Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ"


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ!
ΕΚΠΟΜΠΗ: "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ mega" - 21.10.2015


ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΑΛΠΙΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΡΧΕΣ - ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΪΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.


"ΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΚΑΙ ΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ. ΩΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ, ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΘΟΥΝ."
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ, 13:1-2.


ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΦΟΒΕΙΣΘΕ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΙΜΑΤΕ."
ΠΕΤΡΟΥ Α', 2:17."ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ."
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, 22:21.


ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΞΑΓΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Ο λαός είναι κυρίαρχος και αποφασίζει και δεν μπορεί τη μια μέρα να ψηφίζει και την άλλη να λέει ότι επαναστατεί», τόνισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και σημειώνοντας ότι με υπομονή όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «είναι δύσκολα. Αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε όλες μας τις πλάτες ενωμένοι να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί με ποια έννοια, του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μια μέρα και την άλλη μέρα να λέει επαναστατώ. Έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;»


Και πρόσθεσε: «Επομένως πρέπει όλα αυτά να τα σκεφτούμε καλύτερα και γενικότερα να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πράγματα με την εικόνα που έρχονται, με την πραγματική διάσταση που έχουν, αλλά και με τη σκέψη πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση τη δύσκολη. Προσωπικά, συνιστώ να μην μας πιάσει πανικός. Δυσκολίες περάσαμε πάρα πολλές φορές και κρίσιμες εποχές σε αυτό τον τόπο. Λίγο αγώνα περισσότερο, μια προσπάθεια όλων μας, με υπομονή περισσότερη πιστεύω ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».