Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΠρο ολίγων ημερών κατόπιν αποφάσεως του κεντρικού τραπεζίτη κυρίου Στουρνάρα άλλη μια συνεταιριστική τράπεζα όπως αυτή της Πελοποννήσου κατέβασε ρολλά θεωρώντας πως η λειτουργία της δεν μπορούσε να συνεχιστεί μια και ο περιβόητος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας δεν επαρκούσε. 

Ο κύριος Στουρνάρας δια της γνωστής μεθόδου χωρίζοντας την τράπεζα στα δυο παρέδωσε έναντι ευτελούς τιμήματος στην Εθνική τράπεζα και το υπό εκκαθάριση τμήμα έμεινε στους 4697 μετόχους της εν λόγω τράπεζας που χάσανε τα χρήματα τους. 

Η μεθοδευμένη πολιτική πλιάτσικου που εφαρμόζει ο κεντρικός τραπεζίτης δεν έχει τελειωμό έρχονται και άλλες συνεταιριστικές τράπεζες και χιλιάδες μικρομέτοχοι θα χάσουν τα χρήματα τους. 

Η ευθύνη βαρύνει τους πάντες στο έαν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της χώρας από έναν κεντρικό τραπεζίτη με την συνεργασία των ψευτόαριστερών και ψευτοπατριωτών εάν θα το πράξουνε ή όχι.


Με αποφάσεις του κεντρικού τραπεζίτη ο οποίος είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας ορίζει και καθορίζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του κλείνει τράπεζες τις διαχωρίζει κατά το δοκούν και τις χαρίζει έναντι πινακίου φακής στις συστημικές τράπεζες οι οποίες πλέον περάσανε σε χέρια ξένων.


Πρόσφατο παράδειγμα ήταν το κλείσιμο της Πανελλήνιας τράπεζας αλλά και αυτής της Πελοποννήσου στις οποίες επέβαλλε δια της απειλής την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με πρόσχημα τον περιβόητο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Έναν δείκτη που κανείς δεν μας είπε ούτε τον τρόπο εξεύρεσης του ούτε την λειτουργικότητα του. Με αυτή την διαδικασία λοιπόν και σύμφωνα με το οποίο μπήκαν οι υπογραφές για την απορρόφηση του καλού τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας, της ισχυρότερης συνεταιριστικής τράπεζας στη χώρα, σε μια τράπεζα που έχει κερδίσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα από την κρίση και το μνημόνιο. Αυτό ήταν αιτία να εγγράψουν ζημιές όλοι οι παλαιοί μέτοχοι που δεν ήταν άλλοι από τις συνεταιριστικές τράπεζες όπως και αυτή της τραπέζης Έβρου η οποία ενέγραψε ζημιά ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πειραιώς του ελληνικού λαού όπως επίσης του κυρίου Μιχάλη Σάλλα και προσφάτως των ξένων επενδυτικών funds επιχειρεί χάρη στην ασυδοσία που της εξασφάλισαν οι «θεσμοί» με προεξάρχουσα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε όσα σκάνδαλα αισχροκέρδειας κι αν συμμετέχει, να απορροφήσει μετά από το καλό τμήμα της ΕΤΒΑ, της τράπεζας της άλλοτε ανθούσας βιομηχανίας, και το καλό τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής γης, μία προς μία τις συνεταιριστικές τράπεζες, ξεκινώντας από την Πανελλήνια Τράπεζα.

Με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και με αδιαφανείς διαδικασίες απορρόφησε τα καλά τμήματα της μίας τράπεζας μετά την άλλη στις οποίες ανήκουν οι κυριότερες βιομηχανικές, γεωργικές γαίες και υποδομές στην Ελλάδα και τώρα απορροφά τα καλά τμήματα άλλων τραπεζών και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την κυβέρνηση φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού τα «κόκκινα δάνεια» που υπάρχουν στις εν λόγω τράπεζες. Το ίδιο θα πράξει και για τις υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες στην περίπτωση που διεκδικήσει την κυριότητά τους.

Για εμάς δεν θα είναι είδηση εάν οι συστημικές τράπεζες θέλουν να βάλουν χέρι στις ήδη υπάρχουσες εν λειτουργία συνεταιριστικές τράπεζες και αυτό ξεκίνησε με την μεταβίβαση στην Εθνική το υγιούς κομματιού της τράπεζας Πελοποννήσου και έπονται Σερρών, Έβρου, Χανίων, Παγκρήτια , Τρικάλων και Ηπείρου και αυτό γίνεται δυστυχώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι κάνανε δηλαδή και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Oλες οι αποφάσεις που οδήγησαν στη γιγάντωση των συστημικών τραπεζών φέρουν τη σφραγίδα των θεσμών που αποδεδειγμένα έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τις εν λόγω τράπεζες στην κυριότερη εισπρακτική μηχανή εις βάρος του ελληνικού λαού κατάσχοντας τα χρήματά του και την περιουσία του μέσω των μνημονιακών μέτρων που έχουν οδηγήσει συν τις άλλοις σε χιλιάδες αυτοκτονίες, μαζικές απολύσεις και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Κατόπιν όλων αυτών καλώ τους Εβρίτες πολίτες και τους Έλληνες όπου στην επικράτεια να μεταφέρουν τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις τους στις Μόνες και Ελληνικές τράπεζες που είναι οι συνεταιριστικές. Καλώ τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδίως του Νομού μας να μεταφέρουν τους λογαριασμούς των δήμων τους στην δική μας τράπεζα σε αυτήν που ανήκει στους Εβρίτες, είναι απορροίας άξιον ποιοι από αυτούς συνεργάζονται με την Τράπεζα Εβρου για να μην επιτρέψουμε να γίνει λεία του κεντρικού τραπεζίτη και των διεθνών επενδυτικών funds.

Καλώ την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει το πλιάτσικο δίχως τέλος που ετοιμάζουν οι διεθνείς τραπεζίτες στην ιδιωτική περιουσία του Έλληνα πολίτη και να θωρακίσει τις συνεταιριστικές τράπεζες με θεσμικό πλαίσιο υγιούς λειτουργίας τους.
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ