Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Η ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟ ΜΑΓ(Ε)ΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΪΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ 1520 ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΟΥΜΠΡΑΝΤΟΣ (ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ), ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΔΥΟΜΙΣΥ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ (ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ, ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΔΑΜ ΒΑΪΣΧΑΟΥΠΤ.

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ 1776 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΨΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΙΜΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ. ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ (4/7/1776). ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΒΙΝΙΟΝ, ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΪΤΙΚΟ. ΣΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΒΙΝΙΟΝ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1760, ΜΕΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΟΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΜΕΡ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ, ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΘΡΟΝΟ,
ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, 12 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, (ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 12 ΦΥΛΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ), ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ, ΣΕΣΙΛ ΡΟΟΥΝΤΣ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ "ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΞΕΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ" (ROYAL INSTITUTE OF FOREIGN AFFAIRS), ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΟΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ YALE ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΟΣΤΑ" (SKULL AND BONES). ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΟΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ, ΑΝΤΟΝΥ ΣΑΤΟΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΗΕ ORDER" (Η ΤΑΞΗ). ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΤΟΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΤΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α." (COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS). EINAI TΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Σ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ, Η ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Σ.Ε.Σ. ΚΑΙ ΜΠΛΑΚ-ΓΚΟΥΕΛΠ ΝΟΜΠΙΛΙΤΥ ΤΟ 1953, ΜΕ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΒΕΡΝΑΡΔΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΤΡΙΛΑΤΕΡΑΛ) ΠΟΥ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΒΙΓΚΝΙΕΟΥ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ ΤΟ 1972.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΜΙΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ, Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΜΕΡΗΣ.» 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΙΧΩΡ", ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ - "Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ", ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2000.