Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ




Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Στην Ελλάδα οι πολίτες κοιμούνται με ανοιχτά τα μάτια… Το δούλεμμα συνεχίζεται.

Έχουμε και λέμε:
  1. Δημιουργία ΕΟΖ στις οποίες θα εργάζονται παράνομοι μετανάστες που δεν θα φυλακίζονται, θα φιλοξενούνται δωρεάν σε νοικιασμένα απο τη κυβέρνηση διαμερίσματα και δεν θα τιμωρούνται για τίποτα αν είναι στην ηλικία 15-18 ετών. Καταπληκτικά πράγματα.
  2. Μη φορολόγηση εφοπλιστών που κακώς λέγονται Έλληνες, αφού στην Ελλάδα και τη Κύπρο έχουν μαζευτεί όλες οι εθνότητες, δεδομένου ότι στις χώρες αυτές δεν πληρώνουν φόρους ενώ η Ελληνική υπηκοόητα αποκτάται με 300,000 ευρώ. 
  3. Δημιουργία της Τράπεζας κυριαρχίας που δεν θα ελέγχεται απο την ΕΚΤ αλλά θα μπορεί να παίρνει δάνεια, να βγάζει ομόλογα και να εκδίδει μετοχές, αφού εγγύηση θα έχει τους τίτλους της δημόσιας περιουσίας και της περιουσίας των Ταμείων. Συναρπαστικά πράγματα. Η τράπεζα αυτή είναι εφοπλιστικών ενδιαφερόντων, θα παρέχει με τη σειρά της νέα κόκκινα δάνεια και σε αυτή θα μεταφερθούν όσες καταθέσεις διασωθούν απο τις άλλες συστημικές τράπεζες που τους λείπουν τουλάχιστο 240 δις ευρώ ακόμη. Ο εισαγγελέας που είναι;
  4. Η Τρόικα, το Μνημόνιο και η Νέα Δανειακή σύμβαση την οποία δεν ξέρετε είναι εδώ. ΠτΔ είναι ο Χρεοκόπης Παυλόπουλος που δεν λειώνει στη βροχή και ο οποίος σκέπασε στη Βουλή το θέμα του αναγκαστικού νόμου στη συζήτηση για την εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου, που θα ισχύει είτε μέσα είτε έξω απο το ευρώ, την ευρωζώνη ή την ΕΕ. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι οι συζητήσεις με τη νέα Τρόικα θα διεξάγονται στα πολυτελή κρεββάτια του Hilton.
  5. Η ενεργειακή και εξωτερική πολιτική της χώρας προσαρμόζεται συνέχεια στα συμφέροντα των ολιγαρχών. Δρόμοι, διόδια, ΜΜΕ και μη φορολόγηση εφοπλιστών. Ακριβό φυσικό αέριο απο LNG και όχι φυσικό αέριο απο αγωγούς μεταφοράς, για να υπάρχει κέρδος 1 ευρώ το λίτρο απο μεταφορά και επεξεργασία, συνένοχο και το  κράτος. Μη εξόρρυξη Ελληνικών υδρογονανθράκων με τη βοήθεια της Τουρκίας, για να ευνοείται το Αραβικό και οι μεταφορείς του. Μη οριοθέτηση της Ελληνικής και της Κυπριακής ΑΟΖ, ώστε μετά τα 6 νμ να υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα και να διευκολύνεται η είσοδος λαθραίου και αφορολόγητου πετρελαίου (και όχι μόνο) στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ακόμη και το φυσικό αέριο της Κύπρου θα γίνεται LNG στην Αίγυπτο, που αμφιβάλλω αν τα χάλασε ποτέ με τη Τουρκία, και θα μεταφέρεται με πλοία στην Ελλάδα, πιθανόν και παράνομα. Το τραγικό είναι ότι το φυσικό αέριο της Κύπρου, όσο δεν γίνεται LNG, θα μπορεί να πηγαίνει μέσω Ισραήλ, Συρίας και Τουρκίας στην Ελλάδα σε υψηλότερη τιμή απο ότι αν γινόταν ο αγωγός Ισραήλ – Kύπρου – Ελλάδας, ο οποίος θα φορτίζεται με όσο φυσικό αέριο ανακαλύπτεται στη Κύπρο. Το πιο τραγικό είναι ότι η Κύπρος θα ξαναγοράζει σε υψηλότερη τιμή το φυσικό αέριο που παράγει ακόμη και με τη μορφή ηλεκτρικού ρεύματος απο το Ισραήλ!
  6. Η μη κατασκευή του αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας που θα δώσει ανάπτυξη σε όλη τη Νότια Ευρώπη αφού θα είναι φτηνότερο απο το Αραβικό, το Αμερικανικό αλλά και το Ρωσικό. Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση ζήτησε απο Ρωσική εταιρεία να κάνει 3D γραφικά των κοιτασμάτων του Αιγαίου ενώ τα οικόπεδα νότια της Κρήτης αυτά που παράνομα προκηρύχτηκαν για έρευνα επειδή είναι σε διεθνή ύδατα κόπηκαν χωρίς αυτά να υπάρχουν.
  7. Ό παραλογισμός που υπάρχει στα ΑΠΕ, τα οποία είναι διεσπαρμένα σε όλη τη χώρα χωρίς σχέδιο με τιμή μονάδας πολύ υψηλή για να γίνεται ανταγωνίσιμο το εισαγόμενο LNG στην Ελλάδα αλλά και την ΕΕ. Η μη χρήση μπαταριών υψηλής ισχύος που θα μπορούσαν να σταθεροποιούν την απόδοση του δικτύου όπως γίνεται στην Ιαπωνία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τραγικό είναι να επιμένουν κάποιοι πίσω απο τους οποίους θα μπορούσε να είναι και ο  Εθνικός εργολάβος στο ότι ο καρκινογόνος λιγνίτης απο τα ορυχεία που δεν πληρώνουν φόρους να καίγετα στα προπολεμικά εργοστάσια ή και σε νέα της ΔΕΗ των καλοζωισμένων υπαλλήλων που δεν πληρώνουν λογαριασμό ρεύματος.
  8. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με ψέμματα ανέβηκαν στην εξουσία. Δημόσια παραδέχτηκαν ότι ήταν άσχετοι και ότι δεν μπορούσαν να διαχειρισθούν τη συζήτηση με τους δανειστές γιατί δεν είχαν τεχνική κατάρτιση. Μα αυτό δεν είπα απο την αρχή; Ότι είναι άσχετοι και πως όσα προτείνουν σαν λύσεις είναι γραμμένα σε προπολεμικά βιβλία της οικονομίας; Έχω πεί ότι στα ανεπτυγμένα κράτη η σοβαρή έρευνα γίνεται στις εταιρείες και όχι στα ΑΕΙ. Στην Ελλάδα όμως επιλέγονται σε θέσει κλειδιά αρχίζοντας απο τη θέση του Πρωθυπουργού οι πλέον ηλίθιοι και άσχετοι. Το αποτέλεσμα θα είναι αναμενόμενο και χωρίς επιστροφή. 
  9. Δάνεια και ξεπούλημα. Αυτό ξέρουν. Δεν δούλεψαν ποτέ τους και τρώνε πάντα απο τα έτοιμα. Tο άχρηστο πράγμα δεν παράγει…
  10. Η ανάπτυξη θέλει δουλειά και στον αιώνα που ζούμε η δουλειά απαιτεί γνώσεις. Θα συνεχίσετε με τους ίδιους για να κάνετε πλουσιότερους τους ολιγάρχες;
Τί άλλο να γράψω; Ότι ο κόσμος καίγεται και ότι τα ΜΜΕ ασχολούνται με τις μπαρούφες και το θέατρο του Βαρουφάκη; Tις ασυναρτησίες των συμβούλων του, που είναι για να φτειάχνουν κοκτέιλς; Λυπάμαι που προβάλλονται άνθρωποι στα ΜΜΕ, που το μόνο που έχουν να πούν είναι για ένα δεύτερο νόμισμα, το οποίο δεν έχει νόημα αφού μέσα στο eυρώ μπορεί να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα. Άλλο βέβαια τί εννοώ εγώ και άλλο τί γίνεται αντιληπτό.
Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα αυτά τα μέτρα δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα πάρει κανένας και το άλλο αφορά το σβύσιμο των κλεμμένων απο όλες τις πλευρές, κάτι που οδηγεί μονοσήμαντα την Ελλάδα των εφοπλιστών σε χρεοκοπία και σε έξοδο απο την ευρωζώνη. Θα πάνε στη Γερμανία μετά ή με την ευκαιρία της διάλυσης και της δημιουργίας ΕΟΖ θα ανεξαρτοποιηθεί ή θα γίνει φορολογικός παράδεισος κανένα νησάκι στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο που τα πράγματα είναι πιο ασφαλή; Είμαι σίγουριος ήδη θα έχουν φροντίσει για αυτό.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Περισσότερο όμως χρειάζεται η θέληση. Αρχές και αξίες, που σας έκαναν να τις ξεχάσετε μέσα απο τη πλύση εγκεφάλου που σας προσφέρει ο κύκλος της ανεντιμότητας και της διαπλοκής, ολιγάρχες – MME – διαπλεκόμενοι και ημιδιαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι – διαφημιστικές – εταιρείες δημοσκοπήσεων – τράπεζες – διεθνή ΜΜΕ και φίλοι. Όλα συγκοινωνούντα δοχεία…