Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ!!
ΑΠΟΡΙΑ: Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους Εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν, με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ.

Νέα διάσταση προσλαμβάνουν πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά την παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη, ενώ σε βάθος χρόνου στήνονται και πάλι Αγροτοδικία.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η κυρία Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, -υπογραμμίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)»

Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας».

Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».

Δείτε την επιστολή προς τους Εισαγγελείς εφέτες της χώρας:

Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου