Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΚΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΕΝ



ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΒΑΝΤΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΤΡΟΠΟ – ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΖΕΝ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΟΡΙΟ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΜΟΡΙΟ ΕΙΤΕ ΚΥΜΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ.

ΜΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΥΜΑ; ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΒΑΝΤΑ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ». ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΙΠΑΝ: «ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΤΟ ΚΒΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΦΕΡΕΤΑΙ Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΠΕΙ Ν΄ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ.

OSHO -  "THE OSHO CHAKRA BOOK"