Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ


ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ;

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ SIEMENS



Γνωστό είναι, στους παροικούντες περί την (ελληνική) «Ιερουσαλήμ», πως οι περισσότεροι εκ των κυβερνητών αυτού του τόπου, μόνο Έλληνες δεν είναι.

Είναι, αντίθετα, εβραϊκής προέλευσης, όπως βεβαιώνεται από την αναζήτηση των ιστορικών, ληξιαρχικών κλπ. αρχείων. Πιθανότατα, σε αυτό να οφείλεται ο έντονος ανθελληνισμός, καθώς και ο φιλοεβραϊσμός, που τους διακατέχει. 

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με την οικογένεια εκείνη, της πολιτικής ζωής του τόπου μας, που περισσότερο από οποιαδήποτε είναι ταυτισμένο με τους Εβραίους και με το Ισραήλ. Είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, μία πολιτική «δυναστεία» με πολλούς γόνους στην πολιτική, που προέρχεται από την οικογένεια των Βενιζέλων της Κρήτης: Βενιζέλος, εκ του Μπεν Σελόμ, που στην εβραϊκή σημαίνει Ο γιος της Ειρήνης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ανιψιός του «εθνάρχη» Ελευθερίου Βενιζέλου, που ευθύνεται με την Μικρασιατική καταστροφή των Ελλήνων. 

Η οικογένεια αυτή έβγαλε πολλά στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Έχουμε και λέμε. Ο «εθνάρχης» Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Νικήτας Βενιζέλος. Ο εξάδερφος του «εθνάρχη», Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής του Κοινοβουλίου. Γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «τυχαία», αυτός που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, αμέσως μετά την άνοδό του στην θέση του πρωθυπουργού, το 1990! Το χρωστούσε στο Γένος του, βλέπετε… Τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, που πήρε την θέση του δολοφονηθέντος άνδρα της στην Βουλή το 1989 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τέλος, ο εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γιος της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και του Παύλου Μπακογιάννη, σημερινός περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

Σόι πάει το βασίλειο… Καμία άλλη πολιτική οικογένεια δεν έχει μαζεμένους τόσους πολλούς πολιτικούς ταυτόχρονα! Σήμερα, για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -97 ετών- είναι επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η κόρη του Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη είναι βουλευτής του ιδίου κόμματος, όπως και ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο εγγονός του Κώστας Μπακογιάννης είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας. Αντίθετα από την οικογένεια Καραμανλή ή Παπανδρέου είναι ελάχιστοι σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μόλις ένας ή δύο. Βέβαια, για να είναι η ανάλυση αυτή ακριβοδίκαιη, και ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είναι γιος παλιού βουλευτή. 

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι εβραϊκή και, αν και κατάγεται από την Κρήτη, μας έρχεται από αλλού! Έρχεται από την Μονεμβασιά. Λίγο ιστορία… Ο Κωνσταντίνος (Γεροκωστής) Μητσοτάκης γεννήθηκε στην Μονεμβασιά της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς από γονείς πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης του 1841. Κατά τον ιστορικό ερευνητή Νικόλαο Β. Τωμαδάκη, καταγόταν από τη σημαντικότατη οικογένεια των Ανδρεαδάκηδων από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ένας κλάδος της οικογένειας αυτής πήρε το όνομα Μητσοτάκη. Ο αδελφός του Νικόλαος τον έλεγε «ορφανό» γιατί γεννήθηκε αφού πέθανε ο πατέρας του, του οποίου πήρε και το όνομα.

Ο αδελφός Νικόλαος, είναι ο Μωρίς (εβραϊκό όνομα), που υπογράφει το προικοσύμφωνο του 1864 μαζί με τον φοιτητή Κωστή! Για ποιο λόγο όμως άλλαξαν το επίθετο τους από Ανδρεαδάκης σε Μητσοτάκης, αφού ήταν ήδη στην ελεύθερη Λακωνία-Μάνη; Τι θα τους έκαναν οι Οθωμανοί (που δεν υπήρχαν) στην Μονεμβασιά; Και γιατί τα «μητσοτακέικα σπίτια» στην Μονεμβασιά είναι μαζί με τα «εβραϊκά σπίτια» (έτσι αποκαλούν και τα μεν, και τα δε οι ντόπιοι); Τυχαίο; Για τον Μωρίς-Νικόλαο δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αν γεννήθηκε στην Κρήτη ή στην Μονεμβασιά. Πάντως, το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωυσής για τους Εβραίους... Π.χ. Μωρίς Γκανής, Μωρίς Μπέζα, Μωρίς Χατζής, Μωρίς Κοφφινάς, Μωρίς Μοντιάνο, Μωρίς Χιρς (Εβραίος τραπεζίτης στην Αυστρία), ακόμα και Μωρίς-Μωυσής Μοχαμέντ (ένας Εβραίος βουλευτής στο Ιράν το 2000 και το 2004), αλλά και Μωρίς Μοσέ (Μωυσής Μωυσής)!

Κατά συνέπεια, το όνομα Μωρίς Μητσοτάκης που βρίσκουμε το 1864, υποδηλώνει την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειας, που δεν ήρθε από την Κρήτη καταδιωκόμενη. Και ο «Κωνσταντίνος», με την βοήθεια της συναγωγής, αναβαπτισμένος και μετονομασμένος, έκανε καριέρα Έλληνα «πατριώτη» στην Κρήτη… Έτσι φυτεύονται οι βλαστοί της Συναγωγής! Οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ τέτοια ονόματα, Μωρίς κλπ. Έτσι, δεν είναι κύριε Μητσοτάκη;

Μία άλλη σύμπτωση (;). Και η Μαρίκα Μητσοτάκη, μητέρα της Ντόρας και του Κυριάκου, σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν… από την Μονεμβασιά! Λέτε να ήταν και από τα «εβραϊκά σπίτια» της Μονεμβασιάς, που ήταν μαζί με τα «μητσοτακέικα σπίτια»; Καθόλου απίθανο. Το πατρώνυμο της Μαρίκας Μητσοτάκη ήταν Γιαννούκου. Ο πατέρας της, Αγαμέμνονας Γιαννούκος, ήταν πάμπλουτος έμπορος δερμάτων, ενώ η μητέρα της κόρη Πειραιώτη βιομηχάνου.

Τώρα λοιπόν, ο υιός Μητσοτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντας πρόγραμμα (δεν το κρύβει) ακραίας λιτότητας, που δεν αφορά βέβαια τον εαυτό του, και ψήφισης νέων μνημονίων κλπ. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, που τον στηρίζει με νύχια και με δόντια ο πιο μνημονιακός Έλληνας πολιτικός, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κάποτε ο πατέρας του Κυριάκου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε στους Εβραίους: «Κάνετέ με πρωθυπουργό και εγώ θα αναγνωρίσω το κράτος του Ισραήλ»! Έτσι και έγινε… Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στους Εβραίους: «Κάνετέ με πρόεδρο της Ν.Δ. και θα σας δώσω την Ελλάδα στο πιάτο»! Οικογένεια Μητσοτάκη, μια ζωή στην υπηρεσία των Εβραίων και του Ισραήλ…

Γράφει ο Κάποιος που γνωρίζει