνα 135 ευρώ για ανάγκες τροφής.

Τα περισσότερα παλιά παραπήγματα έχουν καταστραφεί και στη θέση τους υπάρχουν νεώτερες κατασκευές.

Για το λόγο αυτό μερικοί πρόσφυγες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την "προσωρινή" λύση.

Στο στρατόπεδο υπάρχουν βασικές εγκαταστάσεις μαγειρίων και αρκετά κρεβάτια σε πάγκους.

Το πρακτικό ερώτημα όμως παραμένει.

Γιατί οι πρόσφυγες από την Τουρκία και τη Συρία κατευθύνονται προς τη Γερμανία?

Eκτιμούν και οι ίδιοι ότι θα τους προσφερθεί μία ανθρώπινη μεταχείριση εκεί από τις αρχές της Γερμανίας?

'Η μήπως οι Γερμανοί ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το θέμα ως μία οικονομική επιχείρηση, που θα χρηματοδοτούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι?

Στον γερμανικό τύπο εμφανίστηκαν ήδη εκτιμήσεις ότι οι πρόσφυγες θα στοιχίζουν 7 δισ ευρώ το χρόνο στη Γερμανία.

Αν υποθέσουμε ότι η στέγαση παρέχεται δωρεάν με παρόμοιο τρόπο και η τροφή στοιχίζει 135 ευρώ ανά πρόσφυγα ανά μήνα, κάνοντας τη σχετική διαίρεση προκύπτει ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να "φιλοξενήσουν"  4,3 εκατομμύρια πρόσφυγες...

Ο αριθμός αυτός είναι παράλογα μεγάλος, αλλά απόλυτα εφικτός με βάση την τρέχουσα ροή των προσφύγων.

Μήπως οι Γερμανοί αποφάσισαν να εξασκήσουν την επιχείρηση "προσφυγικού" τουρισμού με πελάτες από τη Συρία και την Τουρκία?

Aν αυτό είναι το σχέδιο , ετοιμαστείτε να δείτε να ανοίγουν άλλα 16 ακόμα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη γερμανική ζώνη επιρροής.

Ήδη το σχέδιο εξελίσσεται με παρόμοιο τρόπο στην Ουγγαρία και μάλιστα εκεί οι αρχές οδηγούν τους πρόσφυγες με τραίνα στο προορισμό τους, ξεγελώντας τους ότι τα τραίνα κατευθύνονται δήθεν προς Αυστρία και Γερμανία...

Αν δεν υπάρξει αντίδραση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα αναβιώσουν και σε άλλες "φιλόξενες" χώρες.

Ας ελπίσουμε μόνο να μην ανοίξουν και στην Ελλάδα, όπου παραδοσιακά παρόμοιοι χώροι "φιλοξενούνταν" σε νησιά...

Τελειώνοντας , θα ήθελα να θυμίσω στους πολιτισμένους Γερμανούς τη βιβλική ρήση, που προειδοποιεί αυτούς που οδηγούν σε αιχμαλωσία ανθρώπους ότι θα έχουν στο μέλλον την ίδια τύχη.

Οι Γερμανοί το έπαθαν με τους αιχμαλώτους τους στο ρωσικό μέτωπο, που αρκετοί επέστρεψαν 5 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου.

Φαίνεται ότι δεν έμαθαν το μάθημα.

Αλλά οι Τούρκοι συνεργάτες τους στη νέα μπίζνα θα μάθουν το μάθημα προσεχώς και με χειρότερο τρόπο, όταν διαλυθεί η Τουρκία και το ένα τρίτο των κατοίκων της εκτοπισθεί προς την Ανατολή...

John Ofeon