Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ




(Ο Παλαιστίνιος Μοσάμπ Γιούσεφ γιος του αρχηγού της Χαμάς, έφυγε στην Αμερική, έγινε Χριστιανός και καλεί τους μουσουλμάνους να ξυπνήσουν).

.
Μοσάμπ Γιούσεφ: Το πρόβλημα είναι με τον θεό του Ισλάμ. Αυτό είναι σοκαριστικό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια γι’ αυτόν τον θεό. Είναι θεός βασανιστηρίων, είναι θεός – απάτη. Αυτό λέει για τον εαυτό του…

Δημοσιογράφος: Τώρα θα κάνεις εκατομμύρια μουσουλμάνους να θυμώσουν πάρα πολύ.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Δεν προσπαθώ να προσβάλλω τους μουσουλμάνους. Τους αγαπώ. Είναι η οικογένειά μου.

Δημοσιογράφος: Σίγουρα θα προσβάλλεις κάποιους και θα βάλεις τη ζωή σου σε κίνδυνο μ’ αυτό που κάνεις.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Κάποιοι απ’ αυτούς θα προσβληθούν αλλά πιστεύω πολλοί θα ξυπνήσουν.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε σκοτώσουν.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Ναι, θα προσπαθήσουν. Αν με σκοτώσουν θα σκοτώσουν αυτό το σώμα, αλλά ρωτώ: την ψυχή μου, τις ιδέες μου, τα πιστεύω μου που μοιράστηκα με όλους σας μπορούν να τα σκοτώσουν; Δεν νομίζω.

Δημοσιογράφος: Αυτά τα σχόλια είναι από έναν άνδρα που δεν είναι οποιοσδήποτε Παλαιστίνιος, αλλά ο γιος του Σέικ Χασάν Γιούζεφ, ενός από τους ιδρυτές της Χαμάς. Ο Μόζεφ Χασάν ήταν και ο ίδιος μέχρι πριν λίγα χρόνια Πρόεδρος της Κίνησης Ισλαμικής Νεολαίας. Και οι καταγγελίες του εναντίον του Ισλάμ είναι σκληρές και τρομοκρατικές.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Κάθε μουσουλμάνος που διαβάζει το Κοράνι, αν επιτρέπουν τον εαυτό τους ν’ ακούσει τι λέει και να πιστέψουν ότι είναι από το Θεό, είναι άρρωστοι και χρειάζονται βοήθεια. Πιστεύω ότι το Ισλάμ ήδη καταρρέει…

Δημοσιογράφος: Καταρρέει;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Ναι, καταρρέει. Απ’ έξω φαίνεται ν’ αυξάνεται, αλλά εκ των έσω καταρρέει απόλυτα. Δεν δίνει απαντήσεις στους ανθρώπους. Δεν βελτιώνει την ζωή τους. Δεν τους βοηθάει καθόλου. Μέσα σε 10 χρόνια, αυτό ήταν, το Ισλάμ θα έχει τελειώσει! Η Χαμάς είναι καχύποπτη απέναντί σ’ όλους, στον εαυτό της, στις γυναίκες τους, στα παιδιά τους, σ’ όλους. Σε βασανίζουν, δεν σου επιτρέπουν να πεις τίποτε. Αν σκοτώσουν κάποιον δεν επιτρέπεται να πεις τίποτε…

Δημοσιογράφος: Μια στιγμή, είπες ότι βασανίζουν και σκοτώνουν μέσα στις φυλακές;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Ναι, ακριβώς, δικούς τους ανθρώπους. Βάζουν βελόνες για παράδειγμα κάτω απ’ τα νύχια τους. Ηγέτες της Χαμάς που βλέπουμε στην τηλεόραση τώρα, ήταν υπεύθυνοι για βασανισμό των ίδιων τους των μελών.

Δημοσιογράφος: Καθώς μελετούσε το Κοράνι ο Μοσάμπ Χασάν βρήκε χιλιάδες αντιφατικότητες.
Μοσάμπ Γιούσεφ: Αυτό που κάνουν μουσουλμάνοι, σεΐχηδες ή άλλοι θρησκευόμενοι είναι ότι εστιάζουν σ’ ένα σημείο του Ισλάμ…

Δημοσιογράφος: Ποιο σημείο;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Το σημείο που χρειάζονται την εκάστοτε φορά. Αν είναι ζώνη πολέμου, μιλούν για τζιχάντ. Είναι πολιτική θρησκεία. Είναι η πιο διπολική θρησκεία στον πλανήτη. Μπορείς να βρεις ότι θελήσεις…

Δημοσιογράφος: Λοιπόν το Κοράνι αντιφάσκει;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Λίγες μέρες μετά την μετάδοση αυτής της συνέντευξης, εξαπλώθηκε σαν φωτιά στο διαδίκτυο. Λίγες μέρες μετά η Αλ Κάιντα βγήκε κι έκανε κριτική στην Χαμάς που του επέτρεψε να φύγει απ’ την Οργάνωση και μετά ολοκλήρωσαν την δήλωσή τους στο Ίντερνετ παραθέτοντας απόσπασμα με τα λόγια του Μωάμεθ, ανατριχιαστικά λόγια.  Είπαν: Όποιος αλλάξει την θρησκεία του, σκοτώστε τον: Αυτό σχετικά με το ότι ο Μοσάμπ όχι μόνο έφυγε από την Χαμάς, αλλά γύρισε την πλάτη του στο Ισλάμ και έγινε Χριστιανός.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Αγάπησα τον Ιησού αμέσως.

Δημοσιογράφος: Γιατί;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Αγάπα τον εχθρό σου. Αυτό με συγκίνησε βαθειά κι άλλαξε την ζωή μου για πάντα. Υπέφερα πολύ καιρό κι αυτό είναι το φάρμακό μου. Δεν είναι σαν το Κοράνι…

Δημοσιογράφος: Το Κοράνι είναι ναρκωτικό;

Μοσάμπ Γιούσεφ: «Ναι, το Ισλάμ είναι ναρκωτικό. Για να είμαι ειλικρινής το να με σκοτώσουν δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί. Αλλά αν η ψυχή μου είναι νεκρή, αν αισθάνομαι την ευθύνη αλλά δεν λέω την αλήθεια, θα πεθαίνω κάθε μέρα. Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι ο Θεός του Ισλάμ. Ξέρω αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και θα προσβάλλει πολλούς αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να τους προσβάλλω. Αυτό που λέω είναι ότι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι ο Αλλάχ του Κορανίου. Ο θεός του Κορανίου, ο θεός του Ισλάμ.

Δημοσιογράφος: Από τότε που δημοσιεύθηκε το βιβλίο του Γιούσεφ, ο πατέρας του Σέικ Χασάν Γιούσεφ τον έχει δημοσίως αποκληρώσει.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Θα σας ζητήσω να προσευχηθείτε για μένα, για την οικογένειά μου, είναι κάτω από πολύ πίεση. Την τελευταία φορά που μίλησα με τον πατέρα μου, του ζήτησα να με αποκηρύξει. Μου είπε δεν υπάρχει περίπτωση. Ξέρω τις καρδιές τους, είναι καλοί άνθρωποι. Αλλά δυστυχώς ο θεός τους δεν έχει ούτε ελάχιστη ποσότητα ανθρωπιάς. Τους έβγαλε την ανθρωπιά απ’ το πετσί τους. Τους θέλει να είναι τέρατα. Το πρόβλημά μας είναι με τον θεό τους. Το πρόβλημά μας είναι με την ιδεολογία τους, παρακαλώ καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο Ισλάμ και στους μουσουλμάνους.

Οι μουσουλμάνοι είναι υπέροχοι άνθρωποι. Ο χειρότερος εγκληματίας, τρομοκράτης μουσουλμάνος, έχει ηθικές αξίες, υπευθυνότητα, λογική περισσότερη απ’ το θεό του Ισλάμ. Και όταν βλέπω κυβερνήσεις να κυνηγάνε τους εμπόρους ναρκωτικών, όταν προσπαθούν να πιάσουν τον Μπιν Λάντεν – πόσων χρόνων είναι ο Μπιλ Λάντεν; 50-60; Πόσο καιρό θα επιζήσει; Για 15 χρόνια ακόμη; Έχουμε πρόβλημα μ’ έναν γκάνγκστερ εδώ κα 1400 χρόνια και θα υπάρχει αλλά 500 αν κάποιος δεν τον σταματήσει. Και ο πόλεμός μας είναι μ’ αυτόν. Ο δικός μου πόλεμος είναι μ’ αυτόν.

Ο πόλεμος του Θεού μου είναι μ’ αυτόν. Αν ο Ιησούς Χριστός ήταν εδώ τώρα και Τον ρωτούσαμε την γνώμη Του για τον θεό του Ισλάμ, του Κορανίου ποια θα ήταν η απάντησή Του; Σας λέω ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ την Χαμάς. Το πρόβλημα είναι στο θεό του Ισλάμ. Είναι σοκαριστικό αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια γι αυτόν τον θεό. Είναι θεός βασανιστηρίων, θεός- απάτη, αυτό λέει για τον εαυτό του. Το Ισλάμ σαν θρησκεία είναι ένα ψέμα τυλιγμένο με κάποιες αλήθειες και γεγονότα και σας το λέω αυτό σαν κάποιος που γνωρίζει τα πάντα σχετικά με το Ισλάμ. Και κατά την γνώμη μου, είναι το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία. Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ότι ένα τέταρτο του πληθυσμού της γης πιστεύει ότι αυτή είναι θρησκεία από τον Θεό. Είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Δημοσιογράφος: Εδώ στον Καναδά ο πληθυσμός των μουσουλμάνων είναι ίσος με τον πληθυσμό των άλλων θρησκειών, ξέρω ότι γίνατε Χριστιανός αλλά αυτό είναι εμπρηστικό…

Μοσάμπ Γιούσεφ: Ναι, σωστά αλλά προσπαθώ να σας πω ότι το πρόβλημά σας και το δικό μου, το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι με τους μουσουλμάνους.  Η πλειονότητα των μουσουλμάνων είναι υπέροχοι άνθρωποι.  Είναι οι άνθρωποί μου, ξέρω τον πόνο τους, το πόσο υποφέρουν, τις καρδιές τους. Αν πας στη Μέση Ανατολή οπουδήποτε στον μουσουλμανικό κόσμο, βλέπεις το πάθος τους, τη φιλοξενία τους και μπερδεύεσαι, μπερδεύεσαι περισσότερο. Μερικές φορές λες πως αυτοί οι μουσουλμάνοι είναι καλύτεροι από πολλούς Χριστιανούς.

Δεν συγκρίνουμε ανθρώπους, αλλά ιδεολογίες. Και σας λέω ότι ο ελαχιστότερος των μουσουλμάνων, ο πιο εγκληματίας ή τρομοκράτης έχει ένα ελάχιστο ποσοστό ηθικής, υπευθυνότητας, λογικής περισσότερο από τον θεό του! Αν διαβάσεις το Κοράνι, αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, θα το ανακαλύψεις μόνος σου αυτό.

Πήγαινε στο Κοράνι Σούρα 9 στίχος 5 και θα δεις τι ζητάει ο θεός από τους μουσουλμάνους να κάνουν εναντίον όλων (Σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε κι αν τους βρείτε). Δεν φταίνε οι μουσουλμάνοι που γεννήθηκαν σ’ αυτές τις κουλτούρες, δεν φταίνε που γεννήθηκαν μουσουλμάνοι αλλά τους λέμε, καταλάβετε την θρησκεία σας πριν προσβληθείτε. Αυτές είναι αλήθειες για την θρησκεία του και πρέπει να το αναγνωρίσουν.

Δημοσιογράφος: Ο πατέρας σας είναι ο αρχηγός της Χαμάς στην Δυτική Όχθη. Δεν αισθανθήκατε ότι προδώσατε την οικογένειά σας, την εμπιστοσύνη του, το ιδανικό όπου αφιέρωσε την ζωή του;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Πώς τον πρόδωσα; Με το να σώσω την ζωή του; Δεν του κάνω χάρη, είναι ο μπαμπάςμου. Προτιμώ να πεθάνω παρά να πάθει κακό. Φαίνομαι για προδότης; Κάνω αυτό που έχουν ανάγκη οι άνθρωποί μου.  Όχι αυτό που θέλουν.

Δημοσιογράφος: Αποφάσισες να φύγεις από το Ισλάμ και προσηλυτίστηκες στην Χριστιανοσύνη, έτσι;

Μοσάμπ Γιούσεφ: Ναι, ακολουθώ τον Ιησού Χριστό. Αφήστε με να σας πω, πως δεν υποστηρίζω τους Ισραηλινούς, ούτε χαίρομαι με την Ισραηλινή Κυβέρνηση που σκοτώνει παιδιά στην Γάζα, ούτε που σκοτώνει ακόμη κι αρχηγούς τρομοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Είναι ολοφάνερο ότι θα προσπαθούν να σε σκοτώσουν την υπόλοιπη ζωή σου και παρ’ όλα αυτά είσαι στην ισραηλινή τηλεόραση χωρίς μεταμφίεση, χωρίς φόβο κι αναρωτιέμαι αν αυτό είναι θάρρος ή απόλυτη τρέλα.

Μοσάμπ Γιούσεφ:  Κοιτάξτε, να φοβάσαι αν κάνεις κάτι λάθος. Όταν δεν κάνεις κάτι λάθος, όταν πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις, δεν φοβάσαι.

 Δημοσιογράφος: Μοσάμπ Γιούζεφ εκ μέρους  μου κι εκ μέρους όλων των Ισραηλινών σ’ ευχαριστούμε για την συνέντευξη.

Μοσάμπ Γιούσεφ: «Σας ευχαριστώ».

Δημοσιογράφος:  Ο Μοσάμπ γνωρίζει καλά ότι με το να μιλάει ανοιχτά είναι σαν να υπογράφει το συμβόλαιο θανάτου του. Αλλά δεν δείχνει φόβο.

Μοσάμπ Γιούσεφ: Πρέπει να σκοτώσουν τις ιδέες μου πρώτα, αλλά αυτές έχουν δημοσιευτεί. Πώς θα τις σκοτώσουν; Πώς θα σκοτώσουν την γνώμη μου; Μπορούν να σκοτώσουν το σώμα μου αλλά όχι την ψυχή μου.