Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

STAR WARS EPISODE VII: THE FORCE AWAKENS




O George Lucas στα πλαίσια προώθησης της νέας του ταινίας, Strange Magic, αποκάλυψε ότι πριν η Lucasfilm πουληθεί στην Disney, ο σκηνοθέτης θα επέβλεπε το έβδομο επεισόδιο του Star Wars, με σενάριο που είχε γράψει ο ίδιος. 

Αλλά τώρα που το The Force Awakens είναι πια στα χέρια του J.J. Abrams, ο Lucas δήλωσε ότι είδε το τρέιλερ της ταινίας, αλλά δεν έχει ιδέα σχετικά με το οτιδήποτε άλλο: “Δεν έχω δει τίποτα. Εννοώ έχω δει το trailer, το οποίο είναι εξαιρετικό και ενδιαφέρον". 

Όπως και εμείς δηλαδή!





ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ANAΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο GEORGE LUCAS 'Η ΕIΧE ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 'Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥAN. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΘ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ AYTH ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΦΥΛΗ ΣΗΘ. 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΤΑΝ TON JOSEPH CAMPBELL ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: "Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ".




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ:


Το κυριότερο χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας ήταν οι ανθρωποθυσίες και αυτό μας το δηλώνει ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς που ήταν αρχιερέας του Απόλλωνα στους Δελφούς. Ο Πλούταρχος θεωρούσε την Κρόνια λατρεία βάρβαρη, ανθελληνική και επικίνδυνη για την ανθρωπότητα. Μας λέει πως οι Φοίνικες λάτρευαν τον Κρόνο και του προσέφεραν ανθρωποθυσίες. O Πλούταρχος ταυτίζει την λατρεία του Κρόνου με εκείνη του Τυφώνος. Μάλιστα στο «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 356Α θεωρεί τον Τυφώνα υιό του Κρόνου: «...ενώ ο Τυφών και η Νέφθυς παιδιά του Κρόνου...».

Ο Τυφών κατά τον Πλούταρχο είναι ο γενάρχης των Ιουδαίων: «Ορισμένοι πάλι, που λένε ότι εφτά μέρες κράτησε η φυγή του Τυφώνος πάνω σε γάιδαρο μετά τη μάχη και, όταν αυτός σώθηκε, γέννησε τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο, είναι ολοφάνερο με βάση αυτό, ότι ανάμειξαν στον μύθο ιουδαϊκά στοιχεία» 
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ", 363C-D






Ότι οι Σόλυμοι, ήταν λάτρεις του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος: «Πράγματι, πληροφορούμαι ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο» 
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΕΚΛΕΛΟΙΠΟΤΩΝ ΧΡΗΣΤΗΡΙΩΝ", 421D






Ότι ίδρυσαν εκείνοι την πόλη Σόλυμα το πληροφορούμαστε από τον Ιουδαίο ιστορικό και ραββίνο Ιώσηπο: «Ο Δαβίδ λοιπόν, ο πρώτος που εξεδίωξε τους Ιεβουσαίους από τα Ιεροσόλυμα, έδωσε στην πόλη το όνομά του· γιατί την εποχή του Αβραάμ, του προγόνου μας, ονομαζόταν Σόλυμα, ενώ αργότερα λένε μερικοί πως και ο Όμηρος την αναφέρει ως Ιεροσόλυμα· γιατί ονόμασε το ιερό Σόλυμα που στη γλώσσα των Εβραίων σημαίνει "ασφάλεια''» 
ΙΩΣΗΠΟΥ - "ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ", Ζ, ΙΙΙ, 2






Οι δε Πυθαγόρειοι αναφέρουν τον Τυφώνα-Σέθ ως «Δάκρυ του Κρόνου» δηλαδή καταγόμενο από τον Κρόνο. Επίσης η Ατλαντίδα ονομαζόταν και Κρονεία Ήπειρος.

Η επιβολή της μονοκρατορίας του Γιαχβέ θα γίνει δια πυρός και σιδήρου: «Διότι η απόφασίς μου είναι να συγκεντρώσω όλα τα έθνη...και να χύσω εναντίον των όλην την οργήν μου. Με το πυρ της αγανακτήσεώς μου θα καταστρέψω όλην την γη. Τότε θα μεταβάλω την γλώσσαν των λαών εις γλώσσαν ενός είδους, ώστε να επικαλούνται όλοι το όνομα του Κυρίου και να υπηρετούν Αυτόν υπό ένα ζυγόν, τον ιδικόν μου». 

"ΣΟΦΟΝΙΑΣ", Γ΄, 8 - 9






«Θα τιμωρήσω τους εχθρούς μου...Τα βέλη μου θα πίουν και θα μεθύσουν από αίμα, η μάχαιρά μου θα χορτάση κρέας. Θα χορτάσω από αίμα φονευθέντων αιχμαλώτων…»
"ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ", ΛΒ΄, 41 - 42






Ο Κ.Σ. Χασάπης στο βιβλίο του «Ο Αστήρ της Βηθλεέμ» γράφει: 

«…Αλλά και υπό των Εβραίων ο Κρόνος εθεωρείτο ως ο αστήρ των. Ο προφήτης Αμώς αναφέρει τον πλανήτη Κρόνο στο βιβλίο του και απευθυνόμενος προς τους Εβραίους, λέγει δι΄ αυτόν: "...ανελάβατε την σκηνή του Μολώχ και το άστρον του θεού υμών Ραιφάν(Κρόνου), τους τύπους αυτών, ούς εποιήσατε εαυτοίς" (Αμώς Ε,26). 

Εξ άλλου ο Gerhardt αναφέρει μια παράδοση των αρχαίων Εβραίων, συμφώνως προς την οποίαν ο πλανήτης Κρόνος εδημιουργήθη υπό του Θεού προς προφύλαξιν και διασφάλισιν του Ισραήλ. Και άλλαι πληροφορίαι, Ιουδαϊκής προελεύσεως (Samuel Zorra κ.ά.) πιστοποιούν ότι οι Εβραίοι εθεώρουν τον Κρόνον ως τον αστέρα φύλακά των (29,13). Επί πλέον, όπως λέγει ο Hennig είναι αρκετά ενδεικτικόν το γεγονός, ότι η εβδόμη ημέρα της εβδομάδος, η οποία δια της τετάρτης εντολής του Θεού ωρίσθη ως η ημέρα λατρείας Του, είναι η ημέρα η συνδεομένη αστρολογικώς με τον Κρόνο, του οποίου εις τινάς γλώσσας φέρει και το όνομα (Saturday – Saturn Day – Ημέρα του Κρόνου)».

Το πρώτο συνθετικό «Σάτ-» στη λατινική ονομασία του Κρόνου, είναι πολύ κοντά στην αιγυπτιακή ονομασία του Τυφώνος δηλ. του Σέτ-Σήθ

«Γιά τούτο τον Τυφώνα οι Αιγύπτιοι αποκαλούν Σηθ, που σημαίνει οτιδήποτε καταδυναστεύει ή επιβάλλεται με βίαιο τρόπο...» 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ", 367D






Ο Γιαχβέ είναι σκληρός, ρατσιστής, φυλετικός θεός: «...και δώσει σε Κύριος ο Θεός σου υπεράνω πάντων των εθνών της γης, και ήξουσιν επι σέ πάσαι αι ευλογίαι αύται και ευρήσουσί σε, εάν ακοή ακούσης της φωνής Κυρίου του Θεού σου» 
"ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ", ΚΗ΄, 1-2






«Και ποιήσω σε εις έθνος μέγα και ευλογήσω σε και μεγαλύνω το όνομά σου, και έση ευλογημένος· και ευλογήσω τους ευλογούντας σε και τους καταρωμένους σε καταράσομαι...» 
"ΓΕΝΕΣΙΣ", ΙΒ΄, 2-3






«Συ δε, Ισραήλ, παίς μου Ιακώβ, ον εξελεξάμην, σπέρμα Αβραάμ, ον ηγάπησα, ου αντελαβόμην απ΄ άκρων της γης και εκ των σκοπών αυτής εκάλεσά σε και είπα σοι· παίς μου ει, εξελεξάμην σε και ουκ εγκατέλιπόν σε· μη φοβού, μετά γαρ ειμί...»
"ΗΣΑΪΑΣ", ΜΑ΄, 8-10

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ