Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

FEDERAL RESERVE ACTΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΘΝΗ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ 1913 ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ (FEDERAL RESERVE) – ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΤΕΛ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ) ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΚΟ. ΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ.

Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΤΛΑΝΤEΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η ΚΥΡΙΩΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ ΗΤΑΝ Η ΚΟΥΝ, ΛΟΕΜΠ & ΣΙΑ (KUHN, LOEB & CO) ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΣΙΦ (JACOB SCHIFF). H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ SCHIFF ΖΟΥΣΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ROTHSCHILD, ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ, ΜΑΓΙΕΡ ΑΜΣΕΛ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ (MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD). TO 1902, OI ROTHSCHIILD ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΩΛ ΚΑΙ ΦΙΛΙΞ ΒΑΡΜΠΟΥΡΓΚ (PAUL & FELIX WARBURG), ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ FEDERAL RESERVE. Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΞ ΒΑΡΜΠΟΥΡΓΚ (MAX WARBURG), ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΒΡΑΑΜ ΝΤΕΛ ΜΠΑΝΚΟ (ABRAHAM DEL BANCO). ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., Ο ΠΩΛ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΝΙΝΑ ΛΟΕΜΠ (ΝΙΝΑ LOEB), ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΥΝ, ΛΟΕΜΠ & ΣΙΑ, ΕΝΩ Ο ΦΙΛΙΞ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΦΡΙΝΤΑ ΣΙΦ (FRIEDA SCHIFF), KOΡΗ ΤΟΥ JACOB SCHIFF. ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΓΑΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ (BLOODLINES) ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΡΟΚΦΕΛΕΡ-ΜΟΡΓΚΑΝ-ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ-ΧΑΡΙΜΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΖΕΚΥΛ (JEKYL ISLAND) THΣ ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ. ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΕΣΗ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝΤΟ ΣΕ 12 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΗΜΑ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ, ΠΑΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ “ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ” ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ 1913 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΚΟ. ΚΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1913, ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΤΟΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 1913. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η 16η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 36 ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. ΜΟΝΟ 2 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ Ο ΦΙΛΑΝΤΕΡ ΝΟΞ (FILANDER KNOX), ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΛΩΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΠΩΣ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ, ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΑΣΕ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ.

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

ΧΡΗΜΑ=ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.

ΤΟ 1930 ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΤΟΥ 1930 ΕΛΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΗΔΗ ΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΟΙ Η.Π.Α. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

Ο Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ. ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ 1934 ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟ ΧΡΕΟΣ) ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΟΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΜΨΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΝ ΤΟΚΟ. ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ.

ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ = ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ = ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΔΗΛ. ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ). ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΜΕΣΩ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ, ΑΡΑ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ.

ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΜΟΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ , ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΕΗ. Η ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΥΣΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΚΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΤΟΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΤΟΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΟΙ ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ (KNIGHTS TEMPLAR) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 12ο και 13ο ΑΙΩΝΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ.