Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣΠροφανώς σε αυτή την χώρα κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι πως τα πιστωτικά ιδρύματα όπως η ALPHA BANK έχουν θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους όπως την νήσο JERSEY και διαχειρίζονται στοιχεία του παθητικού τους για λόγους ευνόητους που άπτονται της φοροδιαφυγής τόσων ετών. 

Τα ομολογιακά δάνεια τα οποία εκδίδανε οι εν λόγω τράπεζες διαχειρίζονταν μέσω αυτών των εταιριών και σήμερα ξαφνικά αποφασίσανε να επαναπατρίσουνε τα εν λόγω ομόλογα. 

Ο λόγος πασιφανής μια και η εν λόγω νήσος υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο που προστατεύει τους πιστωτές και στην προκειμένη περίπτωση τους Ελληνες πολίτες που υπέστησαν ζημιά από τα ομολογιακά που κατείχαν στα χέρια τους. 

Οι τραπεζίτες βρήκανε το κόλπο και σε μια νύχτα μεταβιβάσανε ομολογιακά ύψους 130 εκατομμυρίων στην εν λόγω τράπεζα με έδρα την Ελλάδα άρα και η οποιαδήποτε διεκδίκηση θα γίνει υπό το Ελληνικό δίκαιο και τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς. 

Βαράτε τον καστανά στην πλατεία αριστοτέλους και αφήστε το πλιάτσικο εκατομμυρίων που κάνουν οι τραπεζίτες εις βάρος ενός λαού. Μνημόνιο μέχρι τέλους....

Πάνος Λελιάτσος