Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ!
Οι συναντήσεις των "αγίων" στα πλαίσια των "θεσμικών τους καθηκόντων" μάλλον είναι περισσότερο επικερδείς απ΄ όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. 

Συνένοχη η Κρατική Εκκλησία στα εγκλήματα κατά των Ελλήνων. Τους χρηματοδοτούν για παροχή υπηρεσιών στους λαθραίους. 
Διαπολιτισμικές μπίζνες!
Διαβάζω και αντιγράφω από το http://www.inred.gr

Και στην Εκκλησία θα δώσει λεφτά η Περιφέρεια Αττικής.

Λεφτά υπάρχουν! Μετά τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, τους μεγαλοεργολάβους, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε χτες (31/3/2016) να ενισχύσει και την Εκκλησία της Ελλάδος! Μη μείνουν κι αυτοί παραπονεμένοι, να εισπράξουν το ποσοστό που τους αναλογεί και από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών…

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου – με εισήγηση της παράταξης της Ρ. Δούρου – υπερψήφισε το να δοθούν 94.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας (δηλ. τα χρήματα όλων μας!) στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να γίνει η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου της στον οδό Αγ. Φιλοθέης 19. Όπως φαίνεται και στην εισήγηση, σκοπός της Μελέτης είναι το κτίριο να λειτουργήσει ως χώρος που θα γίνονται σεμινάρια σε κληρικούς, δηλ. το κτίριο θα το χρησιμοποιεί μόνο η Εκκλησία, δεν θα ’χει καν δημόσια χρήση! Παρόλ’ αυτά, θα το πληρώσουμε.

Ουδείς κατάλαβε γιατί η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν μπορεί να βρει 94.000 ευρώ για μια Μελέτη, ενώ έχει κρατική χρηματοδότηση, τεράστια περιουσία, παγκάρι, και απορροφά ακόμη και λεφτά των ΕΣΠΑ! Ουδείς κατάλαβε γιατί πρέπει να επιβραβεύσουμε με λεφτά των πολιτών την Εκκλησία, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος βγάζει λόγους για τις «καθαρές γειτονιές» που είχαμε και θα χάσουμε λόγω της παρουσίας προσφύγων στη χώρα!

Αυτά όμως είναι ανώτερα πολιτικά παιχνίδια που δεν τα αντιλαμβάνεται ο καθένας, μόνο η Διοίκηση της Ρ. Δούρου που, όπως κάθε παλαιοκομματικού τύπου πολιτικάντης, θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Εκκλησία – και κυρίως με τις ψήφους που κουβαλάει το ποίμνιο.

Επίσης, πώς να εξηγήσει κανείς ότι, και στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (24/3/2016), η Δύναμη Ζωής εισηγήθηκε και ψήφισε να συμμετάσχει η Περιφέρεια Αττικής ως «εταίρος» σε πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης εργαζομένων που θα αναλάβει το.. Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας; Ναι, καλά διαβάσατε: Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας  θα ζητήσει χρήματα του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα Erasmus+) για να διδάξει σε εργαζόμενους πώς να αντιμετωπίζουν ανθρώπους διαφορετικής θρησκείας ή εθνικότητας. Γιατί η Εκκλησία του Άνθιμου, του Σεραφείμ και του Ιερώνυμου, η Εκκλησία του «όχι στους ομοφυλόφιλους», ως γνωστόν, είναι ειδική στη διαπολιτισμική προσέγγιση! Γι’ αυτό και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) να βοηθήσει το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκλησίας της Ελλάδας (και όχι πχ ένα πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Παιδείας ή μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης) να πάρει τη χρηματοδότηση του Erasmus+, συμμετέχοντας στην πρόταση που θα κατατεθεί.

Πώς λέμε διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους; Ε, καμία σχέση!