Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΚΣΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ




Πριν αρκετό καιρό, είχα μία διαισθητική έκλαμψη, ότι υπάρχουν άλλοι δύο δίσκοι «της Φαιστού».
  • Κι ότι ο ένας είναι η συνέχεια (της εξιστόρησης) του ήδη γνωστού, καί θ’ ανακαλυφθεί ακριβώς σήμερα! 19 Μαΐου 2015.
  • Καί πως ο τρίτος βρίσκεται κάπου …στο Θιβέτ, κι αποτελεί το «κλειδί» γιά την (πολλαπλή) ανάγνωση των άλλων δύο.
Μη χαίρεστε, οι επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι. Όταν λέμε «Θιβέτ», εννοούμε μιά έκταση μεγάλη σαν την Ευρώπη – οπότε, χαιρετίσματα!
Αλλά, πού βρίσκεται ο δεύτερος, ο «σημερινός», καί γιατί;
Λοιπόν, διαισθητικά γνωρίζω ότι βρίσκεται στην Κρήτη, στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας. (Κάποιο από τα δύο… αυτό ή αυτό. Δυστυχώς, δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω.) Γιατί;
  • Διότι ο κατασκευαστής (μάλλον ο εμπνευστής) καί των τριών δίσκων, ο Ορκάλ, ήταν αρχιερέας, άρα τον φυγάδευσε σε ιερό μέρος.
  • Καί διότι, η ανακάλυψή του σε τόσο ιερό μέρος, θα είναι ένας σαφέστατος οιωνός ότι ο Θεός δεν μας ξεχνάει.
Πάλι μη χαίρεστε, οι επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι. Ο δίσκος είναι καλά κρυμμένος. Κι όταν αποκαλυφθεί, θα υπάρχουν πολλοί μάρτυρες, ώστε ν’ αποφευχθεί η λαμογιά.
Καί γιατί σήμερα;
Επειδή «19 Μαΐου» σημαίνει 19/05… 19.5 . Ο κατ’ εξοχήν «υπερδιαστατικός» αριθμός!
Με την ίδια λογική, μπορούμε να πούμε ότι 19.5 (19.47, γιά την ακρίβεια) μέρες του Μαΐου είναι σε ελάχιστη ώρα από τώρα. Από τις 11:30′ μέχρι τις 12:00′ το μεσημέρι. Ή, ίσως, στις 19:47′ το απόγευμα, αν καί ο φυσικός φωτισμός δεν βοηθάει γιά ανακαλύψεις τέτοιες ώρες προς το βράδυ.
Κι επειδή σε λίγες μέρες (στις 22/05/2015) έρχεται μιά αστρονομική/αστρολογική (νομίζω κάτι σαν) σύμπτωση πλανητών με τον Αλγκόλ, που άπαντες θεωρούν δυσοίωνη. Άρα, «άνωθεν» μας στέλνουν ένα είδος «ασπίδας προστασίας». (Κάπως έτσι το ερμηνεύω, ώστε να κολλάει με τη φετινή 19η Μαΐου, κι όχι με την ίδια ημερομηνία σε άλλες χρονιές.)
Όσο γιά το περιεχόμενο, «γνωρίζω» ότι μιλάει γιά την εγκατάσταση της Σελήνης γύρω απ’ τη Γή – καί σε τί πιθανόν βοηθάει αυτή η μετακίνηση ενός τέτοιου ουρανίου σώματος. Εφ’ όσον στον ήδη γνωστό δίσκο κυρίαρχη φιγούρα είναι ο Φαέθων (έστω καί μόνον απ’ την α’ πλευρά – στη β’ μιλάει γιά τον χαμό του), τότε στον δεύτερο δίσκο λογικό είναι ν’ αναγράφονται τα (σπουδαιότερα) έργα καί οι ημέρες των Φαεθωνιανών.
Αυτά, βεβαίως, σε πρώτη ανάγνωση. Διότι οι λοιπές, ιερατικές αναγνώσεις των ανωτέρων επιπέδων, είναι απρόσιτες στον κοινό θνητό.

Δυό πράγματα ακόμη:
Μπορεί να πέφτω τελείως έξω, μπορεί να δώσω αφορμή γιά γέλιο, αλλά -με την αναγραφή εδώ μιάς μάλλον ασαφούς διαίσθησης- το ρισκάρω. Διότι αξίζει. Σημειώστε, πως δεν έχω δεί ακόμη τις σημερινές ειδήσεις. (Θα τις δω οπωσδήποτε αργά το βράδυ.)
Επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού (έ; το ποιό; «Πολιτισμού»; έεεεελα!!! :-) ) δεν σημειώνει τρέχουσα ανασκαφή στην Κρήτη. Άρα, το ρίσκο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.
Όμως, επιμένω: αξίζει!