Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΕ "ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ



Το φυλλάδιο ζητεί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε Πειραιά και Ειδομένη να κλείσουν τ' αυτιά τους στους διακινητές.

- Ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ελπίδα ν' ανοίξουν τα σύνορα

- Είναι γραμμένο σε 4 γλώσσες - μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά... - Θα είναι έτοιμο από... Δευτέρα  

Με ένα φυλλάδιο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά), το οποίο θα αρχίσει να μοιράζεται στους πρόσφυγες την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου το υπουργείο Ναυτιλίας ελπίζει να πείσει τους πρόσφυγες και του μετανάστες να εγκαταλείψουν τον Πειραιά αλλά και την Ειδομένη.

Με όλες τις προσπάθειες να έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, αφού το μόνο που έγινε ήταν να εκκενωθεί η πύλη Ε3 αλλά η πλειοψηφία όσων έμεναν εκεί να έχει μετακινηθεί σε άλλες πύλες του λιμανιού, η κυβέρνηση ελπίζει τώρα να πείσει τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους με... ένα φυλλάδιο. Τους ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν τ' αυτιά τους στους διακινητές, τους λένε ότι τα σύνορα στην Ευρώπη είναι κλειστά και δεν αναμένεται ν' ανοίξουν άμεσα και τους τονίζουν ότι σε λίγες ημέρες το λιμάνι θα αδειάσει! Από το πρωί πάντως στο λιμάνι του Πειραιά, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν με ντουντούκες και μεταφραστές οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά χωρίς αποτέλεσμα... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ - ΕΔΩ