Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Αντιπροσωπεία Ραβίνων της Ευρώπης σε διάσκεψη στην Αθήνα παρουσία του  Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Οι αντιπροσωπείες του  Συμβουλίου Ραββίνων της...

Αντιπροσωπεία Ραβίνων της Ευρώπης σε διάσκεψη στην Αθήνα παρουσία του  Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Οι αντιπροσωπείες του  Συμβουλίου Ραββίνων της Ευρώπης (CPE) θα συνέλθουν σήμερα  Τρίτη στην Αθήνα παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο την  υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου της ραβίνων.

Μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας ευρίσκεται και ο  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και  αρχιραβίνος της Μόσχας Pinchas Goldschmidt, ραβίνοι και δημόσια πρόσωπα από όλη την Ευρώπη.

Σήμερα  Τρίτη, στην Αθήνα θα ξεκινήσει το συνέδριο Ραβίνων (CPE) στο οποίο  η Ρωσία, εκτός από τον Αρχιραβίνο  Goldschmidt, θα εκπροσωπηθεί και από τον αναπληρωτή αρχιραβίνο της Μόσχας,  διευθυντής της KEROOR Simon Levin , τον επιχειρηματία Μπόρις Μινς.

«Κατά κανόνα, η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μια χώρα με την ηγεσία της οποίας θα θέλαμε να συζητήσουμε τα υφιστάμενα προβλήματα που σχετίζονται με τους Εβραίους. Η Ελλάδα είναι  μια  χώρα,  όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να έχει αντισημιτικές απόψεις, » είπε ο Goldschmidt .

Υπενθύμισε ο ίδιος ότι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης πέθαναν  περισσότεροι  από 48 χιλιάδες Εβραίοι από το σύνολο του πληθυσμού της κοινότητας που αριθμούσε άνω των 50 χιλιάδων.  Σύμφωνα με τον Goldschmidt,  οι εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα ευρίσκονται ακόμα υπό πίεση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί εκεί, ( υπονοώντας δηλώσεις πολιτικών και της παρουσίας εθνικιστικών  κομμάτων ).

Το συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει  μέχρι την Πέμπτη, θα συζητήσει επίσης το θέμα του εβραϊκο-ισλαμικού διαλόγου και της ασφάλειας των Εβραίων στην Ευρώπη, θα συναντηθεί με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, καθώς και θα  επισκεφθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος.


Στην Αθήνα έρχονται επίσης ειδικοί εμπειρογνώμονες με πρωτοβουλία του οργανισμού  CPE της ΕΕ, οι δραστηριότητες  των οποίων θα στοχεύσουν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην ΕΛΛΑΔΑ.