Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

"ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΡΩΣΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ FOX NEWS




Ένας στρατιωτικός αναλυτής είπε στο Fox News ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ανατολική Ουκρανία είναι αν «ξεκινήσουμε να σκοτώνουμε Ρώσσους.» Ο πρώην στρατηγός ισχυρίστηκε ότι σήμερα έχουν «κατασκηνώσει» στην Ουκρανική επικράτεια 12.000 Ρωσσικές μονάδες του τακτικού στρατού.
Την Τρίτη, το κανάλι Fox News πρόβαλε μία εκπομπή με τον Robert H. Scales, έναν πρώην υποστράτηγο των ΗΠΑ, που μοιράστηκε με τους υπόλοιπους το δικό του σχέδιο για την διευθέτηση της Ουκρανικής κρίσης. Η συνταγή είναι απλή: σκοτώστε τους αποκαλούμενους Ρώσσους στρατιώτες που περιφέρονται στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Scales παραδέχτηκε ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των Αμερικανικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιος υποτίθεται ότι θα εξολοθερεύσει τους μυθικούς Ρώσσους στρατιώτες: τα Ουκρανικά στρατεύματα ή τα Αμερικανικά γεωχωρικά πληροφοριακά συστήματα.
Η συνέντευξη έγινε ως εξής:
Fox News: 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύσσονται στην Ανατολική Ευρώπη, κάποιος οπλισμός προφανώς τους συνοδεύει. Για ποιο σκοπό και τι είναι αυτό που εσείς αναμένετε;
Robert H. Scales: Νομίζω δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Το παιχνίδι έχει χαθεί στην Ουκρανία. Ο μόνος τρόπος που οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να έχουν κάποια επίδραση σε αυτήν την περιοχή για να αντιστρέψουν την κατάσταση, είναι αν αρχίσουν να σκοτώνουν Ρώσσους. Να σκοτώνουν Ρώσσους με … να σκοτώνουν τόσο πολλούς Ρώσσους που ούτε τα μέσα ενημέρωσης του Πούτιν να μην μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι Ρώσσοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους μέσα σε σακούλες. Αλλά δεδομένης της στήριξης που έχουμε δώσει στους Ουκρανούς και τις δυνατότητες που διαθέτουν οι ίδιοι για να αντισταθούν στους 12.000 Ρώσσους που έχουν στρατοπεδεύσει στη χώρα τους – δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Το Αμερικανικό Fox News έχει την θέση του πιο αξιόπιστου δικτύου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac.
Σε μία στήλη της Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου, ο Scales καλούσε την κυβέρνηση Ομπάμα να ξεκινήσει την αποστολή των «θανατηφόρων αμυντικών όπλων» που χρειάζεται η Ουκρανία «για να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις περαιτέρω εισβολές των Ρωσσικών στρατευμάτων και των υποστηριζόμενων από τους Ρώσσους αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.»
Ο στρατός των ΗΠΑ θα πρέπει επίσης να παρέχει στις αρχές του Κιέβου πολλαπλά Συστήματα Εκτόξευσης Ρουκετών (MLRS) αμερικανικής κατασκευής και να εκπαιδεύσει τα Ουκρανικά στρατεύματα στον χειρισμό τους για να εντοπίσουν και να καταστρέψυν τις Ρωσσικές «εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου, καθώς και τα τεθωρακισμένα οχήματα.»
Η προμήθεια ενός μόνο οπλικού συστήματος στα στρατεύματα του Κιέβου δεν επαρκεί, «Αλλά φαίνεται απίθανο ο κ. Πούτιν να αντέξει σημαντικές απώλειες στις πολύτιμες θωρακισμένες δυνάμεις του για μεγάλο χρονικό διάστημα,» είπε ο Scales.
Δεδομένης της «πτωτικής οικονομίας» της Ρωσσίας είναι απίθανο ότι ο Ρώσσος πρόεδρος «θα ρίξει τα ζάρια για να κλιμακώσει τη σύγκρουση με μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη δυτική Ουκρανία.»
Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «διατηρήσουν την κυριαρχία ενός φιλικού κράτους (Ουκρανία) και να αποτρέψουν έναν τύραννο (Πούτιν) που απειλεί την Ευρώπη,» έγραψε ο Scales.
Πριν από μία εβδομάδα η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία ανέφερε ότι ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στην εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία μειώνεται, αν και ακόμα καταγράφονται παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ.
(Από το 3:17)

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ