Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΣΤΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟΤίποτα δεν μένει μυστικό πιά. Ούτε τα σούρτα-φέρτα του διευθυντής της CIA . Ο Τζων Μπρέναν μετά το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από έξι αραβικά Κράτη με στόχο «το συντονισμό των προσπαθειών στις συγκρούσεις στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη»,πήγε ξαφνικά στο Σαράγεβο.

  Η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είπαν σε δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με τους επικεφαλής της «Αντιτρομοκρατικής». Χθες και προχθές η Ιντερπόλ έλκανε μια θεαματική επιχείρηση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Σλοβενία, αλλά όχι στο Κόσσοβο και επιστράτευσε 5000 αστυνομικούς εκτός από τους δικούς της. 

Αφού έκαναν ελέγχους σε 43000 άτομα συνέλαβαν 14, και βρήκαν 40 πυροβόλα όπλα, έξι κιλά εκρηκτικών, 11 χειροβομβίδες και 1.300 σφαίρες. Έπιασαν ακόμα 52 κιλά χασίσι, 14,5 κιλά λαθραίου χρυσού και 250.000 ευρώ σε μετρητά. 

Ο στόχος του Μπρέναν στο Σεράγιεβο δεν ήταν να κλείσει ο Βοσνιακός διάδρομος για όπλα και χρήματα για τους τρομοκράτες που δρουν στην Δ. Ευρώπη. Αυτός ήταν και ο στόχος της δράσης της Ιντερπόλ. Τα όπλα , και τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επρόκειτο να πάνε κατευθείαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Ευρώπη. 

Στόχος του Μπρέναν ήταν να ζητήσει να εμποδιστεί κάθε δραστηριότατα των Σιιτών, με βάση τα στοιχεία που του έδωσαν στο Ριάντ. 

Οι αμερικανοί δεν ανησυχούν για το «λαθρεμπορίου όπλων από την Τουρκία»ουτε για την αυξημένη και πολύ αρνητική δραστηριότητα της Τουρκίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και στα Βαλκάνια αφού οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας πιέζουν την Ευρώπη δημιουργώντας ένα κύμα προσφύγων προκειμένου να αποσπάσουν τις παραχωρήσεις που θέλουν από τη Γερμανία. 

Φυσικά οι ΗΠΑ, ζήτησαν από τον Ιζετμπέκοβιτς συγκεκριμένες δράσεις «για να βρεθούν οι αποθήκες οπλών των Ισλαμιστών», να διακοπή η ροή των κονδυλίων μέσω της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και μέτρα ελέγχου των ισλαμικών ομάδων και την διακοπή της θρησκευτικής προπαγάνδας που αναπτύσσεται ανενόχλητα.

Αυτές οι δράσεις που συντονίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ,που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα συνεχιστούν απλά θα πρέπει να γίνουν και μερικές συλλήψεις τωρα που φωνάζουν οι εφημερίδες των ευρωπαίων.