Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ, ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ.


John Ofeon

Ουάσιγκτον - Oι Ηνωμένες Πολιτείες  προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα για την υποστήριξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βοήθησαν  τη συριακή κυβέρνηση να αγοράσει πετρέλαιο από το Ισλαμικό  Κράτος ,δήλωσε την Τετάρτη  το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ . 

Στον τελευταίο γύρο  κυρώσεων, που σχετίζονται με την κρίση στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν  ότι θα δεσμεύσουν  τα περιουσιακά στοιχεία  τεσσάρων ατόμων  και έξι νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένης μίας  ρωσικής τράπεζας, για την παροχή βοήθειας  με σκοπό να απαγορευθεί οποιαδήποτε  συναλλαγή Αμερικανού με αυτούς.

 Οι κυρώσεις  στοχεύουν την τράπεζα Russian Financial Alliance για τον ρόλο  της στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την κυβέρνηση της Συρίας, καθώς και δύο πρόσωπα  που συνδέονται με την τράπεζα,  τον Mudalal Khuri και τον Kirsan Ιlyumzhinov , αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς του προέδρου ‘Ασσαντ.
Αλλά αυτές οι πωλήσεις γίνονται με χρήση μεσαζόντων ρωσικής καταγωγής και με τη βοήθεια μίας ρωσικής τράπεζας.

Το παραπάνω άρθρο αριθμεί τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε 10 και κατανομάζει μόνο τα τρία από αυτά.
To σχετικό άρθρο του Reuters δεν κατονομάζει όμως κανένα.


Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΗΠΑ διάλεξαν την περίοδο αυτή για να επιβάλλουν περιορισμούς στο εμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους με τη Συρία, κάνοντας τα στραβά μάτια για το εμπόριο  πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους με το Ισραήλ και την Τουρκία.

Και αυτό γίνεται , ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες φλεγόμενα βυτιοφόρα καυσίμων  στο έδαφος της Συρίας, που χτυπήθηκαν καθ’ οδό προς την Τουρκία από τη ρωσική αεροπορία.

Τελικά το εμπόριο πετρελαίου με το “παράνομο” Ισλαμικό κράτος ποιός το ελέγχει?

Aνατρέξαμε στο διαδίκτυο για να βρούμε το βιογραφικό του Kirsan Ιliumzhynov.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας σκακιού (FIDE) από 1995, που διετέλεσε  και πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Καλμίκιας  από το 1993 έως το 2010.


Εκτός από την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου υπήρξε και ιδρυτής του εκδοτικού οίκου της εφημερίδας της Μόσχας Novy Vzglyad, που από το 1990 είναι γνωστή για τις παρεμβάσεις  της σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα της Ρωσίας.


Οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν σήμερα το εκδοτικό κατεστημένο της Ρωσίας?

‘Ισως αυτό να επιδιώκουν τελικά.

Διάλεξαν σήμερα σαν στόχο οικονομικών κυρώσεων τον πρώην πρόεδρο μίας μικρής Ρωσικής Δημοκρατίας με συνολικό πληθυσμό  μόνο 292410 πολίτες με κυρίαρχη θρησκεία τον βουδισμό,  εκ των οποίων μόνο το 33,6% είναι ρώσοι.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/Δημοκρατία_της_Καλμίκια

Αν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται πίσω από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό κράτος, τότε υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στη Ρωσία.

Η  Ρωσία κυβερνάται σήμερα από ηγέτη, που επηρεάζεται πολιτικά και οικονομικά από εκπρόσωπο μειονότητας με βουδιστικό πολιτιστικό υπόβαθρο?

Aν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούν να εξηγηθούν πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα στη Μέση Ανατολή.

Η βουδιστική θρησκεία δεν ανέχεται την ισλαμική θρησκεία.

Οι δύο θρησκείες σαν μείγμα οδηγούσαν  πάντα σε ακραία και  αιματηρή σύγκρουση, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Ινδίας και του Πακιστάν.

Αν λοιπόν στη Μέση Ανατολή επιδιώκεται η ίδια κατάσταση, όταν τελειώσει την δράση της η Ρωσία θα καταφθάσουν οι βουδιστές βασιλιάδες από την Ανατολή με 200 εκατομμύρια στρατό.

Η έλευση τους θα έχει προετοιμασθεί από τον εμφύλιο πόλεμο των μουσουλμάνων, που το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει μεθοδικά για την περιοχή.

Σε όλο αυτό το σκηνικό η Ρωσία διαδραματίζει σήμερα το ρόλο του αφελή μισθοφόρου, που άθελα του μπορεί να προκαλέσει τον Γ’ Παγκόσμιο (Πυρηνικό) Πόλεμο...

Αν δείτε την κατάσταση σαν μία τεράστια παρτίδα σκακιού, τα πιόνια είναι οι μουσουλμάνοι, η Τουρκία  και οι βουδιστές είναι οι πύργοι, τα άλογα είναι η Ρωσία και οι αξιωματικοί είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Για την ώρα σφάζονται τα πιόνια και όταν ανοίξει ο δρόμος θα μπορούν να κινηθούν οι πύργοι.

Τότε όμως θα δράσουν τα άλογα και οι αξιωματκοί και το παιχνίδι θα γίνει περίπλοκο με αποτέλεσμα στο τέλος να χαθούν οι πύργοι...

Τα περιγράφω  συμβολικά, αλλά όσοι γνωρίζουν από σκάκι θα σας βεβαιώσουν ότι οι ώρες της Τουρκίας θα είναι μετρημένες από τη στιγμή που αναπόφευκτα θα εισβάλει στη Συρία.

Περιμένετε λίγο και θα το διαπιστώσετε...

ΥΓΣ: Το Novy Vglyad μεταφράζεται στα ρωσικά ως Νέα Εικόνα ή ως Νέα Ματιά.

Είναι εβδομαδιαίο περιοδικό με 307500 πωλήσεις το 2009.

Το περιοδικό εκδίδεται στις εγκαταστάσεις της Pravda στη Μόσχα.

Στο κέντρο του τίτλου δεσπόζει ένα αριστερό μάτι, όπως φαίνεται σε ένα ενδεικτικό εξώφυλλο του περιοδικού....