Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ. Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ. ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ.

…Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ - ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ. Η ΒΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ - ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ. ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ - ΘΥΜΟΣ, ΜΙΣΟΣ, ΖΗΛΙΑ, ΒΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ…ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ. ΚΑΤΑΠΙΕΣΕ ΤΟ ΣΕΞ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΕ ΤΟ ΘΥΜΟ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ, ΕΧΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.

ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΤΑΙ.

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ. ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ, Ο ΘΥΜΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙΣ ΕΣΥ. Ο ΘΥΜΟΣ ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΘΥΜΟ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΙΣΟΥΣ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ: ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ: “ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΘΥΜΟ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΑΓΑΠΗ”.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΑΥΤΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ: ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΘΥΜΟ, ΓΙΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ. ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΛΙΜΝΗ. ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΟΧΘΗ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΕΙΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΟΜΩΣ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΠΙΑ ΧΟΡΤΑΡΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΖΕΜΑΤΙΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

ΑΠΛΩΣ ΔΕΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΛΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ! ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Η ΣΑΔΙΣΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ.

ΑΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΘΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΟΥΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ. ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΗ.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΔΑΣΚΩ ΝΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙΣ. ΣΟΥ ΔΙΔΑΣΚΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ: ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ, ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ. ΕΣΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. ΚΟΙΤΑ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, Ο ΘΥΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ.

ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΥΜΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ. ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ; ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΪΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ. ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΡΑΒΔΙ ΚΑΙ ΤΟ΄ ΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΙΣΩ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ. ΕΙΠΕ: “ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ Μ’ ΕΣΕΝΑ; ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ; ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ΄ΣΚΑΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ”.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΝ ΕΙΠΕ: “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ, Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ. ΝΙΩΘΩ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΡΕΛΟΣ. ΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΛΑΝΩ. ΗΔΗ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ. ΟΧΙ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”.

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΓΙΔΕΥΕΣΑΙ.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ».
OSHO