Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ... JANET, ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ!
Η ανάρτηση στο διαδίκτυο μίας αγγελίας για την πρόσληψη συγκυβερνήτη που θα επιχειρεί από το Las Vegas και ο οποίος θα πρέπει να υποβληθεί σε ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας του παρελθόντος του και να αποκτήσει διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έφερε στο φως της δημοσιότητας μία αεροπορική εταιρία χωρίς όνομα.
Μία αεροπορική εταιρία της οποίας η ύπαρξη και οι δραστηριότητες κρατούνται συστηματικά εκτός δημοσιότητας τόσο από τον ανάδοχο αμυντικών συμβάσεων AECOM όσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ανεπισήμως η εταιρία φέρει την ονομασία «JANET» (Just Another Non Existent Terminal, σε ελεύθερη απόδοση «απλώς άλλος ένας τερματικός αεροπορικός σταθμός που δεν υπάρχει»).
Ποιο είναι το έργο της εταιρίας; Η καθημερινή αερομεταφορά, για λογαριασμό της Αεροπορίας των ΗΠΑ, στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου McCarran του Las Vegas και διαφόρων στρατιωτικών εγκαταστάσεων υψηλής διαβάθμισης που εμπλέκονται σε «μαύρα» προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης όπως η περιβόητη Περιοχή 51 (Area 51) στο Groom Lake της Νεβάδα, το Εργοστάσιο αριθμός 42 (Plant 42) στο Palmdale της Καλιφόρνια και το Ναυτικό Σταθμό Αεροπορικών Όπλων (Naval Air Weapons Station) στο China Lake. 
Σήμερα η «JANET» επιχειρεί στόλο αεροσκαφών Boeing 737-600 που πριν ανήκαν στις Air China και China Southwest Airlines καθώς και μερικά Beech 1900 και King Air. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός στρατιωτικών αεροσκαφών που διαθέτουν την κατάλληλη εξουσιοδότηση, τα αεροσκάφη της «JANET» είναι τα μόνα που έχουν πρόσβαση στην «Περιορισμένη [Κλειστή] Περιοχή 4808 Βορράς», δηλαδή τον εναέριο χώρο υπεράνω και πέριξ του Groom Lake.
Σε ό,τι αφορά τα τυπικά προσόντα οι υποψήφιοι πλέον της ιατρικής καταλληλότητας θα πρέπει να έχουν καταγράψει ώρες πτήσης σε επιβατηγά αεροσκάφη της οικογένειας Boeing 737 Next Generation. Ως συγκυβερνήτης ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει εμπειρία τουλάχιστον 2.000 ωρών πτήσης σε αεροσκάφη εκ των οποίων τουλάχιστον 1.000 ώρες σε αεριωθούμενα αεροσκάφη.
Όσοι πιστοί προσέλθετε! Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το The Tactical Air Network, «αν είστε κατάλληλος και μπορείτε να τους βρείτε… ίσως μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας Janet!