Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ: "ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ".
Η ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ" ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ "ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ (ΜΟΥ)" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ (ΓΕΝΙΚΑ, ΟΛΩΝ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ.

"ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ... ΕΚΕΙΝΑΙ ΕΙΣΙΝ ΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΙ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ" 
"ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ", Ε' 39. 
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ "ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ": ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ. Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ". ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥΝΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ. ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΕΓΩΪΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΤΕ.ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΙΚΡΕΣ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ".ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΕΥΝΑΤΕ, ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. "ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: "ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ". ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ "ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ" ΦΥΤΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΒΟΛΟ ΣΠΟΡΟ: ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΚΝΗΡΙΑ (ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ).ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΟΓΗ, ΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΥΔΡΗ ΕΡΗΜΟΣ ΓΙΑ Ν΄ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΑΣΕΩΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. 


Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΕΛΣΟΣ ΣΤΟΝ "ΑΛΗΘΗ ΛΟΓΟ". ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;