Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: "ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ"




«Για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πρέπει να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που υφίστανται την προσφυγική πίεση», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, «αλλιώς δημιουργείς χώρο να βγουν ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά στοιχεία».

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη σύνοδο κορυφής να σκεφτεί η Ευρώπη την αναθεώρηση της συνθήκης του “«Δουβλίνου”», ανέφερε μιλώντας στο Mega. «Το 82% όσων έρχονται στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάνοντας μια ιστορική σύγκριση με την περίοδο της προσφυγιάς στη Μικρασιατική καταστροφή.

«Στη Μικρασιατική καταστροφή η βουλή είχε γεμίσει πρόσφυγες, στο προαύλιο, στα έδρανα παντού, είχε γίνει σαν το «Ταε Κβον Ντο». Προσφυγικός λαός είμαστε», είπε.

«Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Χρειάζεται αρωγή. Χρειάζεται υπομονή και οι πολίτες έχουν επιδείξει υπομονή και αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν υπάρξει». τόνισε.
Στόχος είπε είναι «να φτιάξουμε υποδομές υποδοχής που θα καλύψουν πιθανές ροές το καλοκαίρι», καθώς θα μειώνονται οι ροές το χειμώνα, ενώ πρόσθεσε «πως υπάρχει σκέψη να ανοίξει ο Έβρος», με καταγραφές από τα χερσαία σύνορα. «Στη Σίνδο και στη Λέρο υπάρχει προγραμματισμός για την εγκατάσταση των προσφύγων».