Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΑΜΕΝ


ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΑΛΠΙΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΡΧΕΣ - ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΪΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. 


"ΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΚΑΙ ΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ. ΩΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ, ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΘΟΥΝ." 
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ, 13:1-2. 


"ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΦΟΒΕΙΣΘΕ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΙΜΑΤΕ." 
ΠΕΤΡΟΥ Α', 2:17. 


"ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ." 
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, 22:21. ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΞΑΓΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ. 


ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ, ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΟΥ.