Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ«Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΙΔΕΑ ΟΤΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΕΥΡΥΤΗΤΑΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ. ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ. 

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ Ή, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, ΑΛΛΑ ΒΑΡΥΝΟΥΣΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΘΝΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ. 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΑΝΑΞΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ. ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ΄ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ. 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΣΥΧΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΥΝΙΚΟ ΡΗΤΟ: “ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΖΩΗ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ”. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ. ΑΛΗΘΙΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ». 

“SUPERMUNDANE”, ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΙΤΟ, 1938.