Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΔΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ




Της Μελίνας Κονταξή

Οι δεσμοί της Τουρκίας με το ισλαμικό κράτος δεν αμφισβητούνται. 

Αμερικανική επιδρομή στο συγκρότημα που στέγαζε τον υπεύθυνο οικονομικών του Ισλαμικού κράτους, έφερε στην επιφάνεια στοιχεία που δείχνουν ότι Τούρκοι αξιωματούχοι συναλλάσσονται απευθείας με βαθμοφόρους της Ίσις, έγραψε ο Guardian τον Ιούλιο.

Ένα πρώην μέλος της Ίσις είπε στο Newsweek ότι στην Τουρκία είχαν το ελεύθερο. 

Η Τουρκία παρέδωσε 6 τραυματισμένους ήρωες του YPG σε Ισλαμιστικές οργανώσεις, έβαλε στην φυλακή τραυματισμένη φοιτήτρια της Ιατρικής που πήγε στο Κομπάνι να βοηθήσει, ενώ περιέθαλψε διοικητή του Ισλαμικού κράτους.

Δεν φτάνει που ευθύνεται για την συνέχιση του πολέμου στην Συρία, δεν δίνει και άσυλο στους πρόσφυγες παρά μόνο προσωρινή παραμονή, κατά παράβαση της υπογραφής της, και εμποδίζει και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κομπάνι. 
Κανένας δεν μπορεί να μπει στο Κομπάνι αν δεν έχει Τουρκικό διαβατήριο. 

Ακόμα και μερικές μεγάλες ΜΚΟ που καταφέρνουν να υπερπηδήσουν αυτό το εμπόδιο γιατί έχουν άδεια από την ΕΕ, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην μεταφορά απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ πολλές οργανώσεις και ειδικοί εμποδίζονται να περάσουν τα σύνορα .

175.000 άνθρωποι γύρισαν στο Κομπάνι από τους 250.000 κατοίκους που είχε στην αρχή του πολέμου. Η Τουρκία εμποδίζει άμεσα την ανοικοδόμηση του και ανθρωπιστές και ιμπεριαλιστές σιωπούν… μια παρέα ήταν πάντα άλλωστε… 

Και όχι απλώς σιωπούν αλλά επιβραβεύουν την Τουρκία, αφού θα πάρει 3 επιπλέον δις ευρώ, χώρια από αυτά που έχει πάρει από την ΕΕ, και επίσπευση των διαδικασιών βίζας, απλώς για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, που η ίδια δημιουργεί και τους πνίγει όταν θέλει, χωρίς καμία αντίδραση από αυτούς που κατηγορούν το Ελληνικό λιμενικό ακόμα και βασισμένοι σε λεγόμενα Τούρκων ψαράδων. 

Τόσο Άρρωστοι, τόσο Απόλυτα αδιάφοροι για την αλήθεια και τον πόνο των πραγματικών προσφύγων! 

Στις15 Σεπτεμβρίου, Ιρακινοί και Σύριοι πρόσφυγες κατήγγειλαν ότι η Τουρκική ακτοφυλακή πυροβόλησε το σκάφος τους πολλές φορές και όταν αυτό βυθίστηκε και τους περισυνέλλεξαν, αρχικά απείλησαν τους Σύριους με επιστροφή στη Συρία μέσω ενός επικίνδυνου περάσματος και τους Ιρακινούς τους άφησαν, με τον όρο να γυρίσουν στο Ιράκ μέσα σε ένα μήνα, ενώ τους υποχρέωσαν να υπογράψουν έγγραφα στα Τουρκικά, χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν. 

Οι Τούρκοι ξέρουν να θάβουν την αλήθεια και ξέρουν ότι λίγοι θα ενδιαφερθούν για ότι δεν εξυπηρετεί την ιδεοληψία και δεν αποφέρει υλικό αντάλλαγμα μέσω των ΜΚΟ. 

Σκότωσαν 5 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 1922 για να δημιουργήσουν ένα τεχνητό μόρφωμα. 

Σκοτώνουν και προσπαθούν να Τουρκοποιήσουν με την βία τους Κούρδους από το 1923. 

Διευκόλυναν τον Χίτλερ. 

Σε έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι η Τουρκία -που προμήθευε με χρώμιο και άλλα μέταλλα τον Χίτλερ- και άλλες 3 ουδέτερες χώρες, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συντήρηση της πολεμικής του μηχανής. 

Η Τουρκία κηρύττει τον πόλεμο στην Γερμανία και την Ιαπωνία στις 23 Φεβρουαρίου του 1945. 
Στις 9 Μαΐου του 45 συνθηκολόγησε η Γερμανία (όταν δηλαδή όλα είχαν ξεκαθαρίσει και δεν υπήρχαν αμφιβολίες για την έκβαση του πολέμου) έχοντας διασφαλίσει τα κέρδη της. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κεμάλ ήταν το είδωλο του Χίτλερ. 

Και φυσικά, αφού δεν αντιμετώπισαν καμιά συνέπεια… δεν σταμάτησαν… 

Οργάνωσαν πογκρόμ εναντίον της Ελληνικής μειονότητας, που με το βαρλίκ βεργκισί -τον φόρο που επέβαλαν- που κατά 87% υποχρεώθηκαν να τον πληρώσουν οι μη μουσουλμάνοι -αυτό κάνει και ή Ίσις, παρεμπιπτόντως- από τον Ιούνιο του 1943 χιλιάδες ακίνητα που ανήκαν σε χριστιανούς κατασχέθηκαν, για να πληρωθούν οι φόροι που αποφάσισε το Τουρκικό κράτος να τους επιβάλλει. 

Το 1974 εισβάλλουν στην Κύπρο, παραβιάζοντας την συνθήκη εγγυήσεων που είχαν υπογράψει, που όριζε ξεκάθαρα ότι κάθε επέμβαση των εγγυητριών δυνάμεων, θα είχε ως στόχο την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής δημοκρατίας. 

Ούτε γι αυτό τιμωρήθηκε! 

Γιατί να μην δοκιμάσει να διαλύσει την Συρία βάζοντας στην χώρα μέχρι και Ουιγούρους; (τουρκόφωνη Κινέζικη μειονότητα)

Η Τουρκία είναι ο ορισμός του τεχνητού κράτους τρομοκράτη, βασική πηγή προβλημάτων για την περιοχή. 

Και όσο επιβραβεύεται θα συνεχίσει να είναι.