Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ







Σε αυτό το βίντεο θα παρακολουθήσετε την εξομολόγηση του πρώην πράκτορα της PGU-KGB, Yuri Alexandrovich Bezmenov,σχετικά με την επιχείρηση της ιδεολογικής υπονόμευσης(ideological subversion), την οποία διεξήγαγε η Σοβιετική Ένωση, σε διάφορα μέρη του κόσμου - συμπεριλαμβανομένου και των ΗΠΑ. Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov υπηρέτησε ως υπαρχηγός του τμήματος "'Ερευνα και Αντί-Προπαγάνδα" της Σοβιετικής πρεσβείας στην Ινδία, προσποιούμενος τον συντάκτη του ειδησιογραφικού πρακτορείου RIA NOVOSTI, μέχρι τον Φεβρουάριο του 1970. Αποστάτησε στον Καναδά, και έκ τότε δούλεψε για διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Καναδέζικο CBC. Ο Bezmenov έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και συνεντεύξεων/διαλέξεων σχετικά με τις τεχνικές και μεθόδους των Σοβιετικών Μυστικών υπηρεσιών, στον τομέα του ψυχολογικού πολέμου. Πέθανε το 1993, υπό ύποπτες συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έγινε νεκροψία... 

Η Ένωση Νέων και Φοιτητών ¨Θησέας", σε καμία περίπτωση δεν παίρνει θέση υπέρ των απόψεων και των χαρακτηρισμών που εκφράζει o Bezmenov για το σύστημα του κομμουνισμού. Αυτό το βίντεο έχει μόνο σκοπό την προβολή και την εκπαίδευση πάνω στις μεθόδους του ψυχολογικού πολέμου. Σε καμία περίπτωση, δεν ενδιαφερόμαστε να κάνουμε αντι-κομμουνιστική εκστρατεία. Από όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το βίντεο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τι συμβαίνει σήμερα, που δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ. 


Το βίντεο είναι ένα σύνολο αποσπασμάτων από την συνέντευξη του Yuri Alexandrovich Bezmenov, με τίτλο "Deception was my Job, Soviet Subversion of the Western Media./ Η Παραπλάνηση ήταν η Δουλειά μου, Σοβιετική Υπονόμευση και διείσδυση στα Δυτικά ΜΜΕ"(1984)