Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΕΝΑΣ "ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ


Οι «πρόσφυγες» μπαίνουν ασταμάτητα στη Γερμανία, και οι ειδήσεις του πολιτιστικού εμπλουτισμού βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια.
Ένας ιρακινός εμπλουτιστής είπε στο δικαστήριο του Ρέγκενσμπουργκ ότι όταν στραγγάλισε τη σύζυγό του ασκούσε απλά το δικαίωμά του βάσει του νόμου. Του νόμου της Σαρία δηλαδή – όχι του γερμανικού νόμου. Εκτός εάν η Γερμανία έχει αναθεωρήσει τη νομοθεσία της έως τώρα για να συμπεριλάβει και διατάξεις της Σαρία για τους «Νέους Γερμανούς». Η απόφαση αναμένεται αύριο – και από εκεί θα καταλάβουμε.
Πολλές ευχαριστίες στη Nash Montana για την μετάφραση αυτού του άρθρου από την Die Welt:
«Άσκησα το δικαίωμά μου να σκοτώσω τη γυναίκα μου
Ένας πρόσφυγας βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Είναι δικαίωμά του να σκοτώσει τη σύζυγό του, είπε ο ιρακινός στην αστυνομία. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να πάει στη φυλακή.
Ο 32 ετών άνδρας στραγγάλισε τη γυναίκα του από ζήλια. Ο πρόσφυγας δεν υπέβαλε δηλώσεις για τη δολοφονία στο δικαστήριο του Ρέγκενσμπουργκ.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Jumaah Κ ήταν πεπεισμένος ότι η 26 ετών σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών τους είχε σχέση με έναν άλλον άνδρα. Τον περασμένο Νοέμβριο ο άνδρας στραγγάλισε τη σύζυγό του στο υπνοδωμάτιό τους στην κοινότητα Laaber του δήμου Ρέγκενσμπουργκ.
Την ώρα της δολοφονίας τα τρία μικρά παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι.
Μετά το φόνο ο άντρας πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε, συνοδευόμενος από την τρίχρονη κόρη του. Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακάλυψε το σώμα της γυναίκας. Ένας ανακριτής ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο σύζυγος είπε: «Έχω ασκήσει το δικαίωμά μου να σκοτώσω τη γυναίκα μου.» Αλλά τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πάει στη φυλακή δεν τον καταλαβαίνει.
Η οικογένεια των προσφύγων με τα τρία παιδιά ηλικίας τριών έως οκτώ στεγαζόταν στο Laaber από την αρχή του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την εισαγγελία ο σύζυγος στις 16 Νοεμβρίου πήγε στο σπίτι και στραγγάλισε τη σύζυγό του. Τα παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας της μητέρας τους.
Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη. Η ετυμηγορία αναμένεται στις 22 Ιουλίου.
***
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ