Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ - ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΩΦ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΙΑ Η ΩΡΑ ΟΙ ΡΟΜΑΝΩΦ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ. Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΩΦ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΩΦ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑLEXANDER ΚΕRENSKY, ΕΝΑΝ ΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ Η WALL STREET ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΚΥΜΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΝ LEON TROTSKY ΚΑΙ ΤΟΝ LENIN. Ο TROTSKY ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΛΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, WOODROW WILSON, ΚΑΙ ΜΕ 10.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ROCKEFELLERS. ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ LENIN, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΕΝΩ Ο LENIN, Ο ΤROTSKY ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ», ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ WALL STREET ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ. ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Ο TROTSKY ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ALFRED MILNER ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ (ROUND TABLE) ΚΑΙ ΤΟΝ ALEXANDER GRUZENBERG ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ CHASE NATIONAL BANK ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ J. P. MORGAN.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ, ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ WALL STREET, ΗΤΑΝ Ο OLOF ASCHBERG, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. ΤΟ 1915 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΜΕRICAN INTERNATIONAL CORPORATION ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ROCKEFELLERS, KUHN, LOEB & COMPANY (ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ), DUPONT, HARRIMAN KAI THΣ FEDERAL RESERVE. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο GEORGE HERBERT WALKER BUSH, ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ GEORGE BUSH. ΟΙ ROTHSCHILDS ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ JACOB SCHIFF ΤΗΣ ΚUHN, LOEB & COMPANY.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1917. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ H ΚUHN, LOEB & COMPANY ΘΑ ΚΑΤΕΘΕΤE 50.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LENIN ΚΑΙ ΤROTSKY. ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ AMERICAN JOURNAL ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1949, Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ JACOB SCHIFF ΟΜΟΛΟΓΟΥΣE ΠΩΣ Ο ΠΑΠΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΑΛΛΑ 20.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ. Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ 20.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕLISHU ROOT (ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΚUHN, LOEB & COMPANY ΚΑΙ ΠΡΩHΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1919.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο LENIN ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚUHN, LOEB & COMPANY ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ 450.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 1918 ΚΑΙ ΤΟ 1922. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΑΠΕΦΕΡΕ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Η ΡΩΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΤΕΙ. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ) ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ι. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ».

OΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΝ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ, ΕΣΤΕΡΗΜΕΝΟΝ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΙΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΝ.

ΠΛΑΝΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ.

ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΕΔΥΣΑ ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡ ΤΗΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ 554 ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΡΩΣΣΙΑΝ.

ΕΚ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚ ΤΩΝ 554 ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ:

ΡΩΣΣΟΙ - 30
ΕΒΡΑΙΟΙ - 447
ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ - 43
ΓΕΡΜΑΝΟΙ - 12
ΑΡΜΕΝΙΟI - 13
ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ - 2
ΤΣΕΧΟΙ - 1
ΦΙΛΛΑΝΔΟΙ - 3
ΠΟΛΩΝΟΙ - 2
ΟΥΓΓΡΟΙ - 1


ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΦΥΛΗΝ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΕΔΩΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΔΕΙΞΕΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ... ΙΔΟΥ ΔΙΑΤΙ ΕΙΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΝ ΙΣΩΣ ΛΥΣΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚ Μ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥ 1919 ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ ΕΝ ΟΔΗΣΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ.

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΣΑΔΟΥΛ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΔΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Ο ΣΑΔΟΥΛ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΝ ΤΟΥ, ΚΑΛΩΝ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΡΙΨΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

ΤΩ 1920 ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΤΡΥΓΩΝΗΣ) ΕΞΑΠΟΛΥΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑΣ ΔΕΚΑΔΑΣ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΟΜΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Μ. ΑΣΙΑΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΤΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΚΡΥΦΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ ΟΣΤΙΣ ΔΙΕΜΕΙΝΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΔΙΕΤΙΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΣ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΤΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΛΑΖΟΥ ΕΚ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΕΧΟΝΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΝ.

ΚΑΤΑ ΤΟ 1920 ΕΦΘΑΣΕΝ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΝ – ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΗΝ ΚΑΙ ΕΓΩ – Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΙΓΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΟΥΤΟΣ ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΛΕΞΑΚΗΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΘΟΥΑΝΟΝ ΚΑΙ ΕΦΩΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 5.000.000 ΧΡΥΣΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ. ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΝ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΕΝ ΟΔΗΣΣΩ ΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΗ ΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ. ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΛΕΑΣΘΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΦΕΡΟΝ ΜΕΘ’ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΠΛΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΟΝΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΡΙΨΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ. ΦΘΑΣΑΣ ΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ ΕΔΗΛΩΣΕΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΝ ΕΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΑΣ ΤΟΥ.

...ΑΛΛ’ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΥ ΛΙΓΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΗΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ. ΔΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΩ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΣ : ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΝΩΜΕΝΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ ΤΟΥ 1920. ΚΑΙ Ο ΜΕΝ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΩΝ ΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑΣ ΡΟΠΑΣ, ΑΙ ΟΠΟΙΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΕΠΤΥΞΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΣ ΑΡΧΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ;

...ΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΡΑΤΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ, Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΑΝΗΚΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, Ο ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΛΑΥΣΤΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΗΤΟ ΑΓΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΣ ΩΣΑΝ Η ΣΜΥΡΝΗ, ΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑΙ, Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΤΟ ΑΪΔΙΝΙΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΚΑΙ ΩΣΑΝ Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Η «ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΣΜΥΡ» ΝΑ ΗΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ!

... ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΗ ΑΚΟΜΗ ΓΥΜΝΟΤΕΡΑ Η ΑΓΡΙΑ ΕΧΘΡΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΗ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΩΤΕΡΟΝ, Η ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΝ:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑΝ – ΕΥΡΙΣΚΟΜΗΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΝ – ΞΕΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΝ ΕΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΖΩΗΡΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. «ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΕΛΕΓΕΝ, Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΘΑ ΕΛΚΥΣΩΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΣΩΜΕΝ ΑΝΩΤΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ, ΟΣΤΙΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟΝ ΜΑΣ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΓΗΝ». ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΤΟΣΟΝ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑΝ ΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑΣ ΑΡΧΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΦΥΛΗΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ.

Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΕΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΟΝΙΣΕΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΡΙΚΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΤΟΥ Κ. ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘ’ ΗΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΝ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΗΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΟΙ ΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΟΣΟΝ Ο ΡΩΣΣΙΚΟΣ, ΟΣΩ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΜΟΣ ΥΠΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΤΙ ΗΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ.

ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΥΧΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1920).
ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΝ ΤΗ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ» ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ: «... ΔΙΑΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΣΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΙΝ ΤΟΥ ΒΡΑΓΚΕΛ; ΔΙΟΤΙ ΕΦ’ ΟΣΟΝ Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΒΡΑΓΚΕΛ, ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΗ ΑΡΩΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟΝ ΤΟΥ, ΑΛΛ’ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΩΜΕΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ, ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΘΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΧΕΙΡΑ ΜΕ ΧΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΡΩΣΣΙΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΚΤΥΠΗΜΑ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΗ ΔΙΑ ΣΤΕΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΝ ΡΩΣΣΙΑΝ».

... ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΙ’ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΥΝΕΔΡΑΜΟΝ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ. ΡΩΣΣΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝ ΜΟΣΧΑ, ΡΟΣΤΟΒΙΩ ΚΑΙ ΟΔΗΣΣΩ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΕΑΙΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΕΚ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΣ Α ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΡΟΥΒΛΙΩΝ.

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΪΜ ΤΑΓΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΕΔΡΙΩ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΙ’ ΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑΝ: «... ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΝ ΤΥΧΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΣ ΠΝΟΗΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΗΣ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΕΙΡ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ» (ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1920, ΜΠΑΚΟΥ)

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (1919) ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠ’ ΟΨΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΗΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΝ ΕΚΕΙΝΗΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΤΟΣΟΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΩΣ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΗ ΣΑΦΗ ΙΔΕΑΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΤΩΝ. ΑΡΚΕΙΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΕΙΠΩ ΟΤΙ ΑΠΩΛΕΣΘΗΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΙ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΡΟΥΒΛΙΩΝ ΗΤΟΙ 70 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ! ΕΙΣ ΠΟΛΛΑΣ ΔΕ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΦΕΚΙΣΘΕΝΤΕΣ Ή ΟΙ ΥΠΟΚΥΨΑΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ.

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΕΧΩΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟΝ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΕΟΝ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟΝ ΝΕΡΟ. ΘΑ ΑΝΕΦΕΡΟΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΡΩΣΣΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΜΝΩ ΕΚ ΦΟΒΟΥ ΜΗ ΠΑΘΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝ ΡΩΣΣΙΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ 1921 ΟΠΟΤΕ ΔΙΩΡΙΣΘΗ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΣΕΚΑΣ Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΠΕΤΕΡΣ (Ο ΤΟΣΑΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΣ ΕΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ) ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΤΑΦΥΓΟΝΤΑΣ ΚΟΖΑΚΟΥΣ, ΕΤΟΥΦΕΚΙΣΕ ΠΟΛΛΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΕΞΕΤΟΠΙΣΕΝ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΔΙΑΤΑΞΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΕΙΣ ΜΠΑΚΟΥ. ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΟΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ 15.000 ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΛΕΕΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΤΑΥΤΗΝ. ΟΙ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΙΣ ΠΑΡΕΣΧΟΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΑΣ ΠΡΩΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. Ο ΔΕ ΓΡΑΦΩΝ ΤΟΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 175 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΟΥΒΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΕΚΕΙΝΗΝ 800 ΡΟΥΒΛΙΑ ΧΡΥΣΑ.