Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΣ«ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ, ΣΧΕΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΕΥΣ, ΕΝΔΕΝΔΡΟΣ, ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ… Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΔΕΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΩ ΔΕΝΔΡΙΤΗ ΠΑΝΤΕΣ, ΩΣ ΕΠΟΣ ΕΙΠΕΙΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΟΥΣΙ… ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΥΚΟ».


ΠΑΝΑΓΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ - "ΔΙΟΝΥΣΟΣ", σελ. 102
ΜΗΠΩΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΕΩΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟ, ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΟΙΔΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΩΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ. Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ : «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΖΩΟΝ ΠΥΡ, ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ». 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 30
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. Η ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΖΩΪΚΟ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ: «... ΟΥ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕΑΥΤΩ ΑΛΣΟΣ, ΠΑΝ ΞΥΛΟΝ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΥ...»
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ ΙΣΤ΄ 21Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΛΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΙΕΡΟ, ΔΗΛ. ΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΝΩΪΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ. ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΑΧΒΕΪΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ.Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΙΤΟ ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ. Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ (ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ-ΓΙΑΧΒΕ), Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΛΑΤΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΝΑΑΝ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΑΑΝΙΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΑΔΟΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΔΕΝΔΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΝΑΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ. 
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ - Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΔΕΝΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ", ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ ΤΑ ΕΞΗΣ: «ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ. ΓΗ, ΑΕΡΑΣ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ Η ΤΡΟΦΗ ΚΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥΣ. ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ. 

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΕΝΔΡΟΥ. 
ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΜΙΟ ΔΕΝΔΡΟ. ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ-ΣΥΜΒΟΛΟ, ΤΟ ΕΛΑΤΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΔΑΝΕΙΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΧΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ».

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΙΧΩΡ", ΤΕΥΧΟΣ 51.
Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΖΩΗ ΞΕΠΗΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: «... Η ΘΕΑ ΦΥΤΩ. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ, ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΥΛΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΣΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΛΟΝ. ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΤΑΞΙΑΣ-ΑΡΜΟΝΙΑΣ-ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ-ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ-ΘΑΝΑΤΟΥ… ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΤΗ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ; ΤΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΩΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΖΩΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ».

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΙΒΟΛΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΖΩΗ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΥΛΗ. 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ. 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΟΔΟΜΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ». ΜΙΑ ΜΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΔΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΤΕΡΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ Η ΘΕΑ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΝΘΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΣΒΗΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΤΩΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Ή ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.


ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΘΕΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ Π.Χ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΜARIJA GIMBUTAS ΟΝΟΜΑΖΕΙ «ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟ ΚΥΜΑ». ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΟΜΑΔΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΟΡΡΑ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΧΑΝΑΑΝ (ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ – ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ"). ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΗΜΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΝΟΜΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ-ΙΕΡΕΩΝ (Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΪΤΩΝ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ, ΤΟΥ ΑΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ). ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ (ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ Ή ΓΙΑΧΒΕ). ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ.ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΑΔΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΣ ΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ. 
ΟΙ ΚΟΥΡΓΚΑΝΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ, ΣΥΖΥΓΟΥΣ Ή ΔΟΥΛΕΣ. ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΝΑΑΝ. ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΛΑ΄ 32-35, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΔΙΑΝΙΤΩΝ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ 32.000 ΠΑΡΘΕΝΕΣ.


ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΛΗΘΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ.


ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΩΡΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΪΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ-ΙΕΡΕΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΠΤΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ Γ΄3-6 ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΩΣ.ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΛΗΘΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΕΙ ΒΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.


ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΟΠΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΙΕΡΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ "ΕΙΔΩΛΑ". ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ KAI ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΓΝΩΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ", ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΕΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ KAI ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΗΝ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ. ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ, ΚΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ (ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ) ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΑ AΠO TA ΙΣΧΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΤΕ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΩΣ «ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».


Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ ΖΗΛΟΤΥΠΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ: “ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ''. 

ΜΑΤΘΑΙΟΣ 12:30

Ο ΙΗΣΟΥΣ-ΓΙΑΧΒΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΑΡΑ: “ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΟΥΣ, ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ”. 

ΛΟΥΚΑΣ 19:27ΜΕ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΩΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΛΕΜΩΝ.


ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «1984» (ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "1948"; – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ) Ο ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΕΝΑ «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ΚΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΟΡΤΑΖΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΘΕΑ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ Η ΦΥΣΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.


Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΥΔΗΛΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, ΤΗ ΓΑΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΟΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΕΟΤΟΚΟ. Η ΜΟΡΦΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΚΗ (ΠΑΤΗΡ-ΥΙΟΣ-ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ). Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓ(Ρ)ΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ. Ο ΘΕΪΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ, ΠΡΟΟΟΡΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΕΞΥΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟ-ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ TOY ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ TOΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΜΑΙΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ-ΕΛΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ. 


ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ: ΧΑΡΑ ΜΕΣΩ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΧΑΡΑΣ, ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΙΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.


ΝΕΟΕΛΛΗΝ