Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ"



Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι γύρω από την τηλεόραση έχει στηθεί μια παράνομη "φάμπρικα", που "κατασκευάζει" ό,τι θέλει το σύστημα.

Αυτή είναι η "νεοταξική" πολιτική, για να μπορούν να ελέγχουν οι ισχυροί το σύνολο της κοινωνίας. 

Αυτοί ελέγχουν το σύνολο των ανθρώπων που θα κερδίσουν την επωνυμία, γιατί φοβούνται αυτούς οι οποίοι γίνονται επώνυμοι με βάση το έργο τους. 

Φοβούνται αυτούς που ο κόσμος γνωρίζει από το έργο τους, γιατί αυτούς ακούει. 

Φοβούνται τους αυθεντικούς επώνυμους, που δεν τους έχουν ανάγκη. Αυτό το "στημένο" σκηνικό το εκμεταλλεύτηκαν πρώτοι απ' όλους οι πολιτικοί και σήμερα σαν "γάγγραινα" καταλαμβάνει όλους τους χώρους. Δικηγόροι, μηχανικοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, εκδότες, σχεδιαστές, ψυχολόγοι, χαρτορίχτρες κλπ. "σέρνονται" έξω από τα κανάλια, για να κερδίσουν την επωνυμία τους. 

Διαφημίζονται παράνομα στην τηλεόραση και μονοπωλούν τους χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται. 

Εξασφαλίζουν "δουλειές" και κοινωνική καταξίωση μέσα από την τηλεόραση. 

Το μέλλον των "προτύπων" του λαού μας βρίσκεται στα χέρια αγράμματων δημοσιογράφων και ανεπάγγελτων "καφετζούδων" της πρωινής ζώνης.

Αυτήν τη στιγμή τα πράγματα είναι τραγικά για την ελληνική κοινωνία. 

Έχει στηθεί ένα "ατσάλινο" τηλεοπτικό πλέγμα, που δεν την αφήνει ν' "ανασάνει". 

Μια σάπια "κρούστα", που δεν της επιτρέπει ν' "ανθίσει". Μια "κρούστα", που πολλοί έχουν το θράσος να την ονομάζουν "star system". Σταρ της πλάκας "μολύνουν" καθημερινά τον ελληνικό λαό και του αλλάζουν τα πρότυπα. 

Αρσενικές και θηλυκές πόρνες, που με μόνο προσόν την πρόσβαση στα ΜΜΕ παριστάνουν τους "πετυχημένους". 

Σταρ τραγουδιστές της μιας "επιτυχίας" και των τριακοσίων τηλεοπτικών "ανθρώπινων" συνεντεύξεων. 

Σταρ ηθοποιοί της μιας σαπουνόπερας και των επίσης άπειρων τηλεοπτικών εμφανίσεων. Το ίδιο γίνεται σε όλους τους τομείς. 

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ. παριστάνουν τους επώνυμους και επιτυχημένους, επειδή τους κάλεσαν μία φορά να μιλήσουν στην τηλεόραση. 

Με τον τρόπο αυτόν το σύστημα ελέγχει τα πάντα.

Όποιον φοβάται ή απλά τον αντιπαθεί δεν τον αφήνει να ξεφύγει από την ανωνυμία.

Ένα τέτοιο σάπιο "star system" έχει στηθεί και στην πολιτική σκηνή. 

Σταρ πολιτικοί, που εξέφρασαν την πολιτική τους άποψη σε κάποιο "πρωϊνάδικο" μετά από μαθήματα μαγειρικής και πριν από επίδειξη εσωρούχων. 

Τόσο μεγάλοι σταρ είναι οι περισσότεροι από αυτούς. 

Παρακαλάνε την αγράμματη τηλεπαρουσιάστρια να τους καλέσει για "καφέ", για να γίνουν "φίρμες" και μετά παριστάνουν τους επώνυμους παράγοντες. 

Αυτήν την αθλιότητα στο τηλεοπτικό "τοπίο" εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί, απειλώντας άμεσα τη δημοκρατία με μέσον τη δημόσια περιουσία. 

Με μέσον αυτήν την περιουσία νικούν τον ανταγωνισμό. Με μέσον αυτήν την περιουσία προετοιμάζουν τη διαδοχή τους από τα ίδια τους τα παιδιά. Τα κουτορνίθια θα τα διαδεχθούν τα κουτορνίθια.

Σ' αυτόν τον τομέα είναι πολύτιμη η εμπειρία του Μητσοτάκη, που είναι ο απόλυτα ειδικός στην εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας. 

Ο μόνιμος πολιτικός που κληροδοτεί κρατικές θέσεις και αξιώματα στα παιδιά του. 

Όταν τους "κληροδοτεί" σωματοφυλακή και θωρακισμένα αυτοκίνητα, δεν θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει έναν "ταπεινό" δημόσιο μισθό; 

Σταδιακά με τη χρήση αυτού του μέσου οι πολιτικοί της νέας εποχής θα έχουν τα χαρακτηριστικά που όπως είπαμε απειλούν τη δημοκρατία. Σταδιακά θα μετατραπούν όλοι σε "Μητσοτάκηδες". 

Τι σημαίνει αυτό; 

Το εξής απλό. 

Σπουδές στο βασικό επίπεδο, για να μην τους πουν "αγράμματους" και στη συνέχεια με την εξασφάλιση ενός ισχυρού "πατρόνα" και βέβαια μιας καλής προίκας μόνιμη εγκατάσταση στην πολιτική σκηνή. 

Εύκολες σπουδές μέχρι τα τριάντα και μετά βόλεμα μέχρι θανάτου.

Αυτό έκανε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. 

Με μερικές απολύτως βασικές σπουδές και την προστασία κάποιου μυστηριώδους και σίγουρα πανίσχυρου "πατρόνα", εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πολιτική σκηνή. 

Είχε και την προίκα της η Μαρίκα και όλα πήγαν κατ' ευχήν για τον λιγούρη από την Κρήτη. 

Η συνέχεια ήταν η γνωστή. 

Πήρε μια "καρέκλα" και τη βίδωσε απέναντι από το γκισέ του δημόσιου ταμείου. Εδώ και μισόν αιώνα τρώει και πίνει εις βάρος του κορόιδου. Δίπλα στη δική του την "καρέκλα" βίδωσε και μερικά "σκαμνιά" για τους "Μανούσους" που χρησιμοποιεί και όλοι μαζί ζουν εις βάρος του κόσμου. Γι' αυτούς ποτέ δεν υπάρχει ανεργία, πληθωρισμός και οικονομική στενότητα. 

Ο Μητσοτάκης εδώ και μισό αιώνα εισπράττει μισθό ως επαγγελματίας πολιτικός. 

Δεν έχει εισπράξει ούτε μία δραχμή ως βουλευτική αποζημίωση. 

Γιατί; 

Γιατί δεν είχε ποτέ άλλο επάγγελμα, ώστε ν' αποζημιωθεί για τα διαφυγόντα κέρδη του. 

Δεν είχε δηλαδή ποτέ τα δεδομένα που προβλέπονται από το Σύνταγμα για την καταβολή αποζημίωσης. "Επάγγελμα" του Μητσοτάκη ήταν πάντα να σώσει τον ελληνικό λαό. 

Μια ζωή μέσα στις σκευωρίες, τις συνομωσίες και το σκότος. 

Μια ζωή μας "έσωζε" και το μόνο που κατάφερνε ήταν να βολεύει την οικογένειά του.

Την "πορεία" του Μητσοτάκη επιδιώκουν να επιβάλουν σήμερα όλα τα μεγάλα "τζάκια" της χώρας. 

Γιατί; 

Γιατί οι ίδιοι οι γονείς των μελλοντικών πολιτικών θ' αναλαμβάνουν να παριστάνουν τους "πατρόνες" τους. Θα καταλυθεί η δημοκρατία, χωρίς να το καταλάβει κανένας. 

Θα περά¬σουμε από τους ελέω θεού "γαλαζοαίματους" στους ελέω πατέρα και τηλεόρασης πολιτικούς. Αυτό επιδιώκουν σήμερα όλοι αυτοί που "σπρώχνουν" τον έμπειρο Μητσοτάκη να στρώσει τον "δρόμο" στα ανεπάγγελτα παιδιά του. 

Τον έμπειρο Μητσοτάκη, που προφανώς του περισσεύουν τα "βαρέα" ένσημα και ο οποίος έχει το υποκριτικό θράσος να κατηγορεί τον Καραμανλή ως ανεπάγγελτο. 

Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι αυτός κατευθύνει τις σημερινές μεθοδεύσεις. 

Σταδιακά όλοι οι πολιτικοί θα μετατραπούν σε επαγγελματίες πολιτικούς που θα είναι κατά κανόνα ανεπάγγελτοι. 

Πολιτικοί, οι οποίοι θα είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από τα κόμματα που θα τους εξασφαλίζουν θέση στην εκλογική λίστα και επίσης εξαρτώμενοι από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ελέγχουν τα ΜΜΕ και μοιράζουν ψήφους.

Τα πράγματα είναι απλά και σήμερα μεθοδεύονται οι πρακτικές που θα μας οδηγήσουν σε έναν νέο Μεσαίωνα. 

Ο τηλεοπτικός φασισμός βρίσκεται προ των πυλών. 

Ο κόσμος σύντομα θα βλέπει μόνον αυτά που θέλει το σύστημα να βλέπει. 

Ο κόσμος σύντομα θ' ακούει μόνον αυτά που θέλει το σύστημα ν' ακούει. Ο κόσμος σύντομα θ' ακολουθεί μόνον τα πρότυπα που θα του προβάλει το σύστημα. Όποιος θα υπηρετεί την Νέα Τάξη θα προβάλλεται. 

Όλοι οι υπόλοιποι θα μένουν απ' "έξω". 

Αρκεί και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι ακόμα και χρήματα να έχει κάποιος δεν μπορεί να εξαγοράσει τον τηλεοπτικό χρόνο που κάποιοι για ύποπτους λόγους εξασφαλίζουν δωρεάν. 

Ποιος μεγιστάνας της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να εξασφαλίσει με τα χρήματά του τον τηλεοπτικό χρόνο που απολαμβάνει η οικογένεια Μητσοτάκη; 

Έρχονται φορές που νομίζεις ότι χάλασε το τηλεκοντρόλ, βλέποντας τον Μητσοτάκη ή την κόρη του σε όλα τα κανάλια ταυτόχρονα.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία. Κανένας δεν θα μπορεί ν' ανταγωνιστεί αυτά που ο κόσμος ονομάζει "μεγάλα τζάκια". Στο παιχνίδι αυτό έχουν βάλει και τους σημερινούς άσημους βουλευτές, οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, μπορούν να γίνουν κάτι αντίστοιχο για τις "μικροκοινωνίες" στις οποίες εκλέγονται. 

Όλοι δηλαδή αντιλαμβάνονται ότι χάρη στην παράνομη χρήση της τηλεόρασης μπορούν να γίνουν κατεστημένα, που δεν θα ανατρέπονται. Κατεστημένα, που, αν η "επιτυχία" τους συνοδευτεί από μια μεγάλη μισθολογική αύξηση, θα είναι "ευτυχή". 

Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνον την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η παγκόσμια αγγλοσαξονική κηδεμονία μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση, γιατί γνωρίζει πώς να χειρίζεται με ασφάλεια "μειονότητες" εκλεκτών. 

Μειονότητες, που μπορούν να εκβιάζονται εξαιτίας των προνομίων που απολαμβάνουν.

Αυτός είναι κι ο λόγος που βλέπουμε ένα νέο κύμα νεποτισμού να επεκτείνεται σε όλες τις χώρες και σε όλους τους χώρους. Βλέπουμε δηλαδή να συμβαίνουν τα ίδια φαινόμενα και σε σοβαρές χώρες με μεγάλη δημοκρατική παράδοση. 

Βλέπουμε πολιτικούς να παραδίδουν τη "σκυτάλη" στα παιδιά τους, χωρίς κανένας ν' αντιδρά.

Όλα αυτά ξεκινούν από συγκεκριμένα κέντρα προπαγάνδας των αγγλοσαξονικών "Μπανανιών", που γνωρίζουν να εκμεταλλεύονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Κέντρα, που δημιουργούν "Κάμελοτ" τύπου Κένεντυ. 

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι, αν δεν υπήρχε η τηλεόραση σήμερα, δεν θα υπήρχε η "δυναστεία" των Κένεντυ. Αν δεν υπήρχε η τηλεόραση, δεν θα εκλεγόταν ποτέ ο Κένεντυ πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Δεν θα γινόταν celebrity η γυναίκα του με πέντε φορεματάκια και δεκατρία ζευγάρια παντόφλες. 

Δεν θα είχαν τη δυνατότητα να κερδίζουν συμπάθειες οι αλήτες της οικογένειας, κάθε φορά που θα παρέβαιναν τον νόμο. Μόνον η τηλεόραση μπορεί να παρουσιάσει μια οικογένεια κλεφτών, βιαστών, παιδεραστών, μοιχών και μεθύστακων σαν την "αγία" οικογένεια των ΗΠΑ.

Κάτι τέτοια βλέπει ο Μητσοτάκης και φιλοδοξεί να μετατρέψει την οικογένεια του σε "αγία" οικογένεια της χώρας. 

Κάτι τέτοια του δείχνουν τα "αφεντικά" του και τον πείθουν να συνεχίσει την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και βέβαια του δημόσιου αισθήματος. 

Όλα τα έχει πλέον η "αγία" οικογένεια, που μιμείται απόλυτα τους πρώτους διδάξαντες. 

Μέχρι και βοήθεια στους πεινασμένους της Αφρικής προσφέρει. 

Δεν θα "σώσει" μόνον τους Έλληνες αλλά και τους Αφρικανούς. 

Η άλλη κόρη του Μητσοτάκη "πουλάει" ευαισθησία στο action AID. 

Τώρα πώς καταφέρνει η ανεπάγγελτη κόρη ενός βουλευτάκου να ζει πλούσια, χωρίς να εργάζεται, μόνον αυτήν ξέρει. 

Πώς καταφέρνει, χωρίς να εργάζεται, να "πετάγεται" αυθημερόν μέχρι το Παρίσι για μια συναυλία, μόνον αυτήν μπορεί να μας το εξηγήσει. 

Όταν με τον ίδιο μισθό οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι δεν "βγαίνουν", είναι περίεργο να ζουν κάποιοι σαν πραγματικοί μεγιστάνες.

Αυτό το φαινόμενο πλέον δεν περιορίζεται μόνον στον χώρο της πολιτικής, αλλά σε όλους τους χώρους. 

Βλέπουμε να συμβαίνει ακόμα και στους χώρους όπου το ταλέντο θεωρείται εκ των ουκ άνευ. 

Αρκεί κάποιος να μην είναι τραυλός και μπορεί να γίνει διάσημος τραγουδιστής, όμοιος με τον πατέρα του. 

Αρκεί κάποιος να είναι διάσημος και μόλις εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο να γίνει ό,τι θέλει με όποιους όρους θέλει. 

Γι' αυτούς δηλαδή που για τον οποιοδήποτε λόγο κερδίζουν την "τηλεεπωνυμία" τίποτε δεν είναι αδύνατον. 

Αρκεί η θέληση και ένας καλός μάνατζερ. 

Αρκεί η θέληση και θα βρεθούν τα μέσα να παρουσιάσουν ένα "κουτσάλογο" σαν "άλογο" κούρσας. 

Αυτοί είναι οι "νεοευγενείς" της Νέας Τάξης. Αυτοί θα ελέγχουν μονοπωλιακά το σύνολο των χώρων και θα αλληλοϋπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. 

Η Ντόρα θα έχει "διάσημους" οπαδούς και η ίδια θα είναι "φαν" "διασήμων". 

Όποιος έχει ανάγκη θα στηρίζεται από την υπόλοιπη συμμορία. 

Στις εκλογές οι διάσημοι οπαδοί θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για να μαζεύουν κόσμο και στις πρεμιέρες οι διάσημοι πολιτικοί θα προσφέρουν δωρεάν διαφήμιση.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της παράνομης χρήσης των τηλεοπτικών μέσων, που προσφέρουν την επωνυμία.

Όταν ένας ασήμαντος "Τσάκας" γίνεται θέμα συζήτησης που απασχολεί μια χώρα ολόκληρη, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δύσκολο για μια Ντόρα, που είναι καλύτερα εκπαιδευμένη και περιβάλλεται από επαγγελματίες προπαγανδιστές, να εκφράσει την οποιαδήποτε φιλοδοξία. Η μεθόδευση αυτή στηρίζεται στη δύναμη της εικόνας, που σήμερα είναι ιδιαίτερα φτηνή με τη χρήση της τεχνολογίας. 

Παλαιότερα δηλαδή κάτι ανάλογο έκαναν οι πραγματικοί "ευγενείς" με τεράστια έξοδα. 

Δημιουργούσαν δηλαδή εντυπωσιακές εικόνες, για να "γοητεύουν" τους αγράμματους δουλοπάροικους.

Fnous Fnous